Vi ser nu nærmere på efterfølgeren til den meget populære titel Ni No Kuni. Vi tager fat i PlayStation 4 versionen af Ni no Kuni II: Revenant Kingdom.

Vi skal faktisk helt tilbage til slutningen af 2015, hvor Ni no Kuni II: Revenant Kingdom blev annonceret. Spillet fik kæmpe opmærksomhed fra fans, men det var ikke kun fans der havde en stor glæde ved denne annoncering.

Det skabte hurtigt en ny fanskare efter det blev annonceret. For folk fik hurtigt fundet ud af spillet ikke bare var et normalt Hack and Slash spil. Det havde så meget at byde på ud over det vi er vandt til inden for RPG genren. Nu kan vi med denne anmeldelse se nærmere på om denne hype stadig holder.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom blev smidt i vores PlayStation 4, og vi kan ikke undgå at have en lille glæde/forventning til denne titel efter det hype der er sat til spillet. Vi har nok også været en smule med til at puste til ilden, med at dele det med jer, så snart der var nyt i sagen.

Spillet starter op med lige det man havde regnet med. En lækker film sekvens i bedste tegnefilm stil. Men man bliver lige med det samme kastet ind i heftige kampe med de onde magter i spillet. Man er ikke i tvivl om at dette kan blive en af de store titler på den måde de starter spillet ud.

Men når det så er sagt så kræver det jo også at spillet bliver ved med at give os den vilde oplevelse det startede ud med. Det kan vi så med det samme sige at det gør det. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, bliver jo mere man spiller det, bygget op og der kommer mere til når man kommer længere.

Man kan godt forstå at spillet har været undervejs siden 2015, for det har vildt meget at byde på. Når man kommer igennem de første par kapitler, så finder man ud af det ikke bare er et RPG spil som alle andre. Ud over den action der er i spillet, så går der pludselig Byggemand Bob i den. For man skal nu sidde og regerer ens kongerige på den fedeste måde.

Du skal ikke bare sidde med dit scepter. Nej du skal faktisk have styr på at bygge dit kongerige op. Stort set alle bygninger der kan tænkes kan man bygge i spillet. Vi tænker ikke på huse, men derimod alt fra steder hvor man kan lave mad, drikkelse, ens hær og meget andet. Du skal huske at forske en masse i det, for det er det hele værd i sidste ende. Vi vil ikke gå i dybden med hvordan man gør dette, for det er noget der helt sikkert skal opleves.

Men en ting vi er nødt til at nævne, er man selv skal sørge for der er folk i ens kongerige. For når du klarer nogle af de vildt mange sidequests der er i spillet, har du mulighed for at score nye indbyggere til dit rige. Dette gør du ved at rekruttere dem efter du har hjulpet dem. Dette er også en fordel for dit rige, da de har forskellige færdigheder, som kan benyttes de forskellige steder.

Når du er på din færd ude i det store kongerige, så skal du ikke bare slå og bruge en masse magi sammen med dit hold. Der går faktisk også krig i den. Man har nemlig også en hær man skal ud og lufte en gang imellem. Man skal fra A til B med den hær man har samlet sammen. Dette lyder ikke så svært som man kunne tro, men det har faktisk en ret okay sværhedsgrad.

Der går nemlig meget hurtigt taktik i hvordan man kommer fra A til B. Man kan ikke bare storme frem med de tropper man har. For på den måde så kradser du af med det samme. Man skal lige bruge de små grå inden du går i krig.

Men for at tale om noget helt andet, så er der desværre noget som er lidt øv i Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Spillet lider af den ”sygdom” som mange RPg spil desværre har. Det er den sygdom der hedder ”Lad os snakke bare fordi vi kan”. Der er desværre mange af dem man snakker med rundt omkring i spillet, som bare er fyldsnak uden nogen sammenhæng med historien.

Men vender man den om, så er det jo stadig det som gør et RPG spil til det som det er. For når man snakker med alt og alle (hvilket man skal i mange af de quest der er), så viser det også endnu en gang hvor mange muligheder der er med et spil som dette.

Som helhed var der lagt ud fra udvikleren af, at spillet har godt og vel 40 timers gameplay i sig, alt efter hvordan man griber spillet an. Dette er også korrekt, men vi kan løfte sløret for, at det kan meget nemt blive til meget mere end det. For ud over spillets historie (som er ret omfattende), så er der et hav af sidequests der kan løses også. Så vi kan godt love at du ikke lige kommer igennem spillets muligheder den første uge med mindre du ingen søvn får.

Det er svært at finde noget i Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, hvor det ikke er lige i skabet. Det eneste man lige kan nævne kort, er spillets kamera vinkel som til tider kan drille. Man har muligheder for at nulstille den hurtigt som i mange andre spil, men det halter stadig en gang imellem.

En ny og stor RPG titel er født. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom er det bedste RPG spil vi længe har set. Spillet har så mange muligheder at man næsten ikke fatter det. Det har med sikkerhed været ventetiden værd.

Variation er det første ord der falder os ind når man taler om Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Spillet har nemlig alt og byde på. En kæmpe verden, en by der skal bygges og ikke mindst en hær der skal holdes ved lige. Så man må sige at spillet henvender sig til en meget bred fanskare.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægCall of Duty: WW2 får et nostalgisk kort der er gratis for alle platforme
Næste indlægAssassin’s Creed Rogue Remastered anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
ni-no-kuni-ii-revenant-kingdom-anmeldelsenEn ny og stor RPG titel er født. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom er det bedste RPG spil vi længe har set. Spillet har så mange muligheder at man næsten ikke fatter det. Det har med sikkerhed været ventetiden værd.