mw3-content

Samtidig med at Activision til aktiemarkedet kan annoncerer, at selvom World of Warcraft har mistet over 1 million betalende og nu er nede på 9 millioner, så går det godt for Call of Duty Elite. Elite forsætter med at vokse og har i dag 12 million brugere, hvor de 2,3 millioner er betalende Premium medlemmer, som nu kan se frem til de to sidste Content Drops.

August måneds content drop kommer tirsdag d. 7 og indeholder de to sidste Spec Ops missioner: Light ‘Em Up og Special Delivery, sammen med spil typen Chaos til Spec Ops Survival. 5. september kommer så de sidste 3 multiplayer baner Gulch, Boardwalk og Parish.

Det næste vi kommer til at se fra Activision bliver selvfølgelig sci-fi shooteren Call of Duty Black Ops II, hvor Activision selv lægger meget vægt på at det bliver deres største zombie spil til dato.

Skylanders fortsætter også med at vokse og forventes at blive den næste franchise som omsætter for mere end en milliard Dollars. Det næste bliver Skylanders Giants som komemr 19. oktober., sammen med endnu mere legetøj, som står for mere end halvdelen af omsætningen.

Vi må stadig vente på nyheder omkring samarbejdet med Bungie, som er skiftet fra eksklusivitet hos Microsoft og til Activion. Det eneste som oplyses er at Bungie arbejder på helt ny “genre definerende IP”, som udgives på flere platforme. Jeg venter spændt på mere.

Der er intet omkring de store problemer der har været hos Infinity Ward og spørgsmålet er om Bungie er hyret ind for at fylde hullet efter det studie, som om nogen, har været med til at definerer Call of Duty. Det er 10 år siden Grant Collier & Vince Zampella stiftede Infinity Ward sammen med de 22 som arbejde på MoH Allied Assault. Året efter i 2003, hvor Call of Duty udgives til pc og løber med intet mindre end 90 Game of the Year awards,  køber Activision Infinity Ward.

Siden da er det kun gået fremad indtil 2010 hvor Zampella og Jason West (direktør) bliver fyret og lægger sag an mod Activison. Det sker samtidig med at 46 andre ansatte vælger at forlade Infinity Ward, som er nødt til at søge hjælp hos Sledgehammer Games, for at få Modern Warfare 3 på gaden i 2011. Balladen fortsætter ind i 2012 hvor community manager Robert Bowling forlader Infinity Ward efter nogle meget hårde udtalelser om ledelsen i Activision.

Der er stadig jobopslag hos Infinity Ward hvor der søges efter folk til at udvikle en First Person Shooter til den næste generation af konsoller. Selvom der ikke er noget officielt fra hverken Sony eller Microsoft så er specifikationerne på næste konsol generation, allerede lækket på Internettet. Det tog fart da en udviklingsmaskine til Microsoft’s næste konsol med kodenavnet Durango blev sat til salg for $10.000.

Der er ingen tvivl om at vi i november 2013 ser både en ny Xbox og en ny PlayStation. Spørgsmålet er om der kommer andre spil end Modern Warfare 4, Battlefield 4, en ny Gran Turismo 6 og Forza 6 udgivelse, og altså bare mere af det vi allerede har.

GamersLounge følger selvfølgelig med og vores bud er, at på E3 i 2013 bliver de nye konsoller officielt annonceret og på Gamescom 2013 får vi mulighed for at se launch titlerne. Det er der så lidt over et år til så i første omgang tager vi på Gamescom 2012 for at rapporterer hvad efteråret bringer.

Nedenfor er oversigten over antallet af aktive bruge på de forskellige CoD titler.

acti_q3_00