LEGO har en helt stribe Star Wars byggesæt ude som fejrer 25 år med Star Wars. Ja ja det er da en sandhed med modifikationer da den første film (som var episode 4) i den episke rum opera kom i 1977. På den anden side så var det i 1999 at den første film i serien Star Wars: Episode I – Den usynlige fjende (The Phantom Menace) udkom. Vi har fået  Droideka 75381 og  Diorama med Mos Espa-podrace 75380. Jeg har tænkt mig at samle Droideka mens Mos Espa-podrace er sendt til GamersLounge LEGO konsulent. Vores konsulent har bygget både Bowser og Mario spørgsmålstegn blok. Nå ja konsulent og konsulent det er min mor som virkeligt nyder at samle LEGO.

Det er et stykke tid siden jeg seneste har samlet noget så nogle af tingene er nye for mig. Bl.a. er de klare plastposer blevet erstattet med papir foret med en plasticmembran. Det er noget lettere at have med at gøre og åben end de andre. Alt er organiseret pænt og i den store pose er der en mindre pose med smådelene. Det er lige til at gå til.

Noget for mig helt nyt er den specielle stykke værktøj som du kan bruge hvis der er noget du skal skille ad. Jeg har ikke tal mod den mænge af gange jeg enten har ødelagt negle eller fået klodser med bidemærker fordi noget som ikke skulle sidde sammen sad uhjælpeligt fast. Du kan se de 4 funktioner på billedet nedenfor. Jeg har i forbindelse med samling af Droideka brugt funktionen i billede 3 flittigt. Det er en stor hjælpe at have hjælp fra et stykke værktøj når de forskellige typer at aksler skal justerer helt rigtigt. Der er steder hvor den endelige montering ikke efterlader meget plads. Det er også et voksensæt så det er mere en konstatering end en endeligt overraskelse.

Den eneste som jeg havde svært ved, var de tre ben. Min hjerne var fuldstændigt krøllet og blev ved at se det første billede helt forkert. Nogle gange så driller det isometriske perspektiv så min hjerne ser hullet gennem leddet som et dup der vendte opad. Ja det kan godt være det bare er mig som er underlig, men jeg var nød til at hente den elektroniske udgave af byggevejledningen for at min hjerne kom væk fra den vildfarelse. Det giver mig så chancen for at slå et slag for LEGO Builder app’en som findes til iOS og Android. Det er fra den, at de to andre billeder stammer. Her har du nemlig muligheden for at vende og dreje den del du skal samle. Den er også noget bedre til at gengive både farver og de enkelte klodsers detaljer. Det synes jeg er genialt. Du scanner QR koden som findes på samlevejledningen eller søger på modelnummeret. Jeg brugte mest app’en til at se om jeg havde et element samlet korrekt. Du kan vende og dreje elementer fra hvert enkelt trin så du er helt sikkert på at alt er som det skal være.

Langt det meste af tiden var den almindelige trykte vejledning jeg brugte. Selvom app’en er smart så er der stadig noget ved bare at vende en klassisk papirside som fungerer rigtigt godt. Du kan bladre frem og tilbage og se hvordan de forskellige dele passer sammen. Jeg synes at selv byggesættet er rigtigt fint. Det er let at gå til og så længe du er koncentreret og tæller størrelsen eller måler på vejledningen så er der ikke nogle store udfordringer. Du skal sikre dig at de enkelte dele sidde godt sammen. De monteres sammen med de led som du kan se på tegningen nedenfor. De sidder helt stramt fordi de skal holde hele bagsiden af skjoldet fast. Det er ligner et tandhjul på den i midten giver dig mulighed for at låse vinklen mellem de to dele af skjoldet når det har indgreb i modparten som er de to der sidder i siderne. Som sædvanligt med LEGO så finder de en løsning som virker så modellen matcher så godt som muligt. Det er når du trykker de to dele sammen at du skal være forsigtig så de ikke går fra hinanden. Igen det er LEGO så du kan bare trykket alt godt sammen og prøve igen.

Jeg selvfølgelig forhørt mig hos andre i min omgangskreds som bygger LEGO Star Wars og her taler vi om at de har bygget Millennium Falcon som har mere end 7.500 klodser. Det spørgsmål som er gået igen er: Kan den laves til en kugle? Og svaret er ja det kan den. De sidste sider i vejledningen viser hvordan du klapper de enkelte dele sammen så Droideka bliver den kugle som er så karakteristisk for dem. Alle der har set filmene kan huske hvordan de ruller ind i kamp. Folder sig ud og åbner ild. Jeg synes den er mest imponerende så den er foldet helt ud og står med sine 21 cm og ser frygtindgydende ud. Nå ja og så synes jeg det er super sødt at der med den store model også er den lille mini Droideka model.

Star Wars  Droideka 75381 er en rigtigt god model af en af de mange ikoniske robotter fra Star Wars universet. Den har holdt mig beskæftiget i omkring 3 timer inklusive en kop kaffe midtvejs. Ja den kan foldes sammen til en kugle som du kan se på videoklippet nedenfor.

Tak til LEGO og WeCommunicate for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTh0masHD, Fortnite spiller hos Heroic, kåret som Esports Star of the Year
Næste indlægMicrosoft amputerer Bethesda
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
lego-droideka-75381-anmeldelseStar Wars  Droideka 75381 er en rigtigt god model af en af de mange ikoniske robotter fra Star Wars universet. Den har holdt mig beskæftiget i omkring 3 timer inklusive en kop kaffe midtvejs. Ja den kan foldes sammen til en kugle.