Koei Tecmo, skaberen bag de elskværdige Warriors spil, er tilbage, og de har denne gang slået sig sammen med Inteligent Systems’ egen lille skat, Fire Emblem. Tag med Marth, Chrom, Tiki og Corrin på et eventyr fyldt med strategi, hack’n’slash og mere!

Koei Tecmo har længe været kendt for deres Warriors spil. Der vil sikkert være mange af jer, der har prøvet en håndfuld Dynasty Warriors, Samurai Warriors eller lignende. Men ikke ret mange ved, at Keoi Tecmo har slået sig sammen med mange producenter og udviklerer gennem tid for, at skabe et Warriors spil, med et velkendt “ansigt”.
Koei Tecmo står blandt andet bag warrior spin-off titlerne, Pirate Warriors – som er et One Piece Warriors spil, og her inden for seneste tid Berserk and The Band of The Hawk, som udkom i Japan i 2016.
Udover det, står Koei Tecmo også bag den anmelderroste titel Hyrule Warriors, og efter succesen med Zelda universet, giver det god mening, at forsøge sig med en af Nintendos andre ældre titler, Fire Emblem.

Fire Emblem Warriors bringer flere universer sammen i en ny, original verden – Aytolis.
Her møder vi for første gang Rowan og Lianna, søskende og begge værdige kronearvinger til deres afdøde fars plads. En ven ved navn Darios, som er prins af naboriget Gristonne, kommer en dag på besøg i Aytolis, og kort tid efter, bryder helvede løs.

De 3 helte finder hurtigt ud af, at den mytiske Chaos Dragon Velezark er på vej til at blive befriet fra sin søvn. De må nu bruge Aytolis våbenskjold – The Fire Emblem, for at nedlægge Velezark, før det er for sent.

Der går ikke længe, før vores helte møder Fire Emblem: Awakenings – The Shepherds, som er bestående af Prins Chrom, Lissa og den formelle, stædige og overbeskyttende ridder Frederick. Chrom, så bamhjertig som han er, lader sig stole på vores helte ved første øjekast, hvilket danner et venskab mellem dem, og sætter grobund for spillets udfoldelse.

På vores heltes rejse møder vi helte fra Fire Emblem: Fates, Fire Emblem: Awakening og Fire Emblem: Shadow Dragon.
Dette er de 3 titler, som Koei Tecmo har valgt at fokusere på. Udover det, er der nogle hemmelige karakterer, fra andre Fire Emblem spil.

Hvis man kender en smule til Warriors spillende så ved man godt, at det ikke er raketvidenskab. Det handler om, at smadre alle fjender i sigte, overtage nogle slotte, bygninger eller lign., for derefter at få dræbt fjendernes kommandør. Fire Emblem Warriors er ikke en undtagelse – dog er Koei Tecmo blevet ret gode til, at leve op til det oprindelige univers, i deres spin-off titler.

I Fire Emblem Warriors bliver der inddraget våben-trekanten, hvordan man rykker sine enheder rundt på banen, support-samtaler og mere. Hvis du ikke er bekendt med Fire Emblem, så læs eventuelt en anmeldelse af det her.
Men får at opsumere, så har Fire Emblem et fordel/svagheds-system som går under navnet “Weapon triangle”. – Sværd > Økser > Lancer > Sværd.

Udover det, så er der enheder/helte, som er kaldet mounted fliers, disse krigere flyver på wyvern, pegasus eller griffe. Enheder der kan flyve er hurtige, men de kan dræbes på ingen tid af bueskytter. Dette gør endnu engang, at du bliver nødt til at tænke fremad, sende nogle fodsoldater ind for at nedlægge bueskytterne, og først der kan du komme med dine fliers.

Med inddragelse af taktiske elementer, bliver den “meningsløse” vold pludselig mere strategisk. Der er en masse ting man skal holde øje med – Svagheder, bueskytter, dine heltes liv mm. Samt, hvilke objektiver du har med at gøre, hvordan du bedst gør det og lign.
Det er ikke bare fra A – B – C, det er mere dybdegående kamp. Selvom du dog stadig dræber tusinde af fjender per bane.

Spillet har 2 forskellige game modes – Story og History.
Story er spillets helt egen historie, hvor vi bliver introduceret til spillets funktioner, regler og karakterer.
HIstory er til når du har klaret story mode, og hvor du kan genleve eller opleve små kapitler fra de respektive Fire Emblem Spil. Denne gamemode er også til, at få specielle våben og materialer som du kan bruge til at opgradere dine helte.

Spillet byder også på en anden famøs mechanic som Fire Emblem har, og det er Casual og Classic mode. Disse funktioner er kun til brug i Storymode, og man skal virkelig træde varsomt her.
Classic er til de benhårde negle. Hvis dine helte dør mens du spiller på classic mode, så er det surt show, dem får du ikke tilbage i Storymode, de er væk. Koei Tecmo har valgt at døbe dette perma-injury, som betyder at dine helte stadig kan optræde I historien, men ikke på slagmarken.
Casual derimod er til dem som vil nyde historien, opleve alle karakterer og få dem rustet godt op til post game.
Men advarslen lyder på – når du først har valgt mellem Casual og Classic kan du ikke lave det om. Du skal starte et ny save, hvis du er interesseret i, at prøve dig med den anden funktion.

Spillet har også Co-Op som man kan nyde sig af i Story og History mode. Så hvis din ven, kæreste, bror eller lignende vil være med, så er chancen der. Det skal dog påpeges, at det ikke er super spændende. Spillet lider af enorme framdrops under Co-op. Fjender spawner ikke specielt godt, og der er tidspunkter hvor, at fjender forsvinder og kommer tilbage, da spillet har svært ved, at koordinerer 2 forskellige steder på samme tid. Dette er ikke noget nyt, i Koei Tecmos spil, og desværre dræber det lidt meningen med co-op. Muligheden er der dog, hvis man vil give det et skud.

Derudover, giver spillet dig også muligheden for Quality eller Performance mode. Forskellen på disse 2 funktioner er, at Quality giver dig 1080p / 30fps og Performance giver dig 720p / 60fps. Så hvis man er til bedre framerate eller skarpere billede, så er muligheden der.
Dette er dog kun gældende når din Nintendo Switch er docked.

Fire Emblem Warriors vil med sikkerhed byde på en masse timers underholdning, fra start til slut. Der er sjov for Fire Emblem fans, Dynasty Warriors fans, eller generelle fans af Hack’n’slash genren. Der er også RPG og strategi elementer, som giver spillet en helt ny drejning. Så – Hvis du mangler noget sjov til din Switch eller 3DS så gør dig selv en tjeneste, og anskaf dig Fire Emblem Warriors.

Der udkommer en Tiki og en Chrom Amiibo sammen med udgivelsen af spillet. Koei Tecmo har også lovet DLC packs til December, Februar og Marts. Så spillet bliver bakket godt op.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægROCCAT Khan Pro ude nu
Næste indlægThe Evil Within 2 Anmeldelse (Ps4)
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
fire-emblem-warriors-anmeldelseFire Emblem Warriors vil med sikkerhed byde på en masse timers underholdning, fra start til slut. Der er sjov for Fire Emblem fans, Dynasty Warriors fans, eller generelle fans af Hack'n'slash genren.