New York er på den anden ende, og byens forfald er tættere på en nogensinde. Sygdom, død og ødelæggelse har ramt byen, og det er nu op til os at rette op på det. Vi har set nærmere på Ubisoft´s store satsning The Division på Playstation 4.

tdhue

Vi vil nu se om vi er i stand til at få styr på al den kaos der er i New York sammen med eliten i The Division. Følg med i vores tur til New York lige her.

Når man starter spillet op for første gang, så er man ikke i tvivl om at dette bliver en oplevelse man sent vil glemme. For Ubisoft er gået all in på denne titel, og man bliver sat i gang med det samme. Så fra du starter til du slukker spilet kan du godt regne med et spil med fuld fart på.

Så snart du begiver dig ud i New Yorks sygdomsbefængte gader, for at bekæmpe dette og alle de bander der selvfølgelig også er der, så sidder du med en WOW effekt der virkelig slår sig fast i hukommelsen. Man er nemlig vildt betaget af den grafiske del i spillet, for det er virkeligt flot, og man kan se der er kælet for en hver detalje i spillet.

tdgemme

Da vi fik samlet kæben op igen, og er klar til at gå i gang med spillet, så finder vi hurtigt ud af hvor meget spillet har at byde på. Man kan dog virke lidt skræmt i starten, for der er mange ting man lige skal sætte sig ind i, for mulighederne er mange.

Spillet er lavet i tredje persons perspektivet, hvilket passer super godt til den slags open world spil. For når man sidder og gemmer sig bag en barriere for ikke at blive skudt, så er kamera vinklen i tredje persons spil den perfekte vej frem.

Lad os starte ud med at fortælle at The Division ikke er et ganske normalt open world spil, for det er nemlig også lavet på den måde, at man hele tiden er ”online” når man spiller. Der er nemlig på sin færd ude i New Yorks gader mulighed for at spille sammen med sine venner eller tage tilfældige med ud på missioner.

tdunder

Det fungerer faktisk rigtigt godt når man skal ud sammen med andre, og det er nemt at finde nogen at spille med. Specielt hvis det er de store missioner der skal spilles. Det er noget andet hvis det er side missionerne der skal klares, for det er mest hovedmissionerne der trækker, men det skal vi nok vende tilbage til.

Måden man spiller med andre virker ret godt som sagt. Men det er lidt synd man selv skal vælge at møde andre i New Yorks gader, for Ubisoft har lagt op til det skulle være et Allways Online spil, hvilket det også er, men man møder kun andre i sit Safe House, eller hvis man vælger at finde nogle at spille med.

Det kunne være fedt hvis de havde set lidt mere til et andet spil (som vi ikke nævner her, men i ved nok hvilket specifikt spil vi hentyder til). Man kan godt savne at man møder andre i New Yorks gader mens man spiller, så det virker mere som man altid er online.

tdsmell

Men vi må det samme advare at man skal passe lidt på når man er på sin færd der ude sammen med andre. For når man spiller sammen med andre, så er ens modstanders level baseret på den i party med det højeste level, hvilket godt kan skabe en for høj sværhedsgrad.

Men igen, når man for eksempel spiller selv, så kan man godt have den følelse af, at ens modstander er for dum, og måske lidt nem at besejre. I starten syntes man at de forandrede sig lidt efter man kom lidt længere frem i spillet. Men når man har spillet The Division i et par timer, så kender man deres mønster, og ved de nok skal stikke hovedet frem, så man kan pløkke hovedet af dem.

Der er vildt mange ting at tage sig til når man er kommet i gang med spillet. For der er som sagt hoved mission delen, hvilket tæller et væld af missioner, som giver en stor portion action til den krævende spiller. Men vil man have lidt småudfordringer er der også en masse små side missioner og en masse andre opgaver at tage sig til. Så vi kan med det samme love dig, at du kommer ikke til at kede dig når du er kommet i gang.

thpoliti

Ikke nok med det, så har du også en base du stille og roligt skal bygge op. Og der er ikke nogen vej uden om, for hvis man vil have den fulde oplevelse, så sørger man for at bygge den op. For man har en masse goder at hente for hver del af basen du bygger op.

Man kan dog godt savne at der måske var lidt flere hoved missioner, for det er der den sjove del ligger i når man leveler op. For spillet er lavet på den måde, at man er tvunget til også at klare alle de små side missioner, og hvad spillet ellers har at byde på, hvis du gerne vil op på Max level hvor det hele sker.

Spillets store trækplaster er uden tvivl spillets Dark Zone. Man sidder i starten og tænker over hvad det mon er. Selv når man er kommet ind i Dark Zone kan man godt stadig undre sig, for der er ikke den vilde introduktion til stedet, men der er lagt op til, at du selv finder ud af hvad der skal ske.

tdbiler

Dark Zone er i bund og grund en (læs flere) zone i spillet, hvor du enten har muligheden for at spille alene, eller gå PvP vejen. Det fungerer ikke som man normalt er vandt til, for begge dele foregår i samme zone. Skyder du en anden spiller, så har du valgt PvP vejen, og så er spillet ellers i gang der inde.

Når du har rundet level 30, som er det højeste i The Division indtil videre, så er Dark Zone stedet du bruger det meste af din tid. For det er her alt det fede udstyr er, og her man kan bruge en masse tid uden at tænke videre over det. Vi satser også på at det er Dark Zone som Ubnisoft vælger som spillets store trækplaster med hensyn til fremtidige opdateringer. For det er den del af spillet mulighederne ligger i.

tdnogas

Vi har vadet New Yorks gader tynde, og gjort hvad vi kunne for at opretholde lov og orden. Samlet set er The Division en af de helt store titler i 2016, og det er en titel som er en must have titel hvis du er til open world gengren. Spillet kan i hvert fald anbefales af os på redaktionen på GamersLounge.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGad vide hvad Gears of War tæller ned til?
Næste indlægRatchet & Clank anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
the-division-anmeldelseVi har vadet New Yorks gader tynde, og gjort hvad vi kunne for at opretholde lov og orden. Samlet set er The Division en af de helt store titler i 2016, og det er en titel som er en must have titel hvis du er til open world gengren. Spillet kan i hvert fald anbefales af os på redaktionen på GamersLounge.