Online magasin hvor du finder nyheder, anmeldelser, artikler, interviews og previews af spil af alle typer, film og gadgets.

 


 
Seneste nyt
 

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition anmeldelse

 

 
Overblik
 

Platform:
 
Genre:
 
PEGI:
 
Udgiver:
 
Udvikler:
 
Udgivet: 28 Oktober 2016
 
Spillere: Singleplayer
 
Vurdering
 
 
 
 
 
4/5


User Rating
2 total ratings

 

Det positive


Stadig et fantastisk RPG eventyr. Mods og grafisk overhaling en skøn bonus. Den komplette pakke for enhver Skryrim fan.

Det negative


Stadig en del bugs. 3D modellerne er stadig de samme. Lidt flade teksture her og der.


Samlet vurdering

Spillet byder ikke på noget helt nyt, det er godt og vel det samme spil som udkom i sin tid. Dog har de grafiske opdateringer og vældet af indhold, gjort det her til den bedste samlede Skryim oplevelse til dato. At konsol ejere nu også kan nyde godt af mods, er en skøn bonus. Har man allerede gennemført spillet før og overvejer at gøre det igen, kan det anbefales. Er man ny til serien af Elder Scrolls, er der noget af en overraskelse i vente. Stadig en personlig favorit hvad angår RPG spil. Her hygges der stadig med den lange historie, det massive antal sidemissioner og ikke mindst mods!

0
Posted 5. november 2016 by

 
Anmeldelse
 
 

Nu er den almægtige Dragonborn tilbage! Bethesda har i sidste uge udgivet deres spektakulære og anmelder roste spil fra 2011 i en remastered udgave. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition har alt i DLC og ekstra features med sig. Er det værd at smide timer efter spillet igen og hvad vil en nyankommen fan få ud af spillet?

89494_2_1

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition er det fjerde spil i rækken af Elder Scrolls spil. Nu har vi fået en mere opdateret og opgraderet udgave på PC, PS4 og Xbox One. I sin tid da spillet udkom, fik den top karakterer for sin historie og fantastiske gameplay. Det har ikke ændret sig. Det er stadig et ligeså godt spil som det var dengang. Nu har vi så fået hele pakken med opdateret grafik, 3 DLC pakker der udvider historien og sidst men ikke mindst mods!

“I used to be an adventurer like you. Then I took an arrow in the knee”

Spillet er et RPG med massevis af muligheder for at gå på opdagelse som man selv lyster. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej, så det er opfordret at tage ud og opleve alt hvad der er i Skyrims forunderlige verden. Der er en håndfuld forskellige racer man kan vælge imellem fra starten og et hav af måder at spille på. Du er hvad landet kalder for Dragonborn. Du kan kommunikere og opsuge magi og kræfter fra drager, efter at du har nedlagt dem. Et af de mest kendte kræfter er Unrelenting Force eller i et andet sprog “Fus Ro Dah” som kan blæse dine fjender omkuld. Det er en kompleks men god fortælling og det er en god idé at læse i de mange bøger man finder rundt omkring i spillet, for at lære mere om landets historie og skikke.

no_mans_sky_-_text_logo-svgThe Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition har fået en grafisk overhaling og dog ikke i samme store stil som PC folket har kunne modde sig frem til i årenes løb. Men ikke desto mindre har folk der spiller på konsoller, nu kunne nyde at det hele fremstår skarpere og teksturene har også fået en tur. Noget af det der virkelig springer i øjnene er lys- sætningen. Det har gjort rigtig meget for stemningen når man f.eks. går rundt ude om natten, lyser månens stråler gennem træernes grene. Der er visse tidspunkter, hvor man forundres af stederne man bevæger sig hen. Spillets draw distance er også blevet meget bedre og der er nu også depth-of-field som får det foran dig i fokus og baggrunden sløret.

89498_2_1

 Bethesda har taget nogle tricks med fra Fallout 4 og har gjort det lettere at gemme sit spil med quick save. Ens gemte spil, bliver også inddelt efter de karakterer man har startet op på, se det hele er mere organiseret. Noget andet er load tider, når man skal ind i en by, et hus eller grotte. Førhen tog det ofte lang tid før man kunne komme videre. Men nu går det hele mere flydende. Noget af det der ikke er forbedret er de mange bugs osv. som også var i 2011 udgaven af Skyrim. Men en uofficiel mod der rette op på meget af det, er at finde i mod butikken.

s5

Mods er nu kommet til konsoller. Selvom det ikke er noget nyt er det fedt at alle nu har muligheden for at forbedre eller bare have det sjovt med indhold lavet af andre. Der er dog forskel på mods til konsollerne. Grundet en aftale mellem Bethesda og Sony, har mod skaberne ikke kunne udgive mods på PS4 som indeholde materiale udover det inkluderede med spillet. Men alligevel er der i skrivende stund 535 mods tilgængelig på PS4 og hele 828 på Xbox One. Men bruger man mods, deaktivere det trophies og achievements. Men er man ude på at have det sjovt, så er det det hele værd. Hvem vil ikke lave edderkopper om til Spiderman eller få det til at regne med eksploderende lokomotiver.

92430_2_1

Samlet vurdering:

Spillet byder ikke på noget helt nyt, det er godt og vel det samme spil som udkom i sin tid. Dog har de grafiske opdateringer og vældet af indhold, gjort det her til den bedste samlede Skryim oplevelse til dato. At konsol ejere nu også kan nyde godt af mods, er en skøn bonus. Har man allerede gennemført spillet før og overvejer at gøre det igen, kan det anbefales.  Er man ny til serien af Elder Scrolls, er der noget af en overraskelse i vente. Stadig en personlig favorit hvad angår RPG spil. Her hygges der stadig med den lange historie, det massive antal sidemissioner og ikke mindst mods!

Comments

comments


Jonas Plum

 
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commedore 64 og til nutidens konsoller. Elsker et fedt action spil, men er ikke tøven med spil fra alle genre. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig med videoproduktion og er ved at afprøve vande med spil udvikling. Find mig på instagram/jonasplum


0 CommentsBe the first to comment!


You must log in to post a comment