Marvel Cinematic Univers er stadig i fuld flor, og det samme er efterhånden gældende for spil sat i selv samme univers. Indtil videre har vi haft det store succes på PlayStation 4 i form af Marvel’s Spider-Man og til september har vi også Marvel’s Avengers at se frem til.

Men denne sommer har vi haft en helt anden og mere personlig oplevelse, nemlig Marvel’s Iron-Man VR. Hvem har ikke drømt om at flyve rundt som Iron-Man og eller gå rundt som Tony Stark! Udviklet af Camouflaj og udgivet af Sony Interactive Entertainment Europe, har vi her en fed oplevelse eksklusivt på PlayStation VR. Er spillet så godt? Vi giver svaret her.

Marvel’s Iron-Man VR handler om, selvfølgelig, Iron-Man og Tony Stark. Han har netop valgt at opgive udviklingen af våben, til fordel for teknologier og gadgets som han bruger når han bekæmper ondskaber som hans alter ego Iron-Man.

Men det at være verdensberømt og superhelt, det medbringer altid nogle der vil en ondt. Tony bliver en dag pludselig angrebet af en mystisk fjende kaldet Ghost. Ghost er en hacker og aktivist, som har købt en masse våben ude i verdenen, der alle er lavet hos Stark Industries. Men disse våben bliver nu brugt direkte mod Tony selv og hans virksomheder verden over. Dette medføre et episk opgør mellem Tony og Ghost, for at sætte en stopper for galskaben én gang for alle!

Allerede fra starten kan man godt fornemme at der er store kræfter på spil. Og det at spillet i VR, gør bare at man føler sig endnu mere i centrum af alt det der sker, hvilket er utrolig fedt.

For uanset om du står i Tony Starks garage eller flyver rundt blandt skyerne i kamp mod droner, så har du hele tiden 360 graders udsyn. Hvorend du kigger, så er der noget at se på og det hele virker ret så gennemtænkt.

Måden du styre rundt på, er ved brugen af 2 PS Move kontrollers, som fungere som dine hænder. Det er dem du bruger til at skyde projektiler med og interagere med genstande lige fra tablets eller til at tage ting op og nærstuderer dem med.

Men dine hænder er også vigtige når det kommer til at flyve rundt som Iron-Man. Ved holde en knap inde, med dine hænder ned mod gulvet, så flyver man afsted. Alt efter hvordan ens hænder er placeret, afgøre det hvilken retning man flyver. Efter en lille tutorial i starten, så lære man ret hurtig hvordan man flyver rundt og ikke mindst får fart på.

Ligesom med flyvning, bruges PS Move også til at skyde med. Med tiden kan man opgradere ens arsenal, så der vil være rigtig mange måder at nedlægge fjender på. Men det er virkelig fedt at svæve som Iron-Man, række armen ud og så pløkke fjender ned fra himmelen.

Opgraderinger sker i Tonys garage og efterhånden som man kommer gennem missioner, får man point der kan spenderes på nye våben, bedre beskyttelse eller til nye dragter. Der er rig mulighed for være lige dén Iron-Man man vil. Her fandt jeg mig selv i lang tid, bare med at udstyre dragten på alle mulige måder. Og når man står der i virtual reality, så gør det bare oplevelsen ret vild.

Selve historien har en rigtig fin længde og balancen mellem missioner er også ret god. Man kommer til at spille som både Iron-Man og Tony Stark. Tony Stark sekvenserne er meget stille og rolige. Jeg kunne dog godt ønske der var lidt flere genstande at interagere med. Ofte står man et sted hvor man lige har lyst til at hive fat i en lampe, en flaske eller noget helt tredje, men uden held, da de er statisk. Men noget af det sjove man kan, er når man finder en tablet og man kan med den ene hånd, swipe gennem nyhederne. Det er lidt sjovt.

Iron-Man sekvenser er fyldt med action! Lige som det skal være. Dit udsyn er omringet af et HUD (heads up display) hvor fra du har alt info: antal missiler, liv, hvilken vej du skal og hvem du snakker med. Grafisk er det så godt lavet, at man har følelsen “oh shit, jeg er Iron-Man!”. Det havde jeg ihvert fald.

Overordnet er alt i top. Det grafiske er lige som det skal være og da det er et PS VR spil, så er det selvfølgelig ikke super skarpt. Men begænset af PS VR’s hardware, så har udviklerne formået at lave et meget visuelt flot spil. Uanset hvor man kigger, så er der små detaljer hist og her. Så flot lavet!

Lyden er også super. Man får den der sus, når man flyver afsted og når man sætter mere fart på, så føles det vildt. Lyden af vinden der pisker afsted, eller når man bare svæver, føles virkelig godt. Det samme gælder for våbenene, som også har lyder rigtig godt, når man fyre missiler afsted.

Til at spille som diverse karakterer, har man ikke brugt de samme som du kender fra Marvel filmene. Men de der er brugt, gør det faktisk overraskende godt. Dialogen virker heller ikke billig eller kikset.

Spillet er designet direkte til brug med PlayStation VR på PS4 eller PS4 Pro. Men, for at kunne spille skal du have det rette udstyr. Her taler vi: en PS4 konsol, PS VR headset, PS Kamera, 2X PS Move-bevægelsescontrollere og så Marvel’s Iron-Man VR. Har man ikke nogen af delene, kan det blive bekostelig affære. Derimod, har man det hele, så får man også en utrolig spændende og action-fyldt oplevelse.

Marvel’s Iron-Man VR er et must have for alle PlayStation 4 og PS VR ejere. Det er spækket med VR action, og det er kun her man får oplevelsen som at være Iron-Man og Tony Stark. Spillet byder på en fængende historie og grafisk set, så er det utrolig godt. Det eneste der kan trække lidt ned, er load tiderne. Men bortset fra det, så fungere det hele rigtig godt.

Spillet er ude nu eksklusivt på PS VR.

Tak til Camouflaj og Sony Interactive Entertainment Europe for at gøre anmeldelsen mulig.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægHunting Simulator 2 – Anmeldelse
Næste indlægNintendo Direct Mini i dag
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK