Online magasin hvor du finder nyheder, anmeldelser, artikler, interviews og previews af spil af alle typer, film og gadgets.

 


 
Seneste nyt
 

Forsvarets Rekruttering: Vi ser et stort potentiale i gamere til vores pilot-uddannelse

 

0
Posted 10. oktober 2018 by

Hvad har gamere og piloter i Forsvaret til fælles? Umiddelbart intet. Ved nærmere eftertanke meget. Den erfaring har Forsvarets Rekruttering gjort sig. Den professionelle Astralis-gamer Peter ”Dupreeh”er sat stævne til en kort snak om overlappende kompetencer i, hvad der på papiret er to meget forskellige verdener.

At blive pilot er ofte en barnedrøm og for mange en uopnåelig en af slagsen. Idéen om, at piloter er mennesker med noget nær perfekt syn og en høj IQ lever i bedste velgående. Sandheden er dog lidt en anden. Pilotuddannelsen er slet ikke så uopnåelig, som mange tror, hvorfor Forsvaret gerne vil appellere til, at flere tør forfølge sin barnedrøm om at gøre karriere som pilot.

Der er dog et særligt segment, som Forsvaret har fået et godt øje til: Gamere. Derfor blev Forsvarets Rekruttering ekstra glade, da de lige fik lov til at bruge 10 min. af Astralis-stjernens dyrebare tid til en lynhurtig Q&A under FACE IT Major – en stor Counter-Strike-turnering i London, som det danske hold i øvrigt vandt.

Forsvarets Rekruttering: Ser du nogen kompetencer overlappe mellem det at være gamer og pilot?

PD: Baseret på den computertest, der bruges i Forsvaret til rekruttering af piloter, som jeg tidligere har prøvet kræfter med i et TV2-program vil jeg pege på reaktionsevne, evnen til at overskue en kompleks situation, klar og skarp kommunikation og evnen til hele tiden at tage beslutninger under pres – beslutninger, der ikke kun hjælper dig selv, men hjælper dit team.

Forsvarets Rekruttering: Hvis du kun må nævne to – hvilke kompetencer har så gjort, at du er nået så langt som professionel gamer?

PD: Jeg grinder meget og arbejder virkelig meget på at blive bedre hele tiden. Det gælder på alle områder, både i spillet men også alle de ting, vi arbejder med udenom i form af træning, øvelser, måden vi lever osv. Og så har jeg nok nogle ret hurtige reaktioner. Så hårdt arbejde og hurtig reaktionsevne vil være mine to svar, selvom der selvfølgelig er flere faktorer, der spiller ind.

Forsvarets Rekruttering: Hvilke krav stiller erhvervet ”gamer” til din fysiske form?

PD: Det er et sjovt spørgsmål, for går du blot to år tilbage, var der nul fokus på netop det område. Vi arbejder i dag sammen med RFRSH Entertainment, hvor blandt andre Kasper Hvidt er sportschef, og med deres indtog har eSporten virkelig ændret sig. RFRSH er de første, der for alvor har indført en performance-model, der ud over analytikere indeholder både fysisk træning, fokus på det du indtager af mad og væske, mentaltræning med sportspsykologer osv. For os betyder den fysiske sundhed meget, når vi spiller de store turneringer. Vi træner sammen i motionscentret om morgenen, og vi mærker forskellen i lange kampe, hvor man skal koncentrere sig i mange timer ad gangen. Dit blodsukker, fysiske udholdenhed osv. Det betyder rigtig meget for din performance, så selvom man ikke skulle tro det, er det noget vi fokuserer meget på. Det burde alle gøre – man bliver simpelthen bedre til det, man laver, hvis man behandler sin krop ordentligt.

Forsvarets Rekruttering: Hvilke krav stiller erhvervet ”gamer” til din mentale tilstand?

PD: Jeg svarede lidt på det før. Det er et kæmpe pres at spille de store turneringer. Præmiepuljerne er ofte mange millioner kroner og der er tusindvis af tilskuere i arenaerne, og millioner der kigger på online og på TV. At performe under det pres i eSport, hvor man ofte skal komme tilbage efter tabte runder og minimale fejl, det kræver en ekstrem mental styrke.

Netop kompetencerne hurtig reaktionsevne samt det at tage beslutninger under et stort pres, som Peter ”Dupreeh” nævner, har stor prioritet hos Forsvarets Rekruttering, når de skal finde de rette pilot-kandidater.

”Når vi afprøver ansøgere til uddannelsen, fokuserer vi blandt andet på rumlig intelligens, strategisk sans, hurtig reaktionsevne og ikke mindst evnen til at holde et roligt overblik selv under stærkt pres – og det er, som vi også kan høre Peter ”Dupreeh” sige – evner der er afgørende, når man spiller krævende computerspil, hvorfor vi ser et stort potentiale i netop dette segment”, fortæller psykolog Jimmi Andreasen, der arbejder ved Selektionssektionen i Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS).

Som pilot i Forsvaret bliver man uddannet til at flyve enten: Jagerfly, transportfly eller helikopter. Ens for dem alle er, at man som person skal kunne arbejde både selvstændigt og i teams, hvilket også er tilfældet, når du er del af et gamerteam – der er hele tiden en fælles mission, der er vigtigere end det enkelte individ.

Foruden mental styrke og gode samarbejdsevner, kommer man naturligvis heller ikke uden om, at jobbet som pilot kræver en vis fysisk styrke, hvorfor dette også er en del af optagelsesprøven.

At være i god fysisk form bidrager til mental styrke, hvorfor optagelsesprøven til pilot også indeholder en fysisk test, når vi skal finde de rette kandidater. Og nu hvor vi på den mentale front ser flere kompetencer overlappe mellem gamer- og pilotverdenen, er det også rart at høre Peter ”Dupreeh” fortælle om, hvor meget fokus de ligeledes har på den fysiske form i dag – det bekræfter os bare i, at gamersegmentet har potentiale hos os”, udtaler Ronny Vossen fra Marketingsektionen ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse.

Kort om pilotuddannelsen

Uddannelsen varer 4-5 år og er delt op i tre hovedforløb. Først med officersbasisuddannelsen, som er fem måneder med base i Karup, herefter akademiuddannelsen som er 19-30 måneder i hhv. Karup og USA afhængig af hvilket fly man vælger at blive pilot på, og til sidst diplomuddannelsen af 24 måneders varighed som foregår i København. Det er en krævende uddannelse, hvor man sideløbende med en den fysiske del også bliver trænet og udfordret mentalt. Formålet med uddannelsen er, at man bliver kvalificeret til at bestride stillingen som pilot i Forsvaret, hvor man selvstændigt kan flyve, planlægge, gennemføre, kontrollere, evaluere og udvikle aktiviteter.

Tilmeldingsfristen for at booke en afprøvning er den 15. november 2018.

Læs meget mere om pilotuddannelsen her: https://www2.forsvaret.dk/uddannelsessite/uddannelser/Pages/Officer_officer_og_pilot_i_flyvevaabnet.aspx.

Hvis man lige mangler det sidste skub i den rigtige retning inden man sender ansøgningen afsted, kan man teste sine evner med Forsvarets flytest her: http://www.forsvaret.one/flytesten/.

 

Comments

comments


Jan Bo Kristensen

 
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS4. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.


0 CommentsBe the first to comment!


You must log in to post a comment