pan_playg

PAN VISION afholder hvert år et hel dags arrangement som samler alle de Nordiske lande. Det kaldes en business to business (B2B) konference hvor hver enkelt producent præsenterer deres nyheder for det kommende år. GamersLounge var inviteret med og dermed kan vi løfte sløret for nogle af de mange kommende titler.

PAN VISION har et solidt fodfæste i hele Østersøregionen med over 150 ansatte og er distributør for en række af de helt store udviklere. Desuden er PAN VISION også udgiver for en række Nordiske udviklere som vi tidligere har skrevet om.

Denne gang skal det handle om de mere etablerede på markedet. I løbet af den meget lange dag stod Karin Cruz på scenen som konferencier.

Først på scenen var EA. EA er den største enkelt spiller både på verdensplan og i Norden hvor deres spil står for 25 % af den samlende omsætning. EA’s aktuelle strategi er, at komme med færre titler, som skal være større – hvad det så end betyder. Her hvor E3 og Gamescom er overstået er det efterhånden ved at være gamle nyheder. Vi ser den samme Battefield multiplayer demo, som stadig oser langt væk af efterbehandling, Need for Speed The Run, rollespillet Reconing, FIFA Street og selvfølgelig Mass Effect 3.

Jeg fik mulighed for at spille Mass Effect, NFS og FIFA12. Der kommer desuden en FIFA12 multiplayer demo 13. september, og så kan du selv prøve inden du skal ud at købe det 29. september. FIFA virker som langt det mest opdaterede hvor Mass Effekt 3 holder stilen fra 2’eren med et forbedret kampsystem. Tilsvarende er jeg helt sikkert på at NFS kommer til at tilfredsstille alle fartdjævle. Hvad er så med Battlefield?

Ja jeg undrer mig også. Laver EA en ny Medal of Honor? Altså alene viser grafisk kvalitet fra en pc platform mens spillet på basis af gameplay ender som en sidebemærkning i spil historien? Spillet udkommer 27. oktober og dermed skal koden være færdig. EA er en virksomhed og derfor kan det være at jeg skal prøve en anden argumentation. CoD har solgt 18 millioner hvor de 12 million er på konsoller. Konsoller er det marked som vokser kraftigst. Hvis EA skal gøre sig forhåbninger om at få en fan base som kan udfordrer CoD, så kræver det en helt anden åbenhed. Der skal gives noget tilbage til de loyale støtter i det community som betaler både ansattes løn og dividende til aktionærerne. Jeg håber ikke, at når EA siger større titler, at de mener at jeg skal bruge 4 gange 100 timer pr. klasse i Battlefield for at låse op for alt ting. Eller blive tvunget til at bruge 1200 MS point hvis jeg ikke lige kan afse de 400 timer. EA kan fint slå på tromme for at det er gratis at spille Battelfield det er CoD også. Så EA hvor er den webside hvor jeg har se akkumuleret statistik for alle mine spil?

Hvorfor er der ingen billeder fra EA’s titler? Det er fordi vi ikke må, og så hurtigt videre til en meget mere imødekommende udvikler, CAPCOM.

DSC_0022

Sidste år var det begrænset hvad CAPCOM kunne vise af nyheder. Denne gang var det helt anderledes. Det kommende år bliver stort for alle som elsker de forskellige CAPCOM titler. Der kommer Dragons Dogma, Resident Evil – Revelations, Devil May Cry, Resident Evil Operation Racoon City, Streetfighter X Tekken og så Dead Rising – Off the Record.

Her kunne den super oplagte Executive Producer for Dead Rising, Jason Leigh, knap vente på at vise hvad vi kan vente os af Dead Rising – Off the Record som allerede kommer 14. oktober. Denne gang er der både en historie del som er vurderet til at tage 72 timer og en fantastisk sandkasse spiltype. Her er der låst op for alt og du kan tage imod forskellige udfordringer eller bare slagte zombier. Her lavede Jason et helt fantastisk våben. Det er en løvblæser fyldt til randen med dildoer, også kaldet ”Super Massager”. Alene lyden når zombier bliver ramt er fantastisk.

DSC_0005

Jeg spillede lidt Streetfighter X Tekken (jeg stinker stadig til kampsportsspil), Dead Rising og Resident Evil – Operation Racoon City. Dead Rising er vild underholdende. Der er så meget at tage sig til i sandkasse delen så jeg måske aldrig kommer igennem historien. Resident Evil holder stadig tredje persons styringen og nu er det muligt at sigte og bevæge sig samtidigt. Fan skaren er selvfølgelig bekymret over udviklingen. Lægger jeg følelserne til side så er det stadig det kendte Resident Evil miljø, måske lidt mere tilgængeligt for nye fans. CAPCOM havde også de andre titler til demo og alt efter hvad du brænder for har CAPCOM et spil til dig det kommende år.

DSC_0037

Det samme kan man sige om Activision. Noget som ser rigtigt spændende ud er Skylanders. Det er et spil for børn og barnlige sjæle og bygger på en idé som jeg ikke har set før. Spillet kommer med en lille platform hvor du placerer figurer og magiske ting. Når du placer en figur dukker den med det samme op i spillet. Fjerner du figurer forsvinder den fra spillet. Det er ikke det hele. Hver figur er uafhængig af spilplatformen og indeholder de evner som du opbygger. Det virker som en fantastisk idé og med mere end 30 forskellige er der nok at samle på. Du kan også få ekstra baner og mange andre ting som samme måde. Helt genialt og noget som et yngre publikum bliver helt vild efter.

DSC_0050

Diablo 3 er selvfølgelig også på programmet. Hvis denne titel er dit gaming fix spiller du sikkert allerede demo’en og så var der lige endnu en efterfølger nemlig Call of Duty Mordern Warfare 3. Sam Bennett tog os først igennem Call of Duty Elite.

Set i forhold til CoD er Elite banebrydende. Har du spillet Halo vil du kunne genkende lagt hovedparten som den statistik Bungie har leveret på nettet. Der er bygget mere ovenpå med bl.a. konkurrencer og klaner. Sam Bennett slår fast med syvtommer søm at CoD Elite er gratis. Der findes et hjørne af Elite som giver tidlig adgang til DLC samtidig med at du så også har betalt for alt DLC det kommende år. Der er den ydelse som koster penge. Det ser godt ud og jeg har savnet det som AAA titler som Halo og Resistance længe har tilbudt at statistik på nettet. CoD Elite går skridtet videre og kommer også med forslag til hvordan du kan forbedre dig. Det lyder spændende og er noget jeg godt kunne bruge, for at klare mig i kampen mod de 7 millioner ud af 30 millioner unikke bruger som hver dag spiller CoD online i gennemsnit 58 minutter.

DSC_0021

Lad mig lige bruge lidt spalteplads på nogle af de mindre kendte udviklere. PAN VISION har også aftaler med City Interactive hvor vi kommer til at se Combat Wings, et arcade flyve spil, og Sniper Ghost Warrier 2. Sniper 2 bliver bygget på CryEngine 3 og det jeg oplevede så fantastik ud. Det er samme spilmotor som Crysis 2 anvender. City Interactive har mange andre titler på vej og savner du lidt afveksling kan det betale sig at kigger i denne retning. City Interactive ønsker at have en væsentligt lavere pris end de store og dermed er jeg sikker på at forholdet mellem pris og kvalitet bliver højt.

DTP er en tysk udgiver som kommer med et hack and slash med rolle spils elementer som kaldes The Cursed Crusade. Det minder lidt om Golden Axe. Udvikleren kigger mig over skulderen mens jeg prøver. Da jeg presser en fjendes hoved ned i et bål og efterfølgende hugger hovedet af, siger han nærmest undskyldende: Ja det er jo lidt voldsomt. Ja siger jeg – og sjovt. Den franske udvikler Focus, viser et Sherlock Holmes spil og igen er der her en bred vifte af titler. Big Ben har forskellige former for controllere og gadgets og der er også plastic våben nok til at fylde enhver stue.

GamersLounge skal nok dække nyheder og anmeldelser fra andet end de store titler, så du har det bedste overblik uanset din platform, ambitions niveau og fortrukket spil genre.

DSC_0027

Disney viser selvfølgelig Disney Universe som jeg også havde fingrene i, mens SEGA både har Sonic og London 2012 Olympic på programmet. Der er lige hevet et par kanoer ind, så der rigtigt er dømt party stemning. De fleste af Ubisoft annonceringer bliver selvfølgelig overskygget af Assassins Creed Revalations, som jeg også spillede. Den sidste store titel som ventes med spænding står Rocksteady for.

DSC_0064

Det er Sara Wellock som kommer på scenen for at vise Batman Arkham City. Det er stadig et udviklings build hvor hun viser et par scener fra historien, både som Batman og Catwoman. De har hver deres stil og det ser godt ud. Det er dejligt at se den entusiasme hun lægger for dagen specielt under demonstrationen af den challenge mode som også findes. Jeg prøvede senere selv at tage et par omgange mod det mylder af skurke som findes. Det er næsten ikke til at lægge fra sig fordi det er skræmmende tilfredsstillende at se de mange finishing moves. Det bliver helt klart også en titel jeg skal investerer i.

Der er helt sikkert ting jeg har glemt, som at jeg lokkede Karin Cruz til at spille en bane i det kommende Tintin platforms spil. Meget passende spillede vi Dupont og Dupond. Det er nøjagtigt som jeg husker de mange tegneserier.

DSC_0072

Nå ja der var lige en enkelt ting til. EA kunne jo ikke leverer varen så der var jo ikke andet at gøre end at snige sig ind i det hemmelige rum hos Activision for at spille Call of Duty Modern Warfare 3. Spiltypen Spec Ops kommer tilbage for fuld udblæsning med en helt ny spil type for to personer, nemlig Survival. Det er massivt underholdende og slår de tåbelige zombier med flere længder. Sammen med en finne, som også havde fundet vej til de hellige haller, forsvarede vi en lille bid af Paris. Du starter med en pistol og optjener point til at købe flere våben og ammunition. Hurtigt bliver det et spørgsmål om at sikre ryggen med claymores og at kunne nå at genoplive din buddy hvis han går ned. Selv på Easy, som vi fik lov at spille på, er det en intens oplevelse. Platformen var Xbox 360 og der blev spillet via den XBL som udviklere benytter. Grafikken er flydende, med mange flere detaljer og meget bedre teksturer end jeg tidligere har set på konsol. Jeg får lov at spille 10 runder og de er slut, da vi med fælles hjælp nedlægger juggernauten som er airlifted ind. Når man står som konge af bjerget er der ingen konkurrenter i syne. Der er ingen over og ingen ved siden af og 8. november er kongen af shootere tilbage med endnu mere action.

Tusinde tak til PAN VISION vi glæder os allerede til næste år.