Nyheder og anmeldelser af spil til PC, Xbox, PlayStation, iPad, Android, iPhone og Wii U.

 


 
Seneste nyt
 

The High Sun tager hul på en ny sæson af Walk This Way i Danmark

 

0
Posted 18. juni 2017 by

The High Sun (Zvizdan), som første gang blev vist i 2015 på Cannes Film Festival, hvor den vandt juryprisen, vil være tilgængelig på iTunes, Google Play, Amazon Prime og Microsoft-platforme fra den 12. juni. Walk This Way – et projekt, som EU’s MEDIA finansierer for europæiske film straight-to-VoD – lancerer tredje sæson i Danmark med en kroatisk historie om universelt appel, The High Sun, der skildrer brændende problemer i dag: migration, grænser, fremmedhad.

The High Sun – instrueret af den anerkendte kroatiske film instruktør Dalibor Matanić – sætter fokus på tre kærlighedshistorier, der foregår i tre på hinanden følgende årtier, i to tætliggende Balkan-byer med en lang historie af etnisk had. Det er en film om skrøbeligheden – og intensiteten – ved forbudt kærlighed.

I den første historie, der foregår i 1991, bliver en romantisk tiltrækning tvunget under jorden, da kærlighed bliver en forbudt luksus midt i galskaben, forvirringen og frygten før krigen.

I den anden historie, der foregår i 2001, er krigen forbi, men elskerne finder det umuligt at forvandle deres forelskelse til et forhold: sårene fra krigen er stadig for friske og kan ikke helbredes så nemt.

Den tredje historie finder sted i 2011, hvor kærligheden endelig kan slå rod, hvis de elskende formår at bryde sig fri fra fortiden. Ondskab og mistanke er ikke helt forsvundet fra deres liv, og renselse er ikke let, men er igen muligt.

Filmen kommer til Danmark med et stærkt ry efter at have vundet juryprisen i Cannes i 2015 og efter at have været nomineret til at repræsentere Kroatien i kategorien som Bedste udenlandske film ved den 88. Oscar-uddeling, blandt andet europæiske og internationale priser.

I år bringer Walk This Way film for enhver smag, som vil blive udgivet i mange europæiske lande, Latinamerika, USA og Japan.  Der tilbydes over 30 kvalitetstitler i 5 samlinger: Uventede kærlighedshistorier (The High Sun), krigsfilm (Circles og In The Crosswind), dokumentarer fra hele verden (Ghostland: The View of the Ju’Hoansi, Falciani’s Tax Bomb, Democracy og Future Baby), komedier (News From Planet Mars, Miss Sixty, Dyke Hard, A Man and His Cow, WinWinm, Ange and Gabrielle og Not My Day) og prisbelønnede dramaer (All of a Sudden, Daguerrotype og Metalhead).

Om The High Sun:

123 min. / Drama /Kroatien, Slovenien, Serbien / Farve / 2015 © Kinorama, Gustav film, se Film Pro.
Instruktør: Dalibor Matanić.
Medvirkende: Tihana Lazović, Goran Marković, Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac.

Disponibel: Åbner på VOD i hele landet mandag den 12. juni på iTunes, Google Play, Amazon Prime og Microsoft.
Sprog: Filmen udgives på kroatisk med engelske undertekster.

Få mere info om Walk This Way om projektet og hele kataloget: walkthisway.cineuropa.org

Comments

comments


Jan Bo Kristensen

 
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer med Destiny på PS4 som passion. Afhængig af platform er mit gamertag enten Durazell eller Durazell_DK. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på mange forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de event vi deltager i. Tak fordi du kiggede forbi.


0 CommentsBe the first to comment!


You must log in to post a comment