JBL Quantum 910 Wireless bygger på den teknologi vi så i Quantum ONE for et par år siden. Quantum 910 findes i 3 modeller: Den rene PC-model der blot kaldes 910, PlayStation udgaven 910P og så Xbox udgaven 910X. Det er JBL Quantum 910X Wireless vi har haft mellem hænderne og den kan bruges på både PC, PlayStation, Nintendo og Xbox med den medfølgende dongle. Vi har brugt en PlayStation og en lille smule på PC.

JBL Quantum 910 er spækket med funktionalitet. Det er trådløst med en 2,4GHz dongle og på PC så anvendes JBL QuantumENGINE til nogle af de mere avancerede funktioner. De avancerede funktioner er QuatumSPATIAL 360 som dækker over head tracking og virtuel surroundsound. På PC kaldes dette QuantumSPHERE 360. Head tracking betyder at en sensor i hovedtelefonerne kan måle i hvilken retning du kigger og dermed justerer lyden så det matcher retningen du kigger i. Jeg synes det kræver at du gamer på et stort TV for at denne funktion kommer til sin ret. Anvender du en mindres skærm så bevæge du ikke hovedet nok til at funktionen træder i kraft. Spiller du derimod på et 50” TV eller med en projekter, så virker det rigtigt godt. Specielt hvis du som jeg spiller Call of Duty. Du har også andre mere traditionelle teknologier i 910. Det har både aktiv støjdæmpning (ANC) af lyd for omgivelserne og virtuel surroundsound. Støjdæmpning er velfungerende og med de store kopper med kunstlæder så får du filtreret effektivt. Så kommer 50 mm drivere i hver kop rigtigt til sin ret når du samtidig har aktiveret den virtuelle surroundsound. Det giver et dejligt fyldigt lydbillede lige fra den sprøde diskant i toppen til den dybe bas i bunden. JBL skaber rigtigt meget indlevelse.

Mikrofonen, der ofte kan være et svagt punkt, formidler min stemme glimrende. Jeg går klar og tydeligt igennem. Mikrofonen er fastmonteret og kan drejes. Når du vipper den op så bliver du automatisk mutet. På billedet overfor kan du se hvad der er med af kabler. Der er en USB-C adapter med til donglen (som ikke er på billedet). Det er også en stofpose til at have det hele samlet. Hvis du gerne vil gøre ekstra ud justering af mikrofon så anvend QuantumENGINE på en PC sammen med kalibreringsdimsen. Det er den lille tut med kabel og stik som du kan se nederst på billedet. Du kan også tilslutte headsettet direkte til en kontroller med det medfølgende 3,5mm jackstik. Det kunne være i spiller flere eller hvis du ikke lige har mulighed for at anvende headsettet trådløst. JBL Quantum 910 har sørget for at det hele er med i pakken.

På de den venstre kop finder du ladestik, 3,5mm jackstik, volumenkontrol, balance mellem chat og spillyd, manuel mute knap og øverst en knap til at slå ANC til og fra. Muteknappen kan holde inde nogle sekunder hvis du gerne vil have stemnings slukket eller tændt. På højre kop har du tænd/sluk knap og en knap der skifter mellem de forskellige QuatumSPATIAL indstillinger. Det er let at betjene og knapperne er placeret så de er lette at finde i kampens hede. Du har også næsten 40 timers uafbrudt gaming tid som jeg tænker er rigeligt til de fleste. Det tager små 4 timer at komme fra helt afladet til fuldt opladet. Jeg er sikker på at du kan dræne dem hurtigere hvis du har skruen helt op for lydstyrken. Komforten er glimrende selvom de er i den tunge ende af skalaen.

JBL Quantum 910 Wireless er headset i en rigtigt god bygge kvalitet som er spækket med funktionalitet. Der er et minimum af opsætning hvis du anvender Xbox, Switch eller som her i testen en PlayStation. På PC så giver JBL QuantumENGINE en endnu bedre mulighed for at tilpasse som det passer din smag. JBL Quantum 910 Wireless er en god julegave til den krævende gamer.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAnother Code: Recollection demo på Nintendo eShop
Næste indlægFarmCon 24 annonceret til 6-7 juli
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
jbl-quantum-910x-p-wireless-anmeldelseJBL Quantum 910 Wireless er headset i en rigtigt god bygge kvalitet som er spækket med funktionalitet. Der er et minimum af opsætning hvis du anvender Xbox, Switch eller som her i testen en PlayStation. På PC så giver JBL QuantumENGINE en endnu bedre mulighed for at tilpasse som det passer din smag. JBL Quantum 910 Wireless er en god julegave til den krævende gamer.