Hvis man siger Nintendo, så er det meget tit man høre Mario i samme sætning. Denne gang er hellere ikke nogen undtagelse, for vi vil nemlig se nærmere på sidste skud på Mario stammen. Byd stort velkommen til Paper Mario: Color Splash som lige er landet på Nintendo Wii U.

papermariostart

Nintendo´s største helt er uden tvivl Mario. Og denne gang er den helt gal på Prism Island. Toad og alle hans venner mister stille og roligt farven i deres ellers noget så farverige verden. Men bare rolig, for Mario skal nok komme dem til undsætning med sin nye farvehammer.

Lyder dette forvirrende?. Det er faktisk ikke så galt endda, for selvom det lyder noget specielt, så giver det hele mening når man enten har prøvet spillet, eller set lidt Gameplay fra spillet.

Vi sad også selv med lidt spænding over hvad denne titel havde at byde på, da den fik sin første tur i vores Wii U. Da spillet blev startet op for første gang, så sprang den ene farverige episode frem efter den anden, men det fik så hurtigt en drejning.

papermario1

For så møder vi vores kære Toad, som er i store problemer på Prism Island. Og det er nu vi finder ud af hvad Mario´s magiske farvehammer den kan.

Spillet går i bund og grund ud på at få styr på alle de problemer med manglende farve på Prism Island. Men det er så ikke det hele, for der er jo selvfølgelig det velkendte gode twist af god humor.

Så med et smil på læben begiver vi os ud på et eventyr af en anden verden. Og ud over den utrolige gode humor, var noget af det vi først stødte på, et helt nyt kampsystem til Paper Mario: Color Splash.

papermario2

Det er lidt i en noget anden retning end vi er vandt til fra den serie. Spillets kampe er nemlig bygget op omkring et kampkort system. Det er ganske simpelt at komme i gang med. For systemet er tur baseret, så du har tid til at lægge en taktik før du går til angreb. Du får muligheden for at finde en masse kort ved at klare dig igennem spillet, og de kort skal du bruge i kampens hede.

Det kan måske lyde lidt kluntet, og det må vi desværre erkende, at det er det også. For det kampsystem giver ikke vild mening, og det bliver ret hurtigt det samme igen og igen. Men ser man bort fra det lidt kluntede system, så fungerer kampene ganske fint, om det er normale fjender eller de helt store bosser man møder. Da spillets sværhedsgrad ikke er den vildeste der er set, så kan man sagtens tilpasse sig det kampsystem og få en god oplevelse ud af det alligevel.

papermario3

Og noget andet der giver en god oplevelse, er uden tvivl spillets størrelse. For når man kommer lidt i gang med spillet, finder man ud af det er et vildt stort et af slagsen, og der er en masse at tage sig til. Der er først og fremmest et utal af baner at gå i krig med, og variationen af disse baner er faktisk ret god. Og disse mange baner krydret med den gode humor, så er man klar til de mørke vinter aftener.

Paper Mario: Color Splash er den mest farverige Wii U titel vi har set siden Splatoon, og vi er vilde med det. Det er ikke vildt nyskabende, men det er uden tvivl en must have titel for Mario fans.

papermariosplat

Er du Mario fan, så hjælper det en del. For vi må nok erkende, at det virker som om at spillet mest henvender sig til den store fanskare der er af Mario spillene, for vi er ikke af den tro, som siger os at dette spil trækker nye fans til. Det skal ikke opfattes som en skidt ting, for spillet er lavet i den rette Mario ånd.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRygte: Overwatch får Loot kister til Halloween
Næste indlægBrætspil anmeldelse: Trivial Pursuit Familie Udgaven
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
paper-mario-color-splash-anmeldelsePaper Mario: Color Splash er den mest farverige Wii U titel vi har set siden Splatoon, og vi er vilde med det. Det er ikke vildt nyskabende, men det er uden tvivl en must have titel for Mario fans.