wod_00f

Wheels of Destruction er en arcade ræser hvor du i en svært bevæbnet bil skal overleve i en postapokalyptisk verden. Det er udgivet eksklusivt til PlayStation 3 som download via PlayStation Store. Spilmotoren bag er Unreal og det plejer altid at betyde god grafik og eksplosive effekter. Er den 75 kroner værd?

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=6UYZW1VDuwU

Wheels of Destruction er californiske Gelid Games første udgivelse. Det er lige på og hårdt action, uden ret meget historie. I denne genre har historien heller ikke den helt store betydning. Der findes forskellige arenaer navngivet efter hovedstæder. Der er f.eks. London i den meget fjern fremtid, hvor det er Big Ben som viser du er i London. I hver arena kan du spille Deathmatch, Team Deathmatch og Capture the Flag. Du kan vælge mellem biler med hver deres specielle evner som f.eks. Hevay, Scout, Assassin og Soldier.

wod_01

Hver klasse har sine styrker og svagheder. Heavy er naturligt meget robust og ikke særlig hurtig, mens f.eks. Scout (spejder) er meget hurtig uden den helt store beskyttelse. Hvis du er helt ny så start med Soldier som er en klasse med en god balance. Hver bil er selvfølgelig bevæbnet og alle starter med en traditionel maskinkanon. Nye våben og andre gadgets samles op undervejs. Hvert våben har både et standard angreb og et ekstra kraftigt angreb. Maskinkanonen har som special angreb noget som minder om et oversaver haglgevær, og virker defor bedst på klods hold. Sådan gælder det om at vælge det mest effektive våben til den enkelte situation.

wod_02

Det er enkelt at styre bil og våben da du altid kører og skyder i den retning kameraet peger. Hvis du spiller meget shootere er det lidt anderledes end normalt hvor du styrer med venstre pind og sigter med højre fordi WoD har samlet alt  i venstre. Når du har prøvet et par gange er det utroligt effektivt. Der er også et par andre tricks, bl.a. at du lynhurtigt kan ændre retning ved at trykke på hop, og bevæge venstre pind rundt. Det har kostet mange Scouts livet når de troede sig sikre ved at snige sig ind på mig. Du har også en boost som er bedst når den kombineres med et hop eller en af de mange blå elevatorer. Der er tænkt nyt, og styrringen passer godt til det hektiske gameplay.

wod_03

Du skal spille online. Der findes mulighed for at spille offline og det er på ingen måde så underholdende som online. Capture the Flag bliver online en kamp for både at nå fjendes flag og samtidig at forhindre at de får fat i dit. Deathmatch i de forskellige arenaer er også noget hvor du hele tiden synes at der er nogen bag dig. Det er intenst og med de flotte effekter så er der masser af underholdning at hente. Det eneste problem jeg har oplevet online, er at nogle af arenaerne er for store hvis der ikke er nok spillere.

Wheels of Destruction er første udgivelse fra Gelid Games og det tegner godt. Grafik, lyd og gameplay er medrivende online mens gameplay halter lidt offline. Dermed et det en udgivelse som hverken skuffer eller imponerer. Wheels of Destruction er de 75 kroner værd fordi det leverer solid underholdning. Dermed lander WoD også midt i skalaen. God fornøjelse.

God lyd og flydende grafik

Hurtig online action

Enkel og effektiv styrring

Offline mangler energi

Banerne virker for store