Hawken er et nyt spil, der i øjeblikket stadig er i beta-fasen, hvor du får lov til at styre din egen robot. Du sidder på første parket, hvor du styrer din robot, med våben efter dine egne ønsker. Når spillet startes, præsenteres du for en dybdegående tutorial, som for alvor giver dig en idé om universet. Herefter bliver du præsenteret for din robot, som er et meget skrabet version, af mange af de konkurrenter du møder i dit første online spil.

Din robot kan opgraderes efter dine ønsker, hvor alt på robotten kan modificeres efter dine behov. Er du til quick close combat, vælger du assault riflen, er du derimod typen der hellere holder sig i baggrunden vælger du et af de mere tunge våben, med mulighed for heatseekers etc. Derudover findes der flere forskellige forprogrammerede robotter, som enten kan købes for rigtig penge eller virtuelle penge som du løbende tjener, i takt med du stiger i level.

Spillet, har som så mange andre FPS spil, flere forskellige gamemodes, heriblandt; Deathmatch, Team Deathmatch, Missile Assault og Seige. Deathmatch og Team Deathmatch kræver ikke det store samarbejde, mens de to sidstnævnte gamemodes optimalt set kræver meget samarbejde mellem dig og dine teammates, for at vinde.

Mit førstehåndsindtryk af Hawken, er at det utrolig let at styre. Efter at have set gameplay fra spillet, var min umildbare tanke, at dette virkede som en god idé men ville have problemer i virkeligheden. Dette er på ingen måde tilfældet. Styring ligger meget naturligt, specielt hvis man førhen har spillet FPS. Spillet virker meget nytænkende, og så alligevel ikke. Det er føles som Counter Strike møder Transformers – en farlig cocktail.

Der er dog enkelte problemer, for eksempel  fungerer “Team Balance” ikke ret godt, og man vil til tider blive overrendt af sine modstandere. Ligeledes er der ikke automatisk spawn, hvilket kan virke meget frustrende til tider. Generelt er jeg dog rigtig stor fan af spillet, og jeg kommer helt sikkert til at spille den fulde version, som ventes at udkomme i løbet af foråret. Jeg vil endda gå så langt, og sige det nok er det bedste free-to-play spil der på markedet i øjeblikket, og jeg vil anbefale alle at prøve det!

[box_download]Beta-versionen af Hawken kan hentes her! [/box_download]