Så er første DLC til Starcraft 2 landet, den er blevet døbt StarCraft II: Nova Covert Ops og foregår et par år efter Legacy of the Void epilogen. Nova Covert Ops er blevet opdelt i tre mission packs, hvor det er den første vi her har fornøjelse af at kigge på. Det betyder selvfølgelig også at det fulde indblik i historien ikke kan gives og først kommer med de resterende to mission packs, hvoraf nummer to forventes at komme i løbet af sommeren og den sidste lige inden jul.
sc2-nova-covert-ops-mission-art-header
Rent tidsmæssigt befinder vi os som sagt efter Legacy of the Void på et eller andet tidspunkt efter år 2508. Kejser Valerian Mengsk prøver at få genopbygget The Terran Dominion efter den sidste krig mod zergen. Det går dog ikke gnidningsfrit, da den oprørsgruppe kaldet Defenders of Man konstant spænder ben for ham. Valerian sender derefter en af hans bedste infiltratorer Nova Terra ind for at undersøge hvad denne oprørsgruppe er ude på. Kommunikationen til Nova stopper kort hendes efter infiltrering og samtidig begynder zergen at angribe The Terran Dominion igen. Det hele virker lidt for planlagt og det er nu spillet starter.

nova-infiltration-header
Nova Terra vågner op i et laboratorium styret af Defenders of Man. Hendes hukommelse er væk, men hun kan fornemme at der er fare på færde. Man overtager nu styringen af Nova og skal slippe ud af laboratoriet.
Første mission pack er delt op i tre missioner: The Escape, Sudden Strike og Enemy Intelligence. The Escape er en såkaldt karakter mission, altså en mission hvor man overtager styringen af en karakter og udfører en række sub missioner for at klare det overordnede mål. Både Sudden Strike og Enemy Intelligence indeholder det mere almindelige basebygningselement som er det de fleste kender Starcraft for.
nova-side-scroller
Som sædvanlig kan man mellem missionerne opgrader sit tech. Dette er opdelt i to som virker uafhængigt af hinanden. Man skal både tage stilling til Novas opgraderinger, her er der f.eks. mulighed for at erstatte sniper riflen med en flammekaster, eller erstatte sin usynlighed med en jump pack som man kender den fra reaper enhederne. Det samme gælder ens enheder hvor der i mission pack 1 er fokus på at tildele køjetøjer jump packs for bedre positionering eller længere våben rækkevidde. Da det er mission pack 1 er det kun første række af tech opgraderinger, det er muligt at vælge imellem og det bliver spændende at se hvad de næste pakker indeholder. Det fede er dog at ens valg ikke er permanent, så hvis det valgte tech ikke virker til ens spillestil så prøver man bare missionen igen, men med et andet valg af tech.

Nova_SC2_Tech_Tree
Jeg spillede mission pack 1 igennem på hard på godt og vel to timer. Så man skal ikke sætte næsen op efter mange timers spilletid, og det er da også kommunikeret fra Blizzards side, at når alle tre mission packs er udgivet vil den samlede spilletid være det halve af hvad vi oplevede med Heart of the Swarm eller Legacy of the Void. Med en pris på ca. 60kr pr mission pack eller 120kr for det hele vil jeg bestemt føle mig snydt hvis jeg kun havde købt mission pack 1, da den både føles kort og historien ikke bliver afsluttet tilstrækkeligt for dem der stopper spillet her. Historien virker dog spændende, mellemsekvenserne er i top som sædvanlig og jeg glæder mig til at få resten af oplevelsen med, da 1/3 af historien efterlader mig nysgerrig efter mere.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGad vide hvad Gears of War tæller ned til?
Næste indlægRatchet & Clank anmeldelse
Jeg har lige siden 89 hvor jeg fik en C64 i julegave, været fanget af den verden man nemt drages ind i når man sætter sig foran skærmen for at spille. Jeg har siden prøvet alverdens konsoller, lige fra den populære NES til de håndholdte og er nu ovre i den nye generation hvor der står PS4 på konsollen. Dog trækker PC'en stadig men det er jo også synd at binde sig til kun en platform!
starcraft-ii-nova-covert-ops-mission-pack-1Med StarCraft II: Nova Covert Ops får man mere af det samme, hvilket er positivt ment, dog også blandet med nytænkende elementer og jeg er sikker på at de fleste Starcraft 2 fans der går op i historiedelen vil hygge sig med denne DLC. Grundet til "kun" 3,5 stjerner skal ses i lyset af at tre missioner simpelthen er for lidt og for hurtigt gennemført.