fifa13_00

Så har EA annonceret detaljer omkring FIFA 13. Det er en omfattende pressemeddelelse og vi har sakset den originale tekst så du selv kan vurderer det som EA kalder “fem spilforandrende nyskabelser, der vil revolutionere FIFA 13”. Det er som altid spændende at se hvad udviklerne har forbedret i forhold til det anmelderroste FIFA 12.

“Vi forsøger at perfektionere verdens bedste sportsspil med nyskabelser, der er med til at genskabe dramaet og uforudsigeligheden fra den virkelige fodboldverden,” sagde David Rutter, ledende producer på FIFA 13. “Der er tale om spilforandrende nyskabelser, som vil revolutionere den kunstige intelligens, driblingerne, boldkontrollen og sammenstødene mellem spillerne for at skabe følelsen af at man som spiller deltager i en virkelig kamp om boldbesiddelse på hele banen, ligesom man får fuld frihed til at vise sine kreative evner i angrebsspillet.”

FIFA 13 til HD-konsoller og PC vil blive understøttet af den mest avancerede kunstige intelligens til dato i et FIFA-spil. Helt ny angrebs-intelligens gør spillerne i stand til at analysere de forskellige områder på banen, arbejde hårdere og klogere på at nedbryde forsvaret og hele tiden være ét skridt foran i både tanke og handling. Spillerne er nu intelligente nok til at indlede, udføre og justere på deres løbemønstre for at udnytte åbningerne i forsvaret, efterhånden som de opstår, for på den måde at fange forsvarsspillerne ude af position og skabe de nødvendige afleveringsmuligheder for deres holdkammerater, ligesom de bedre kan positionere sig selv under opbygningen af angrebsspillet.

I FIFA 13 vi hver eneste boldberøring få betydning takket været det mest detaljerede og intuitive drible-system nogensinde. Med inspiration fra verdens bedste fodboldspiller, Lionel Messi, vil det såkaldte ”Complete Dribbling”-system gøre spillerne i stand til at møde deres modstandere og udføre millimeterpræcise driblinger, kombineret med fuld 360°-bevægelsesfrihed, som gør det lettere at slippe sine kreative og målsøgende evner løs under de mange mand mod mand-situationer. Spillerne vil hurtigere kunne ændre retning og bliver mere eksplosive i deres acceleration med bolden, ligesom de bedre kan skærme af for bolden over længere strækninger. FIFA 13 byder også på en særlig førsteberøringsstyring, som ændrer den måde, spillerne styrer bolden på, så det dermed ikke længere vil være nærmest givet, at alle spillere kan kontrollere bolden med lige stor elegance. Dermed bliver spillet langt mere varieret og uforudsigeligt – helt ligesom i virkeligheden. Faktorer som defensivt pres, boldens bane og hastigheden på den enkelte aflevering vil påvirke spillerens førsteberøring og give forsvarsspillerne flere muligheder for at vinde bolden tilbage.

Den anden generation af den særlige “Player Impact Engine” udvider de fysiske nærkampe fra ikke bare at omfatte kollisioner til også at dække nærkampe mellem spillere uden bold. Forsvarsspillerne vil skubbe til og rive i modstanderne i forsøget på at komme i bedre position og vil bruge deres størrelse og styrke til enten at tage bolden eller at tvinge modstanderne til at træffe dårlige beslutninger, inden bolden når frem. FIFA 13 byder også på taktiske frispark som et nyt værktøj, der gør det muligt at udføre langt mere målfarlige og uforudsigelige frisparkskombinationer med de dygtigste spillere på banen. Gør op til tre angribere klar ved bolden og benyt smarte løb og effektive afleveringer til at snyde forsvar og målmand. Modstanderne kan dog vælge at forsvare sig ved at bruge flere eller færre spilleren i forsvarsmuren, skubbe muren fremad eller sende en enkelt spiller af sted for at opfange afleveringen eller blokere afslutningen.

FIFA 13 vil også byde på:

  • Forbedret karrieredel med store forandringer udviklet som reaktion på feedback fra seriens mes passionerede fans.
  • Nye funktioner, der forbedrer den enorme online-del i EA SPORTS’ FIFA – inklusive forbedringer af den meget populære “Head-To-Head Seasons”-variant.
  • Flere nye funktioner og fordele i forbindelse med EA SPORTS Football Club – den særlige live-tjeneste, som er selve hjerteslaget i FIFA
  • Komplet autentisitet med mere end 500 officielt licenserede klubber.

Flere nye spilvarianter og -funktioner vil blive offentliggjort de kommende måneder.

FIFA 13 udkommer over hele verden i løbet af efteråret til PlayStation®3 med PlayStation Move-understøttelse, Xbox 360® med Kinect™, den håndholdte PlayStation®Vita, Wii™, PC, PlayStation®2, Nintendo 3DS™, PSP® (PlayStation®Portable), iPhone®, iPad®, iPod® touch og andre mobil-platforme.

fifa13_01