Battlefield_3_Logo

EA annoncerede for nogle uger siden muligheden for at leje en server til at spille Battlefield. Nu klager Battlefield 3 spiller over at det stort set er umuligt at finde officielle DICE og EA servere.

Det virker som om EA med Rent-a-Server har overladt al kontrol med Battlefield 3 multiplayer til spillerne. Selvom de private servere er meget fleksible er det ikke uden problemer. Flere spillere har klaget over at de bliver kicked eller ligefrem banned alene fordi de spiller bedre end deres host. Samtidig klages der over at de traditionelle spiltyper med standard opsætning og normalt rotation af banerne kun er tilgængelig hvis du lejer en server. EA er tidligere blevet kritiseret for at lukke online services meget hurtigt efter en udgivelse. Det er vel ikke urimeligt at forvente at et spil med multiplayer funktionalitet også leverer ydelsen som lovet på omslaget i mere end 6 måneder?

Utilfredsheden er brudt ud i lys lue da community manager Daniel Matros deltog i et AMA (Ask Me Anything) event på Reddit.com. Det meste af dialogen er arkiveret så nedenfor finder du et screenshot af et par svar. Sidst emnet var oppe, gjorde jeg opmærksom på at EA i deres End User Licens Agreement forbeholder sig ret til at lukke for online services når de ønsker. Der er indtil videre ikke noget officielt svar fra EA.

Det er ikke første gang at Battlefield 3 har problemer med multiplayer. I forbindelse med udgivelsen var serverne alt andet end stabile selvom EA rapporterede at oppetiden var 98,9%. Det meste af januar var også plaget af problemer med at få forbindelse. PlayStation 3 kunderne var heller ikke tilfrededs med at det tog DICE mere end 3 måneder at få voice chat til fungerer.

battefield3_srv