MSI MPG Gungnir 300R Airflow er seneste skud på stammen af MSI mid-tower ATX kabinetter der er designet til de moderne komponenter som anvendes af selvbyggerne. Det betyder at kabinettet passer til til E-ATX (ATX/M-ATX/ITX) bundkort i en størrelse op til 280 x 205 mm, CPU kølere med en højde på 175 mm, strømforsyning op til 220 mm mens der stadig er plads kabler og selvfølgelig grafikkort med op til en længde på 360mm. Det er specielt grafikkort og CPU køling der er blevet de helt store udfordringer med de højtydende maskiner i dag.

Hele kabinettet kommer med alt hvad der skal bruges af skruer og dimser. Du har mulighed for at bygge det i forskellige konfigurationer, hvilket jeg har tænkt mig at vise i denne anmeldelse. Læg specielt mærke lakridsbånd enheden med de to PCI-stik i kassen til højre. Det bliver en af de komponenter som spiller en central rolle i hvordan buildet kommer til at se ud. Der findes to udgaver af dette kabinet og det skal være 300R modellen for at du kan lave det samme. 300P har ikke den mulighed jeg viser i denne anmeldelse.

Inden vi kommer så lagt så lad os se på hvad der findes af monteringsmuligheder. Alt efter hvad du tænker at anvende af komponenter så giver kabinettet forskellige muligheder. Jeg plejer gerne at genanvende nogle komponenter som f.eks. diske når jeg opdateret et build. Diske monteres på det som jeg vil kalde bagsiden. Forsiden er den med glassiden så du kan se lys og hvor smukt du har fået monteret enhederne. Bagsiden er det det mindre kønne som alle kabler. Her finder du i bunden af kabinettet to 3,5” monteringer til de lidt større klassiske diske. Har du de nyere 2,5” SSD diske så er der montering til 4 stk. plader med en smart finger skue hvor du skruer disken fast. Det gør det enkelt at monterer. I toppen finder du hubben til digital belysning. Der findes et par forskellige stik og mange enheder leveres også med det som kaldes et break-out kabel så du kan samle flere enheder du ønsker styret på samme måde i et kabel. Det er altid en lidt rodet forestilling så lækkert at have fleksibiliteten.

Det er selvfølgelig på forsiden at det mest spændende foregår. Når glaspladen er fjernet. Det gøres med en enkelt fingerskue og så er alt nydeligt parat til de forskellige hoveddele. MSI har også været så forudseende at sende de 3 hovedkomponenter så det bliver nøjagtigt som at bygge det helt rigtigt. Hvis jeg skulle have bygget en maskine der skulle fungere var jeg begyndt med bundkortet. Så havde jeg, mens der var god plads, monteret CPU og montagesættet til CPU-køleren. Køleren kan eftermonteres. Det er bare lettere at gøre det når du kan sidde med bundkortet ved et bord. Samtidig have jeg monteret M2 PCIe SSD primære boot disk og RAM modulerne. Så er det eneste der mangler at få alle de forskellige stik på. Det er i sig selv også en opgave. Jeg vil anbefale at du anvender de kabelmærker som følger med så du let kan parre stik og kabel. Det er fint at have målt men der er ikke erstatning for at prøve at se om alting passer korrekt. Så jeg plejer lige at placerer de enkelte dele for at se der ikke lige er et eller andet mekanisk jeg ikke have opdaget. Her ser alt fint ud men den klassiske montering af grafikkort.

Nu er et Serie 40 grafikkort noget af en basse. Ikke nok med at det er lagt, så er det også tungt. Derfor følger der et aflastningssystem med. Det er lidt en Storm P løsning som ikke har helt den mekaniske stabilitet som jeg kunne ønske. Her leverer MSI med MPG Gungnir 300R Airflow løsningen på alle problemer. Der er nemlig en indbygget skinne med et par fikse klips og en tyk akrylplade der også indeholder digital stemningsbelysning. De to klips kan justeres så du får støttet dit grafikkort så det ikke skal hænge i skruerne i den blikplade der også har stik til din monitor. Den er bare ikke designet til at holde noget så tungt. Det er bare slet ikke sådan jeg ønsker at monterer grafikkortet. MSI har med MPG Gungnir 300R Airflow lavet noget der er meget mere smart.

Kig lidt op til billedet med lakridsbåndet. Det er en PCI-bus forlænger og den skal vi bruge nu. I MPG Gungnir 300R Airflow (og det skal være model R) så har MSI inkluderet en PCI-bus forlænger som giver dig mulighed for at monterer grafikkortet lodret i stedet for vandret. Det betyder at du har en mindre belastning på bundkortet og at du opnår en bedre luftgennemstrømning. Det kræver en smule mere fingersnilde og at du får monteret alle kabler på bundkortet inden du går i gang med operationen. Det betyder også at du skal have strømforsyningen ind nu, hvilket ellers er noget jeg gør som det sidste under et build. Du starter med at skifte den lille dækplade med de små blæsere. Nu skal kortet jo monteret lodret så den plade der sidder har ikke slidsen til grafikkortets bag plade lodret. Så monterer du den PCI-bus forlænger med de medfølgende skruer. Jeg har også flyttet aflastningen helt til højre. Når du har gennemført denne del af operationen så ser det ud som på billedet. Læg mærke til at en del af monteringskablerne skal være bag lakridsbåndet, derfor skal du huske at monterer dem inden denne del af operationen.

Hvis du ikke lige kan se hvordan holdersystemet til grafikkortet justeres. Så sidder der en lille MSI-klap foran skruen. Den løsner du og så vælger du den placering som passer til dit grafikkort. Det eneste som jeg synes var en smule besværligt var at stramme skruen til bag pladen på grafikkortet. Den sidder mast ind sammen med den store blæser på kabinettet og blæseren på kortet. En pincet eller en eller anden med slanke lange fingre er vejen frem. Har du en skruetrækker med vinkel så er den genial til at stramme fingerskruen det sidste. Det samlede resultat med grafikkort og holder ser super elegant ud. Det er bare den bedste løsning jeg indtil nu har set. Køleren er monteret i toppen som du kan se på billedet nedenfor. Når alle hoveddele er samlet og kabinettet igen har fået bagplade og glasplade på igen så fremstår det hele meget elegant. Jeg har lavet en separat anmeldelse af CPU-køleren MSI MAG CORELIQUID E360.

MSI MPG Gungnir 300R Airflow er et lækkert mid-tower kabinet der også egner sig til begyndere. Fra et bygge perspektiv så er det enkelt at gå til og kræver ikke meget andet end en stjerneskruetrækker og noget gå på mod. Bygger du en rig med de nye serie-40 kort så er hele systemet i R-modellen til lodret montage det bedste jeg har set til dato. Det bliver kun federe når du har lys i.

Du finder manualen her: https://www.msi.com/PC-Case/MPG-GUNGNIR-300R-AIRFLOW/support

Tak til MSI for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPOSTAL: Brain Damaged ude til PlayStation
Næste indlægBEAST – preview
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
msi-mpg-gungnir-300r-airflow-anmeldelseMSI MPG Gungnir 300R Airflow er et lækkert mid-tower kabinet der også egner sig til begyndere. Fra et bygge perspektiv så er det enkelt at gå til og kræver ikke meget andet end en stjerneskruetrækker og noget gå på mod. Bygger du en rig med de nye serie-40 kort så er hele systemet i R-modellen til lodret montage det bedste jeg har set til dato. Det bliver kun federe når du har lys i.