FromSoftware er bedst kendt for at lave svære men fede spil, der kan for nogle, sætte deres tålmodighed, skills og controller på prøve. Deres seneste mesterværk, Sekiro: Shadows Die Twice, er ingen undtagelse. Et samurai eventyr, der tager dig vidt omkring og sætter dig op imod store prøvelser. Vi har anmeldt Sekiro: Shadows Die Twice på PS4 – og har holdt øje med blodtrykket.

Vi befinder os i det 16 århundrede i Sengoku perioden, Japan. Alt er kaos, for den onde krigsherre Isshin Ashina vil overtage landet med voldsom magt. Men klanen har brug for en stor hær og en mand ved navn Genichiro, har i sinde at skabe en udødelig hær. Dit navn er Wolf, og efter en fejlslået eskorterings mission, bliver din hånd sablet af. Der er kun én vej nu, hævn!

Selvom spillet er lavet af de samme hænder og hoveder der stod bag Dark Souls, så er en del ændret i denne nye titel fra FromSoftware. Det hele handler om taktik, læsning af ens fjender og ikke mindst at lære af ens fejl. For du kommer ikke til at pløje igennem spillet på rekord tid. Så skal du være trænet og have skarpe reflekser. Denne type af spil ligger højest på min liste af halvsvære spil og frustrationen har til tider været enorm. Der er ingen “let” sværhedsgrad. Som en af udviklerne engang skrev til en fan der spurgte til sværhedsgraden i en anden FromSoftware titel, så er rådet dette: “Git gud!” Og ved gud hvor jeg prøvet.

Sekiro mestre kampteknikker og måden at komme rundt på fantastisk godt. Når du er i duel med en anden fjende, er det ofte bare dig og ham. Du svinger ikke dit svær i hack-n-slash stil, omgivet af fjender. Man vælger en fjende og holder fokus. Kampsystemet kaldes for Posture. Teknikken virker på en anderledes måde end i andre spil. Du skal få dine fjender til at bukke under for presset fra dine angreb med enten at blokere deres angreb præcist eller angribe dem. Når de så bukker under, kan du uddele det sidste store slag der sender dem ud af spillet på en brutal måde. Men nogle gange kan de modstå flere omgange end bare én. Specielt de mindre til større boss battles, kræver lidt mere end ét par slag og så dødsstødet.

Når man er oppe imod en fjende, kan man ikke bare hamre løs på angrib knappen og så håbe på det bedste. De er meget snu, og kan blokere ligeså godt som du selv kan. Den eneste måde at vinde, er ved at aflæse deres metoder og forudse deres angreb. Man kan heller ikke forvente samme mønster i deres angreb, så hver kamp holder dig oppe på dupperne. Men det er ikke nok med strategisk udvalgte undvigemanøvre, for du skal også stige i level på tværs af færdigheder, dit liv og de tricks du ellers kan udføre i kampe. Det handler dog ikke bare om at få lidt XP og så er den hjemme. Der er genstande der skal findes over alt og på den måde kan du bruge dem til at stige i diverse færdigheder, hvilket gør dig bedre i stand til at springe ud i de mange udfordringer henad vejen. For det får man virkelig brug for!

Sekiros verden er virkelig smuk lavet. Har man en PC, Xbox One X eller PS4 Pro, så får man virkelig smæk på den grafiske front. Når man oplever spillets verden i 4K eller tæt derpå og HDR, så ser det virkelig godt ud. De steder man kommer hen variere godt og teksturer virker aldrig flade eller kedelige. Selve banedesignet er godt skruet sammen. Der er rig mulighed for at man kan tage forskellige veje hen til sit mål. Det er ikke åben-verden, da man bliver stillet for en ret lineær historie, men det hele passer godt sammen med spillets design og stil.

Du kan bevæge dig på forskellige måder og den fedeste måde, er ved brug din protese. I starten af spillet for man en protese der kan opgraderes til at kunne lidt af hvert. Med den, kan du hægte dig på grene, klippetoppe og bygninger, så du hurtig kan komme rundt eller væk fra dine fjender. Den kan også udstyres med våben såsom kastestjerne.

Sekiro: Shadows Die Twice er et virkelig godt spil og lidt af et mesterværk fra FromSoftware. Dette beviser at de som udvikler kan meget mere, end man ellers lige skulle tro. Holder Sekiro standarden i form af sværhedsgrad i forhold til andre spil fra udvikleren? Mon ikke. Men det er et spil der tester dig og når du endelig (efter ufattelig mange gange!) kommer forbi en bestemt fjende eller boss, så føles det også super godt at man har kunne klare udfordringen. For nogle vil spillet være for svært, for andre ikke nær så meget. Det hele handler om dine skills med denne type spil og at din koncentration er helt i top. Spillet er utrolig flot og historien er lige i skabet. Du kan vælge Engelsk tale men der er også Japansk, hvilket for nogle passer bedre til spillet taget lokationen i betragtning. Alt i alt, et fedt spil!

Sekiro: Shadows Die Twice blev anmeldt på PS4 Pro.

Findes også på Xbox One og PC.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlanet Zoo udkommer til efteråret 2019
Næste indlægMORTAL KOMBAT 11 – Anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK