Blood Bowl 2 er i bund og grund det samme spil som Blood Bowl 1, det er bare optimeret og flyttet over på en ny engine samt fået nye features, dette er ikke nogen dårlig ting da Blood Bowl konceptet fungere rigtig godt. En fair sammenligning her ville ville være at Counter Strike Source og Counter Strike GO er i bund og grund stadig det samme spil.

Blood Bowl 2 er udviklet af Cyanide og udgivet af Focus Home Interactive, præcis ligesom Blood Bowl 1.10

Denne gang har Cyanide været i fuld sving med at forbedre gamle funktioner samt tilføje helt nye features. En af disse nye features er CabalVision, som er et replay samt spectator system hvor du kan gense dine gamle kampe eller se kampe der er live lige nu. Det er en fiks lille feature som kunne være et kæmpe salgs punkt, men som på nuværende tidspunkt desværre ikke lever op til forventningerne. CabalVision er for simpel og giver ikke spilleren mulighed for at rode med slowmotion, kameravinkler og andet der ellers ikke er tilgængelig i en normal kamp. Det eneste man faktisk kan i CabalVision er at hoppe frem og tilbage i tiden.

maxresdefault (1)En helt ny engine har Cyanide også udviklet den giver Blood Bowl 2 mulighed for at være et meget flottere og et bedre spil end dens forgænger. Den nye engine har givet mulighed for at fylde spillet med flotte, komiske og voldige animationer som er en fornøjelse at se på. Samt er hele UI (user interface’et) blevet meget bedre i denne iteration af Blood Bowl serien.

En stor kritik af det første Blood Bowl spil på computeren var den meget høje sværhedsgrad, især når det kom til at lære spillet fra bunden af. Ikke nok med at spillet bød på mere end 20 forskellige racer som alle havde sine egne forcer og ulemper. Så havde spillet ikke rigtig noget der lignede en tutorial, og alle udregninger som skete bag om spillet med resultaterne af terningkastene var ikke præsenteret særlig godt for spilleren, dette gjorde at man blev meget hurtig i tvivl som nybegynder om hvorfor et forsøg på at gøre noget var fejlet. Det er her Blood Bowl 2 igen kan ses at have blevet bedre end dens forgænger. Blood Bowl 2 har nemlig en ny historie drevet single player del, Campign mode. Denne del af spillet lader nye spillere få en chance for at blive mestre til Blood Bowl.maxresdefault

Kamp for kamp bliver man som spiller lært en ny spilmekanik, det er først 7 kampe inde i campaignen at spilleren rent faktisk har en normal Blood Bowl match mod computeren, altså med alle regler taget i brug. Dette er desværre også en ulempe, hvis man kunne som gammel Blood Bowl veteran godt tænke sig at spille en udfordrende campaign for historiens skyld, er der desværre ingen udfordring at hente her. Jeg har måske haft 5 timer på banen i Blood Bowl 1 og jeg begyndte at kede mig her.
Historien i Campaign går på at man er coach på et hold som ligger helt i bunden af en liga, men som ellers var et gammelt tophold. Jo flere kampe man vinder, jo flere af ens gamle stjerne spillere kommer tilbage og spiller for holdet ligesom de gjorde da holdet var på toppen. Det er ikke nogen specielt fangene historie men de to kommentatorer gør et godt stykke arbejde med at fortælle historien og holde en underhold imellem kampene. Dog er de samme kommentatorer ret ensformige at hører på i multiplayer kampe. De har desværre ikke mange forskellige kommentarer og det bliver lidt irriterende at hører på i længden. De kan dog godt slukkes for.

Men heldigvis er der stadig råd for de mennesker der gerne vil spille en udfordrene omgang Blood Bowl mod Cyanides ny udviklede AI-modstandere. Der er nemlig mulighed for at lave single player liga’er hvor der er massere af valgmuligheder for at customize en liga lige så den passer ens behov. Dette er også muligt at gøre i multiplayer delen af spillet og allerede på nuværende tidspunkt er der mange multiplayer liga’er der er poppet op, nogle med mange tusindende hold allerede tilmeldt og endnu flere med alt i mellem 10 og 100 hold tilmeldt.

Spillets force er helt klart kampene. Blood Bowl er et meget taktisk spil hvor det handler om at manøvrerer sine spillere på en sådan måde at man Bloodbowl2-10skaber sit eget held. Man prøver altså at matche ens stærke spillere mod modstanderens svage spillere og derved give en bedre chance til sine egne spillere når terningerne blive kastet. Spillet er turbaseret og delt op i 2 halvlege. Hver spiller kan bevæge sig 1 gang per tur. Denne ene bevægelse kan enten være at flytte sig nogle felter, eller at gøre et forsøg på at tackle en modstander. Man har dog en såkaldt “blitz” pr tur, hvor en spiller kan både bevæge sig og tackle en modstander.

Alle spillere og racer har forskellige egenskaber. Der er rigelig at lærer og mestre i Blood Bowl 2, spillet er udgivet med 8 forskellige racer og mange flere kommer senere hen som DLC. De 8 racer giver rig mulighed for at prøve meget forskellige taktikker og spille stile.

I Blood Bowl 2 er du aldrig helt sikker på om din spiller kan samle en bold op, tackle en modstander eller dræbe din egen spiller. Og det er disse chancer man tager som bliver til nogle specielle øjeblikke og senere hen bliver disse øjeblikke til minder og skaber et bånd og en historie mellem dig som coach og dit hold.

Bloodbowl2-01Spillet giver jeg 4 ud af 5 stjerner. Campaignen skulle efter min mening hedde en tutorial og kommentatorene selvom de er gode i singleplayer delen så bliver de meget ensformige at hører på i selve kampene. Samt synes jeg at CabalVision er en misset mulighed for at bringe Blood Bowl 2 på esports niveau.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlaystation 4 Call of Duty Black Ops III special edition bundle annonceret
Næste indlægUniKitty vises frem i den nye LEGO Dimensions trailer
Jeg er en fyr i starten af 20′erne, som elsker at spille alle de spil jeg kan komme i nærheden af. Mest af alt spiller jeg på PC som ThePolishDane, sammen med mine venner. Min fremtidsplan er at blive spiludvikler med speciale i Software Udvikling. Jeg laver også lidt gameplay videoer på min youtube kanal.
blood-bowl-2-anmeldelseI Blood Bowl 2 er du aldrig helt sikker på om din spiller kan samle en bold op, tackle en modstander eller dræbe din egen spiller. Og det er disse chancer man tager som bliver til nogle specielle øjeblikke og senere hen bliver disse øjeblikke til minder og skaber et bånd og en historie mellem dig som coach og dit hold.