Den 27 Oktober var dagen som mange Xbox fans og spillere havde ventet på. Halo 5: Guardians ramte butikker og solgte ganske godt. En anden ting som også havde release d. 27 Oktober var den helt nye trådløse Elite controller til Xbox One. Den var ventet med stor længsel fra mange, men desværre så havde prisen skræmt en del Xbox One gamere væk. For til en pris omkring de 1.200,- kr. så kan man ikke sige at den ligger i den billige ende. Jeg har haft den i test, for at se om den virkelig er alle pengene værd.

eec9f17e-60b4-4245-b7b7-a674af2ffed5Xbox One Elite controlleren bliver leveret i en lille kasse, på samme måde som Beats by Dre høretelefonerne gør. Det første man bemærker er at den er en hel del tungere end den almindelige controller. Der er ikke sparet på detaljerne hverken på eller i kassen. Tager man controlleren op og nærstudere den, så man slet ikke i tvivl om at byggekvaliteten er helt i top. Det er ikke bare plastik på plastik. Controlleren er virkelig solid og kommer med en gummibelægning så man både for bedre komfort men, at man har følelsen af at man ikke tager grebet på controlleren. I selve kassen ligger der, som man kan se på billedet ovenover en extra D-pad, 2 x 2 udskiftelige Sticks samt fire “stænger” som kan monteres under selve controlleren. Kigger man lidt grundigere efter så kan man se en lille silikone ring på hver af de to sticks. En lækker lille detalje. Der følger selvfølgelig 2 AA batterier med også. Der er dog lavet genopladelige batterier som kan findes via Amazon.com til 24.99$ USD, men jeg syntes ikke at den bruger strømme så hurtigt som de normale controllere. Til sidst er der også et kabel med hvis man hellere vil være sikker på at controlleren ikke løber tør for strøm. Den skal dog også bruge kablet til opdateringer som de andre controllere.

7b21489c-33a8-468b-bebd-9c295b23e3a1Kigger man på bagsiden af controlleren kan man se nogle af de nye tiltag som Xbox har foretaget på deres Elite controller. De fire ‘paddles’ som de kaldes er magnetiske, så kan sætte dem som man nu har lyst. Dog skal man have alle fire i brug, så kan de kun sidde på en måde som vist på billedet ovenover. De fire ‘paddles’ kan tildeles hvilken som helst knap som der er på controlleren. Dette giver god mening når man sidder og spiller bilsimulationsspil eller ‘first person shooters’. Jeg har siddet med Forza Horizon 2 og Call of Duty: Black Ops III, hvor jeg har gjort brug muligheden for at tildele taster til ‘paddles’.

I Forza har jeg kun brugt to af de fire ‘paddles’ til at skifte gear med. Det giver en helt anden føling med spillet, hvor realismen får et tak opad og man får nogle helt andre tider, når først at gear-skiftet sidder der. Det var en ren og skær fornøjelse at sidde med Elite controlleren i forhold til den normale controller. Især når man har muligheden for at gøre spillet endnu mere realistisk og så oven i købet forbedre sine tider markant.

Går vi over til Call of Duty: Black Ops III så skal man tage i mente her, at man har en del flere knapper i gang, i løbet af spillet. Dette gælder i sær i multiplayerdelen, hvor man udover at skyde og sigte, skal kaste granater, dukke sig og skifte magasin. Jeg vil sige at det var virkelig her hvor Xbox One Elite controlleren er i sit es. Det er selvfølgelig individuelt hvordan man ønsker at sine taster skal ligge. Men kort for talt så kan man lave om på ALLE knapper. Jeg valgte dog “kun” at flytte X, Y, B og D-Pad højre med på mine ‘paddles’, samt at øge reaktionstiden på højre stick. Det kræver lige lidt tilvænning, men jeg syntes det gjorde en væsentlig forskel at man ikke skulle til at flytte fingre rundt. De to ‘triggers’ kan man også forkorte vandringen på, så man ikke skal trykke dem helt i bund, før at de reagere. Men får altså lige en lille man til tider nødvendig fordel ud af det.

maxresdefault

Ved Elite controller har Xbox også givet os muligheden for at skiftes de to ‘sticks’ ud hvor man så skulle kunne øge følsomheden, når man manøvrere rundt i de forskellige spil. Dette giver nu mest mening, hvis man spiller et ‘first person shooter’ spil. For dem som ikke har prøvet controllere med ‘sticks’ som har ekstra længde, så kræver det også en god portion tilvænning, men det virker faktisk ganske godt. Jeg vendte dog hurtigt tilbage til den normale længde igen. På selve controllere har man mulighed for at vælge på 2 indstillinger på hver profil, alt afhængigt af hvordan man vil bytte rundt på knapperne. Hvis man som jeg, brugte controlleren til kun to forskellige spil, så kan man bare skifte over fra den ene til den anden. Meget fiks lille detalje fra Xbox’s side, men hvor vidt den vil blive brugt skal jeg lade være usagt. Det skal også lige fremhæves at der på Xbox One Elite controlleren er kommet vibrationseffekt i venstre og højre ‘trigger’ knap. Det er en så lækker detalje som man får rig mulighed til at opleve i bilsimulatorer.

Man er stadig nødt til, ved Elite controlleren, at bruge Xbox One adapteren hvis man ønsker at spille med headset. Man skal dog købe adapteren ved siden af hvis man ikke har den i forvejen. Her er det at jeg syntes at Microsoft har været lidt fedtet. Hvis man køber en controller til de omkring 1.200,- kr, så burde adapteren følge med. Man kan dog også bruge det 3,5 mm Jack-stick som sidder på controlleren, men så mangler man en del af de funktioner som adapteren har. Man kan både bruge controlleren til sin Xbox One men også til sin PC hvor den er kompatibel med Windows 10. Her skal man bruge oplader/opdateringsstikket for at udnytte plug ‘n’ play funktionaliteten i Windows 10.

elite-controller-contentsDet gylde spørgsmål er så, om Xbox One Elite controlleren er alle pengene værd. Jeg vil sige at det er den bedste officielle Xbox controller som Microsoft nogensinde har smidt på markedet. Den skriger af kvalitet og robusthed. Konceptet er gennemtænkt og det virker som det skal. Der er kun få bump på vejen. Et af dem er at det virker til at rækkevidden på signelet til Xbox konsollen ikke er så lang. Prisen er også en faktor men man får altså kvalitet for alle pengene. Om man vil spendere de knap 1.200,- kr. på en controller er selvfølgelig op til jer selv, men den er hver en krone værd.

Jeg er simpelthen nødt til at give den topkarakter. Godt gået Microsoft og Xbox.