maximeMaxime Durand har læst historie på Université de Montréal og er dimitteret i 2010. Maxime har været rådgiver og koordinator på alle Assassin’s Creed spil siden udgivelsen af Revelations. Maxime’s ekspertviden bidrager gennem hele processen til at skabe et spil der i detaljer afspejler tidsperioden. Det er lige fra ordvalg i fortællingen, til animationer i spillet til de præcise arkitektoniske detaljer.

Assassins’ Creed har foregået i mange væsentlige historiske perioder. Hvad medvirkede til valget af Paris under den Franske Revolution? Og hvorfor er den Franske Revolution så væsentlig for historien?

Der er mange som betegner den Franske Revolution som skabelsen af den moderne stat. Det var også under revolutionen at individets ret første gang blev nedskrevet. Det er over tid udviklet til at blive FN menneskerettigheder. Det er også tidpunktet hvor magten i den vestlige verden skifter fra aristokraterne til den nye gruppe bourgeoisiet, eller borgerskabet på dansk. Dette skete i en af de mest brutale og blodige afsnit af Europæisk historie. Dermed er det oplagt som baggrund for et spil i Assassin’s Creed serien. Det har også krævet ekstra meget arbejde for at sikre at denne komplekse historiske periode bliver tilgængelig for et bredere publikum.

acu 02Den Franske Revolution markerer også det tidspunkt i historien hvor hele verden begynder at forandre sig. Det inspirerede moderne revolutionære til at benytte hvad der bedst kan kaldes Den Franske Model: Liberté, Egalité, Fraternité, altså Frihed, Lighed og Broderskab. Det er fundamentet for det politiske system der findes i demokratier i dag og meget mere end bare et oprør mod en upopulær konge. Det var en fornægtelse af det old gamle feudale system hvor penge var magt. Den Franske Revolution satte alle der krampagtigt hold fast i den gamle verdensorden, i deres nyeste opfindelse, guillotinen, og satte deres hoved på en stage. Revolutionen inkluderede også det første oprør mod organiserede religion. Den første ”kommunistiske” opstand, selvom ordet ikke var opfundet på det tidspunkt. Første gang kvinder havde revolutionær magt. Første moderne retssystem med retshøringer, stikkere og offentlige henrettelser. I den mere muntre ende så var det første gang at de liberale politiske rettigheder vi i dag tager for givet er nedfældet. Vigtigt er Déclaration des Droits de l’Homme et du Citoyen der er Menneskerettighedserklæringen vedtaget 16. august 1789.

Før den Franske Revolution blev du født ind i den position du havde resten af livet. Intet kunne ændre på kursen af din skæbne. Takket være revolutionen kunne alle blive hvad de ønskede. Napoléon er et lysende eksempel. Oprindeligt fra Korsika hvor han som ung havde svært ved at tale fransk. Selv som voksen talte han med kraftig accent. Han arbejde sig op gennem graderne og blev generalen der kontrollerede store dele af Europe. Uden den Franske Revolution var det aldrig sket.

Hvad kan du fortælle om angrebet på Bastille der skete 14. juli 1789 og senere er blevet en fransk helidag?

Bastille var et middelalder fort der blev omdannet til fængsel i hjertet af Paris. Det har otte 24 meter høje tårne og meter tykke vægge. Angrebet på Bastille startede 14. juli 1789 om morgenen da revolutionære betragtede dette som symbolet på undertrykkelsen fra Kongen. Til trods for Bastille rygte som et hård og umenneskeligt fængsel så var der faktisk kun 7 fanger på dagen. Målet var ikke at frigive fangerne men at erobre store mængder ammunition oplagret bag de tykke mure. Kommandøren nægtede at overgive sig og efter en blodig kamp indtog oprørerne fortet. Kommandøren mistede hovedet som blev sat på et spyd og vist frem i Paris’ gader. Dette markerede starten på den Franske Revolution.

Hvordan er dette blevet en del af Assassin’s Creed Unity univereset og Arno’s historie?

Du vil når du spiller være vidne til mange af de store begivenheder gennem de første timer af Unity. De mange højdepunkter vi har med skal du selv opleve.

Hvilke dele af revolutionen bliver berørt af historien? Og hvilke historiske milepæle kan vi forvente af se?

Unity vil dække flere af de skelsættende begivenheder under den Franske Revolution. Det er lige fra bruddet mellem Kongen og Estate General (forsamling af jordejere) til arrestationen af Robespierre. Det er selvfølgelig ikke komplet uden angrebet på Bastille og slottet Tuileries i august 1792, eller fængsel massakren i september 1792 og naturligvis afhugningen af Louis XVI hoved i januar 1793.

Hvordan bliver Arno’s egen historie forbundet til de historiske begivenheder? Møder han berømte personer?

Her er det vigtigt at skelne mellem historien og spillet. I Assassin’s Creed Unity ønskede vi ikke at være bundet af en historisk checkliste. Det ville vi for alt i verden undgå. Historien i ACU er Arno’s historie, som tilfældigvis udspiller sig i samme tidsperiode som den Franske Revolution. Dermed er det en kulisse for Arno. Der er selvfølgelig elementer i den Franske Revolution der påvirker og forstærker fortællingen om Arno. Vi ønsker at benytte den Franske Revolution som en fascinerende kulisse til at gøre Assasin’s Creed Unity endnu mere underholdende at spille.

Hvordan er den Franske Revolution forskellige fra den Amerikanske Revolution fra Assassin’s Creed III?

acu 01Den Franske Revolution var en meget kompleks periode med en detaljeret historie med mange begivenheder at vælge fra. Det var svært at holde det historisk præcist og samtidig fortælles vores egen historie. Uden at forklejne den Amerikanske Revolution fra 1776 til 1783, så var det primært en uafhængighedskrig for at slippe for britisk herredømme. Den blev udkæmpet politisk og militært. Den Franske Revolution var et opgør med den feudale styreform hvor hovedparten af de dræbte var civile.

Den Franske Revolution markeder også den før gang organiseret religion blev udfordret og at det var den første opstand startet af folket. Ikke mindst så var den fundamentet for den tredeling af magten (lovgivende, udøvende og dømmende) som alle moderne samfund i dag benytter sammen med de første menneskerettigheder. Det alt afgørende er stadig at den Franske Revolution er en helt fantastisk kulisse for et Assassin’s Creed spil og jeg håber fans af serien også kommer til at elske de nye omgivelser.