Warriors Orochi 4

Forestil dig et spil med 170 forskellige karakterer, som alle har en hvis form for unikt moveset. Forestil dig, at ud af alle 170 forskellige karakterer er der netop én du vil mestre. Forestil dig så, at du skal gennem utroligt mange missioner bare for, at få låst op for den karakter.
– Ja så har du Warriors Orochi 4.

Nogle Warriors fans vil nok se på denne titel som det definitive Warriors spil – og det er ikke sagt på dårlig grund. Det er virkelig en bunke af figurer der siger Spar 2.

Men er Warriors Orochi 4 så den super-store-omega version af dem alle?

Det Føles Godt

Det føles altid godt, at slagte alt for mange soldater. Jeg er utrolig stor fan af Warriors serien, men jeg ligger dog også mærke til, hvis der er nogle ting der er irriterende eller intetsigende. Warriors er lidt en “love it or hate it” serie. Jeg elsker det dog meget. Dog vil jeg sige med det samme, at Orochi 4 ikke er det bedste jeg har prøvet. Det føles som sagt rigtig godt, men der er nogle ting jeg er lidt modstander af.
f.eks. synes jeg det er virkelig ærgerligt at man ikke kan undvige. Heldigvis kan man blokere… Men det er bare ikke noget jeg bruger mig af, i et “meningsløst buttonmashing” spil.

Man kan dog hoppe, som i de tidligere titler. Men der er ikke som sådan nogle steder at hoppe hen. Det kan bruges til aerial angreb, men det er bare ikke nok. Jeg skal slå hjernen fra, lave en 5 trins kombo og se de dejlige blinkende lys belønne mig! Jeg skal ikke tænk over, om jeg vil angribe fra luften.
Jeg ved det er en mainstay.. Men efter at have hjernet igennem Nintendo ekslusiverne Hyrule- og Fire Emblem Warriors, savner jeg virkelig en undvige knap. Ikke bare til at undvige, men også til at sprinte.
Men ser man bort fra disse småting, har jeg ikke meget at klage over.

Kontrollen er hurtig, den er flydende og god. Der er næsten ingen enemy lag og så er der blevet introduceret deify og sacred treasures!

Guddommelig Intervention

De græske guder kan ikke få nok af, at smadre 3000+ soldater på 15 minutter – så derfor slår de sig til kampen i Warriors Orochi 4. Zeus, Athena, Loke, Ares og Odin?
Jeg ved ikke helt hvorfor Koei har valgt at tage nordiske guder med. Men det er et Warriors spil, så jeg skal nok lade være med at stille spørgsmål.

Zeus har simpelthen kreeret nogle armbånd, som indeholder gudernes evner. Dem synes Perseus da ikke, at Zeus skal spille smart med, så han vælger at tage dem med til jorden. Men han mister dem! Så nu bryder helvedet løs.
Nogle gamle kendinge finder en håndfuld af disse armbånd, og bliver introduceret til nogle “Hellige Skatte”, som giver dem muligheden for, at bruge magi!

Magic er Orochi 4’s udgave af items/tools. I stedet for, at have forskellige småting man kan benytte sig af på slagmarken, kan man nu bruge 3 forskellige typer magi. Normal, Charge og Musou/Special. Dette giver din karakter 6 forskellige kombostart muligheder. Jeg har fanget mig selv i, at bruge magic fantastisk mange gange. Det gør hele flowet meget mere flydende og så er det super godt at bruge for, at holde sin kombo counter i live.

Derudover, er der nogle bestemte karakterer der har adgang til armbåndene. Disse armbånd har som sagt gudernes evner, og de bliver låst op gennem historien. De heldige få, kan nu forvandle sig via kræfterne, og blive et powerhouse af smadr! Der kommer endda nye evner med som bonus – fed deal.

Dette betyder også, at der er massere fanservice til herrerne, da karakterne får den stereotype, “mangel på rustning, men stærk rustning alligevel” type rustning. I ved, massere af hud.

7 Er Bedre End Én

Når man starter en bane, så har du 3 karaktere du kan spille som. Her handler det bare om, at vælge dem man bedst kan lide. Udover det har du 4 support karakterer, som også render rundt på kortet.
Men hvorfor gør Koei Tecmo ikke brug af, at der er hele 7 karakterer på banen? Jamen det gør de da!

Det er rimelig iorden, at infiltrere fjendens base og så smadre dem med Unity Magic! Dette er et super-mega move, som kan bruges når ens unity måler er fyldt op. Her kan man bruge spillets absolut bedste angreb. Ens 4 supportere laver en Genki-Dama og så kommer de 3 andre og smadre den ned i gulvet. Her har jeg oplevet noget lag, da jeg på et tidspunkt fik ordnet nogen af 300 fjender, plus nogle bosser. Det føles virkelig godt, at se den K.O. counter springe gevaldigt.

Hvad kan jeg sige? Det er ikke det bedste Warriors. Men Orochi 4 er stadig super godt! Der er flere timers spilletid i det. Men igen, enden elsker du det eller også hader du det. Så hvis du er interesseret i, at prøve et Warriors, kan du altid give det et skud.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMarble It Up! ude nu
Næste indlægROCCAT Kone Pure anmeldelse
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
warriors-orochi-4-anmeldelseDet er ikke det bedste Warriors. Men Orochi 4 er stadig super godt! Der er flere timers spilletid i det. Men igen, enden elsker du det eller også hader du det. Så hvis du er interesseret i, at prøve et Warriors, kan du altid give det et skud.