csgo 2Har man tidligere spillet Counter Strike spil, så som source, CZ eller 1.6, vil man denne titel uden tvivl være interessant for én. Spilverdenen har igennem det sidste årti diskuteret, hvilket version af Counter Strike der var den bedste. Gameplayet i 1.6 har altid været det størstedelen af spillerne mente var det bedste, mens grafisk set, har source naturligvis været det pæneste. Flere af brugerne valgte dog stadig 1.6 versionen frem for Source, da det heldigvis for rigtig mange gamere i verden, stadig er gameplayet der vægter tungest. Beslutningen om grafik eller gameplay lader nu til at være blevet mødt af Valve, der producerer Counter Strike. Det nye CS: GO er praktisk talt det gode gamle 1.6 svøbt i Sources grafik, som endda er blevet opgraderet en smule, og lad mig sige det lige ud: Jeg er kæmpe fan!

Det er dog ikke det eneste Valve har lavet. Alle maps er selvfølgelig blevet genevalueret, og enkelte er blevet ændret en smule, for at give det ene hold den fordel de måske har manglet de sidste mange år CS. Ligeledes har alle maps fået en grafisk overhaling, der har medført at de fleste maps er blevet rigtig pæne. Der er ligeledes blevet tilføjet et par nye maps, som også virker til at fungere rigtig godt.

csgo 3De har ændret måden hvorpå våben købes. Dettes ses i billedet nedenfor. Dette er blevet gjort for at gøre det lettere for konsolbrugerne at benytte købemenuen. Dette er dog et af de eneste punkter ved det nye CS: GO jeg finder voldsomt frustrerende. Jeg har svært ved at se idéen i at PC brugerne skulle have denne menu, frem for den gamle tabelopsætning. Til de mere erfarne spillere, kan dette stadig løses hurtigt igennem buy-scipts. Dette virker selvfølgelig som en forholdsvis lille ting at være irriteret over, men det er fordi jeg har svært ved at se andre minusser ved dette spil.

csgo 1I den nye købemenu som jeg beskrev ovenfor, finder man også en række nye våben. Enkelte virker ligegyldige, imens andre kan være med til at revolutionere den måde man har tænkt counter strike taktik de sidste mange år. Terroristerne har fået en Molotov Cocktail, imens counter terrorists har fået en incendairy granat  Dette gør at man afskærme områder og på den måde gøre det umuligt for modstanden at gå en bestemt vej, hvilket kan være utrolig fordelagtigt, specielt som terrorist efter bomben er plantet. Derudover er der kommet en række af nye pistoler og maskingeværer, som jeg ikke vil gå i dybden med i denne artikel. Sidste våben jeg ønsker at præsentere, er en Tazer gun som kan købes i spillet. Denne har kun 1 skud, og dræber på det ene skud. I bund og grund er idéen rigtig sjov, og den får mig til at tænke på de gode gamle dage i James Bond Goldeneye til Nitendo 64, hvor man kunne skaffe en golden gun. Om den virker i praksis er svært at sige, da den ikke kan skyde særlig langt, og den ligeledes er blokeret på flere servere, ligesom skjoldet var i tidligere versioner af Counter Strike – men sjov idé!

Min dom:

Jeg er som nævnt meget stor fan af det nye Counter Strike. Jeg synes det fungerer og jeg har allerede nu brugt rigtig meget tid på det, og kommer til at bruge en del mere. Jeg spillede personligt rigtig meget 1.6 og CZ for små 8-10 år siden, men da Counter Strike source udkom skiftede jeg til det, hvilket medførte at en stor del af min spille glæde blev ødelagt. Dette er dog langt fra Source. Jeg elsker alt ved CS: GO, og jeg kan kun anbefale det til alle der på et tidspunkt i deres liv har holdt af denne serie. Et eneste minus, er dog at folk der spiller dette spil er utrolig gode. Jeg kan godt mærke at det er mange år siden jeg var i topform, og efter små 40 timers spil, først nu er på vej op i en positiv Kill/Death Ratio. Jeg har også mødt mange ”nye” spillere derinde, dog er det de erfarne folk der dominerer dette nye spil, hvilket er fantastisk – modsat source, hvor de gode spillere hurtigt gik tilbage til 1.6.

[box_info]Spillet er anmeldet på PC[/box_info]