futureTOP 

En gnaver og hans følgesvend drager ud for at redde universet for 3. og sidste gang. Gad vide om det lykkes?

Der er efterhånden langt imellem spil i samme kategori som Ratchet and Clank. Den “gamle” platforming som Mario 64 er blevet en underlig størrelse inden for de sidste år, og det virker som om genren har svært ved at definere sig selv. Insomniac Games er ingen undtagelse, og har lavet nogle mystiske halvblods-platformere som Up Your Arsenal og Going Commando.
Ratchet and Clank Future og Quest for Booty vendte baljen lidt igen og fandt sine gamle platforming rødder, krydret med de fede, opfindsomme våben, gadgets og lækker grafik. Det er blevet tid til at lukke de sidste huller i handlingen i Ratchet And Clank Future trilogien, og vi afslutter med manér!

future005

Alle 3 spil i Future rækken er en udsøgt fornøjelse at se på. Gennemført tegneseriestil, lækre teksturer, flotte animationer på et væld af forskellige fjender, kæmpe eksplosioner, frygtindgydende bosser og alt sammen glidende, i rene 60 frames – honning!
Voiceacting er som altid top notch på alle figurer, men der er et stykke mellem de sjove replikker. Alle de vanvittige og opfindsomme våben hviner og klikker på den helt rigtige måde, og hjernens belønningssytem frigiver stadig dopamin i større mængder, når din granat gør det af med 15 fjender samtidigt, så skærmen fyldes med bolts. – Så skal der upgrades!

Alle våben, din armor og dit skib kan upgrades til ukendelighed og et par af dine våben har forskellige indstillinger du kan rode med, så det passer til din stil. Der er spandevis af collectables, som ikke er nødvendige for at gennemføre spillet, men giver nogle fede upgrades og i det hele taget tilføjer til spillets levetid.
Du er igennem på omkring 10 timer, men du kan trække lidt mere ud af spillet ved, at sætte den på hard, klare ekstra missioner – af mellem til høj kvalitet – og deltage i Arena Challenges. På hard er udfordringen god for de erfarne og dine reflekser bliver hurtigt sat på prøve.

future003

En stor del af tiden tilbringer du i rummet i dit skib, med 3 halvkedelige radiostationer. Herfra kan du skyde på andre rumskibe eller lande på mindre planeter du skal hoppe eller skyde dig igennem for bolts, upgrades eller Zoni’s.
Styrringen af skibet er irriterende at vænne sig til og det føles en smule begrænset, selvom det dog aldrig bliver Lego Star Wars agtigt. Små-missionerne er af svingende kvalitet og man føler ikke de har fået samme kærlige behandling som hovedmissionerne.

Clanks historie udspiller sig et andet sted i universet, og består mest af puzzles og lidt platforming. Her er nogle ret opfindsomme hjernebrydere at skrue ned for blodtrykket og give en pause til trommehinderne med.

Der er små planeter man skal dreje rundt og zappe fri for små tidsrifter før de formerer sig, og puzzles hvor man optager sine handlinger og afspiller dem mens man selv løber rundt, så man f.eks. kan trykke på flere knapper samtidigt. Denne del af spillet kommer mellem hver ny galakse og er syet godt ind i historien som små afbræk.

future002

Spillet byder på masser af alt hvad der bør være, men ingen nævneværdige overraskelser. Man får en tendens til at holde sig til nogle få bestemte våben, hvilket kun forstærkes af, at de bliver bedre som man bruger dem, og man kan ikke undgå at savne co-op og lidt multiplayer sjov. Men historien bliver lukket på behørig vis og man har bestemt haft det sjovt og været udfordret på vejen. A Crack in Time kan uden tvivl anbefales, hvis man normalt er til den slags!

4/5