Nyheder og anmeldelser af spil til PC, Xbox, PlayStation, iPad, Android, iPhone og Wii U.

 


 
Seneste nyt
 

Anmeldelse: UFC 2010: Undisputed

 

 
Overblik
 

Vurdering
 
 
 
 
 
/5


User Rating
no ratings yet

 


Samlet vurdering

For knapt et år siden udgav THQ det første Ultimate Fighting spil til den nye genration af konsoller, nemlig UFC 2009: Undisputed. Trods lovende trailere var forventningerne ikke store, da tidligere forsøg på at lave Ultimate Fighting spil i den grad havde fejlet. På trods af småfejl hist og her lykkedes det dog UFC 2009: […]

Posted 26. maj 2010 by

 
Anmeldelse
 
 

UFC2010_Hero

For knapt et år siden udgav THQ det første Ultimate Fighting spil til den nye genration af konsoller, nemlig UFC 2009: Undisputed. Trods lovende trailere var forventningerne ikke store, da tidligere forsøg på at lave Ultimate Fighting spil i den grad havde fejlet. På trods af småfejl hist og her lykkedes det dog UFC 2009: Undisputed at overraske anmeldere verden over, og det endte ud med en samlet score på 83 på metacritics.com. Her et år efter er THQ så klar med deres nyeste skud på stammen, og vi har været i tur oktagonen med UFC 2010: Undisputed for at se om spillet er blevet forbedret!

Første gang du sætter spillet maskinen præsenteres du for en loadingskærm som efter ca. 10 sek. ventetid straks giver anledning flashbacks til et af sidste års største problemer, nemlig loadingtiden! Gudskelov skyldes den lidt sløve opstart af spillet at THQ’s servere ikke kører stabilt på det pågældende tidspunkt, da samme scenarie ikke opstår ved næste opstart af spillet.

Lad det være sagt med det samme at THQ har cuttet en hel del af sidste års irriterende loadtider af i karrieredelen, hvad enten du afspiller det direkte fra Dvd’en eller har installeret spillet på harddisken. Den saver og loader langt hurtigere end i det sidste spil, hvilket må siges at forbedre oplevelsen allerede første gang man prøver spillet.

50575_cain_velasquez_topps_00061

Karrieredelen har fået en del forbedringer i forhold til sidste år, som du allerede opdager når du første gang begiver dig ud i at kreere en fighter. Din karakter har fået en væsentlig højere detaljegrad i den måde du kan designe ham på. Du vælger f.eks. ikke en bestemt fighting stil til din fighter. Du har nu muligheder for at lære moves fra de forskellige fighting styles i gennem training camps, alt imens du kæmper dig mod toppen for at blive den ultimative Champion. Din karriere føles denne gang mere realistisk, da du nu deltager i præsentationen af dig selv i WFA som professionel fighter og i Dana White’s videoblog, samt andre vigtige begivenheder. Udover dette er der kommet andre små tilføjelser såsom tip fra din træner til hvilke ting du burde have mere fokus på, samt hvordan han mener du skal træne op til din næste kamp. Ellers er mulighederne for at skabe dig din egen karriere de samme som sidste år, i dit forsøg på at slutte der hvor alle fightere ønsker at ende, nemlig Hall Of Fame.

Spillet byder også på en række nye game modes hvor du kan benytte dig af den imponerende roster på over 100 mand. Der er blandt andet Title Mode, hvor du vælger en fighter, som så skal vinde 8 kampe i træk med for at blive UFC Champion i den pågældende vægtklasse. Når disse er overstået unlockes game modet Title Defence, som egentlig bare går ud på du skal forsvare dit bælte i 12 kampe i træk. Dette gamemode føles egentlig mest af alt blot som fyld, men alligevel kan det give svedige håndflader, da du hele tiden skal være beredt på modstanderen kun skal lave et lucky punch, og så har du mistet bæltet.

50584_gsp_vs_hardy_0043

I år kan du også selv lave dine egne turneringer, men ligesom ovenstående virker dette blot som en udviddet udgave af exhibition.
En lille fed ekstra feature som de dog har inkluderet i spillet er at du kan hente Fighting Card’et fra det næste UFC event og dermed  vælge om du blot vil se kampene i CPU vs. CPU, eller om du selv vil deltage i dem.

Online har du mulighed for at kæmpe rankede kampe eller via player matches hvor du kan kæmpe mod dine onlinevenner. Der er denne gang også mulighed for at sætte en fight camp op, men desværre har der mens undertegnede har anmeldt spillet været en del problemer med denne funktion. Det skulle være muligt at bruge sin egen fighter mod andres fightere, og den vej optjene EXP til at forbedre sin fighter.

Desværre ser det igen ud til der er store problemer med lag online. Dog skal det siges at der kun har været et begrænset antal online, som jeg har kæmpe i mod. Vi kan derfor håbe på at dette bliver bedre, når der kommer flere online.
Denne gang er der nemlig mulighed for at sætte netværksforbindelsen som et kriterie når man søger, hvilket forhåbentlig kan matche en op mod folk med en fornuftig internetforbindelse.
Den største nyhed i onlinedelen er nok Online pass. Dette er kode som følger med spillet hvis det købes fra nyt, som så indtastes, for at få adgang til spillets onlinedel. Hvis du køber spillet brugt, skal du altså købe Online pass på Marketplace til 400 MS Points, for at få lov at spille online.

50589_mir_vs_carwin_0023

Grafisk har spillet fået en lille opgradering, men ikke mere end man ser det i f.eks. Fifa serien, når der udgives et nyt spil. Man sidder ikke blæst tilbage i stolen over forbedringerne, men animationerne på karaktererne er blevet mere livagtige, og kamp animationerne har fået en overhaling, så de ikke længere virker så mekaniske.
Lydsiden har ved de første par timers spil umiddelbart fået en forbedring i forhold til sidste år, i det kommentatoren nu kan huske hvordan det er gået dine sidste kampe, men eftersom der blot udskiftes enkelte linjer mellem kampene, virker dette en anelse irriterende at høre på i længden.

UFC 2010 er ligesom sidste år et fantastisk fighting spil, som for fans af sidste års spil uden tvivl er must have. Der er kommet nye lækre moves, animationer, fighting styles og andre småting, men man sidder bare stadig med fornemmelsen afder mangler noget.
Spillet er dog uden tvivl fantastisk underholdende og kan spilles af alle – uanset niveau. Det er nemt at gå til, men svært at mestre som vil egentlig er kendetegnende for denne genre.
Det bliver spændende at se hvad EA kan byde på, når de i efteråret forsøger at tage MMA bæltet fra UFC 2010: Undisputed, med deres kommende titel EA Sports MMA, som forhåbentlig kan skabe lidt konkurrence, hvilket kun vil gavne os gamere på længere sigt.

Load-tid kraftigt minimeret

Nye tiltag i karrieredelen

Lækre nye animationer og moves

For brugtbørshajerne: Online-pass

Online lag


Cena