Sublevel Zero udkom på Steam tilbage i 2015 – siden da, har udviklerne rykket deres titel over på hjemmekonsoller som PS4 og Nintendo Switch. De sidste mange år, er Retro-inspirerede Indie spil blevet et fænomen i en masse! Der er næsten ikke tal på, mængden af oldschool-arcade spil – og Sublevel Zero Redux er ikke en undtagelse.

Sublevel starter ud med en hurtig beskrivelse af plottet. Menneskeheden spredte sig ude i rummet og formede klaner og krige mod hinanden. Man befinder sig på en rumstation, men bliver suget ind i en anden dimension. Nu skal man finde ud – that’s it.
Ikke meget plot, men det er meget fint for kontekst. Nu ved spilleren, hvad man kæmper for, hvad målet er. Undervejs i spillet kan man finde nogle noter, som beskriver spillets lore for yderligere baggrund.

Selve gameplayet er et FPS med “6 grader af frihed”, samt et snært af Shmup (shoot’em’up) genren. Man styrer et lille fartøj som kan kigge i alle retninger. Men dette betyder også, at ens fjender kan det samme. Man kan blive smadret fra alle vinkler, så det handler om, at være taktisk, holde sig i bevægelse og danne overblik.

Kampene er udfordrende, endnu mere når der er mange fjender. Dette skaber et kaos, specielt med mange partikler på skærmen. Men dette er yderligere bare et tilbageblik på gamle arkadespil. Disse spil var hurtigt ovre og så måtte man smide en mønt i maskinen for, at prøve igen. Sublevel Zero er egnet til hurtige spil. Nogle gennemspilninger går godt, andre går skidt. Der er også mange elementer fra roguelike genren – såsom genereret niveauer og forskellige pickups.

Grafikken er pisket op med 80’s pastelfarver. Det er retro i særklasse og det er fedt! – men det bliver hurtigt lidt for trivielt. Der er nemlig ikke flere timers gameplay i spillet, og efter kort tid, kan det godt blive en anelse kedeligt. Det er til tider meget uoverskueligt og det fjerner lysten til at spille, endnu mere.

Gameplayet er sjovt, og niveauerne er som nævnt altid nye… men det er på ingen måde ligesom giganten The Binding of Isaac. Så Sublevel gør ikke nok, til at holde lysten og glæden oppe i længere tid.

I løbet af spillet kan man finde pick-ups. Nye våben, opgraderinger mm. Dette element er meget vigtigt, da der hverken er checkpoints eller savespots. Dør man, så skal man starte forfra. Jeg er stor fan, af spil hvor døden faktisk er en enorm straf. Det gør bare noget ved stemningen. Dog, må jeg indrømme at Sublevel aldrig helt fik mig op at svæve. Efter nogle gemmenspilninger blev jeg meget uinspiseret og ville egentlig hellere spille noget andet.

Sublevel Zero Redux er på ingen måde et dårligt spil. Det er faktisk rigtigt godt, hvis man trænger til lidt arcade-action. Der er dog ikke super mange muligheder i selve gameplayet. Så hvis man skal gribes af spillets stemning, skal man være fan af FPS og shmups.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægIngen lag med Razer Hammerhead True Wireless
Næste indlægDiablo IV endelig annonceret
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
sublevel-zero-redux-anmeldelseSublevel Zero Redux er et udemærket spil. Det er faktisk rigtigt godt, hvis man trænger til lidt arcade-action. Der er dog ikke super mange muligheder i selve gameplayet. Så hvis man skal gribes af spillets stemning, skal man være fan af FPS og shmups.