Ubisoft’s Assassin’s Creed Mirage udkommer 5. oktober og markerer den 13. udgivelse i serien siden den første fra 2007. Her tager Ubisoft os tilbage til mellemøsten efter en tur i det kolde nord i Valhalla der udkom i 2020. Jeg har spillet med siden starten og det har været en fornøjelse at have spillet lidt af Mirage inden det officielt udkommer. Denne gang er du den forældreløse Basim Ibn Ishaq (karakteren blev introduceret i Valhalla) der er vokset op på gaderne i Bagdad. Her er du blevet en erfaren tyv og du bevæger dig uset gennem mængden af mennesker mens du stjæler til dagen og vejen. Det er nærmest uundgåeligt at du ikke bliver en del af broderskabet der skal bekæmpe Tempel Ordenen.

Du bliver selvfølgelig taget under vingerne af Roshan fra broderskabet. Her kommer i træning for at blive endnu bedre. Kender du ikke Assassin’s Creed serien så er det den del af spillet som fungerer som instruktion. Har du spille alle de foregående så kan du vælge at hoppe over nogle af elementer. Jeg synes nu er det fint at få det opfrisket. Ubisoft har i denne udgivelse også lagt en stor indsats for at hele følelse når du sniger dig rundt, kæmper eller bevæger dig rundt på byen tage bringer stemningen tilbage til det første spil. Jeg oplevede spillet meget tæt på den første udgivelse i det tæt pakkede byområde hvor du skal udnytte dine forskellige evner. Kombinationen af den velfungerende spilmekanik fra Valhalla kombineret med Bagdad som kulisse skaber den helt rigtige Assassin’s Creed stemning.

Det er selvfølgelig først når du igen bevæger dig ud i Bagdad at historien tager fart. I videoklippet nedenfor kan du se de indledende trin hvor jeg udforsker et område for at finde ud af hvorfor vagterne ransager alle der kommer ind i Bagdad. Hvem er det der har givet ordren? Og hvad er det de leder efter? Som afslutning på videoklippet får du lige en synkronisering som giver et indtryk af hvad der venter dig 5. oktober når det er dig der skal udforske Bagdad.

I forbindelse med GamesCom 2023 så besøgte vi også OWO. De har en haptisk dragt som gennem en række elektriske impulser kan skabe følelsen af at blive stukket, flyve gennem luften, svømme og mange andre følelsesoplevelser. Det er endnu ikke helt så avanceret som det du har set i filmen Ready Player One selvom det helt afgjort er en start. De har en speciel Assassin’s Creed Mirage model af dragen som stimulerer følelsessansen som du kan læse mere om her: https://owogame.com/owo-skin-acm/

Det er et super spændende initiativ som jeg er spændt på at se hvor ender.