1. Det nye spil byder på mere end 420 biler, som spillerne kan køre rundt i på 34 forskellige lokationer i hele verden. De 34 lokationer giver adgang til mere end 90 unikke baner.
  1. Gran Turismo er en af de ældste spilserier til PlayStation. Det første spil blev udgivet i 1997 til den originale PlayStation 1. 
  1. Den seneste udgivelse i serien, Gran Turismo Sport, indgik som en del af verdens første Olympics Virtual Series forud for OL i Tokyo 2020. Virtuelle spillere fra hele verden deltog i konkurrencen, og i sidste ende blev det den regerende mester i FIA Nations Cup, Valerio Gallo, der løb med sejren.
  1. Fra 2008 til 2016 konkurrerede spillere fra hele verden i PlayStation GT Academys konkurrence om en enestående mulighed for at blive optaget som professionel racerkører på Nissans racerteam. Vinderen modtog desuden al den nødvendige træning og autorisationer for at kunne konkurrere i internationale events.  
  1. I forbindelse med udgivelsen af Gran Turismo 7 har Sony Interactive Entertainment, i samarbejde med Sony AI og Polyphony Digital, skabt en helt ny kunstig intelligens for racerkørsel kaldt GT Sophy. Sophy startede ud med en helt ren tavle uden data og klarede sig ikke ret godt i begyndelsen. Nu kan den nemt slå den førende verdensmester, Valerio Gallo. Sophy vil fremover blive brugt i udviklingen af nye spil.
  1. Skaberen af Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, har haft stor indflydelse på motorsport og racerkørsel siden han skabte det første spil. I 2013 fik han en gade opkaldt efter sig i byen Ronda, der ligger ca. 100 kilometer fra Málaga, og i 2015 modtog Yamauchi prisen Grand Prize of Creativity ved afholdelsen af den 30. internationale bilfestival i Paris for sine bidrag til bilindustrien.
  1. Gran Turismo 7 er et slaraffenland for fotoentusiaster – spillet giver nemlig ubegrænsede muligheder for at tage virtuelle billeder af biler fra hele verden. Spillets Scapes-indstilling, som først udkom med Gran Turismo Sport, vender nu tilbage og bygger videre på den i forvejen omfattende liste af lokationer.
  1. Både vejrforhold og tidspunktet på dagen i spillet vil have en dramatisk indflydelse på, hvordan det føles at køre – men det slutter ikke her! Baseret på en stor mængde af meteorologiske og geografiske data, har Polyphony Digital simuleret himlen over mange af racerbanerne over hele verden, hvilket betyder, at stjernerne og planeternes placering vil være præcis de samme i spillet som i virkeligheden.

I dag lancerer PlayStation Gran Turismo 7, der fejrer Gran Turismos 25 års jubilæum

I dag lancerer PlayStation det længe ventede Gran Turismo 7 til PlayStation 4 og PlayStation 5. Her får spillere mulighed for at køre i hundredvis af fantastisk flotte biler og på baner på tværs af kloden. Spillet markerer samtidig Gran Turismos 25 års jubilæum.

I dag udkommer bilspillet Gran Turismo 7 fra det Japanske studie Polyphony Digital. Spillet udkommer til både PlayStation 4 og PlayStation 5 og inviterer endnu en gang spillere og bil-entusiaster fra hele verden ind i en verden af ræs, adrenalin, brændt gummi og fantastisk flotte biler.

Gran Turismo 7 markerer ligeledes seriens 25 års jubilæum.

Sæt dig bag rattet i hundredvis af biler
Spillet tilbyder en realistisk og opslugende racing-oplevelse, som har været seriens varemærke siden spillet udkom første gang i 1997 til den originale PlayStation konsol. Spillet indeholder mere end 420 biler, som kan benyttes på 97 baner spredt over 34 lokationer i hele verden. Heriblandt den legendariske Nürburgring i Tyskland, Daytona International Speedway i Florida og Circuit de la Sarthe som er kendt fra Le Mans.

En hyldest til alle bilentusiaster
I Gran Turismo er der noget for enhver smag, og hvad der sker på banen er kun en lille del af, hvad spillerne kan se frem til.

Til bildesignere indeholder spillet funktionen Livery Editor, der gør det muligt at skabe unikke designs til spillets mange biler. Det er endda muligt at uploade egne designs online via Grans Turismos hjemmeside. Med The Scapes mode, som blev introduceret for første gang i Gran Turismo Sport, vender også tilbage. Her får spillerne mulighed for at tage billeder af deres biler i mere end 2500 lokationer over hele verdenen, herunder adskillige velkendte steder i Danmark. 

Til de historieinteresserede indeholder Gran Turismo 7 også Museum mode, som lader spillere dykke ned i hver enkelt bilproducents mangfoldige historie.

Viser hestekræfterne bag PlayStation 5
Gran Turismo 7 er det første spil i serien, der udkommer til PlayStation 5 og spillet gør brug af alle konsollens mange nyskabende funktioner. En af PlayStation 5’s mest banebrydende nye funktioner er deres brug af DualSense controlleren. Controllerens haptiske feedback gør, at man kan fornemme vejunderlaget helt ude i fingerspidserne, og få bedre føling med bremsesystemet via de adaptive aftrækkere, hvilket giver en spiloplevelse, der aldrig er set før på en konsol.

Med Playstation 5’s 3D lydsystem bliver spillerne i stand til at udpege præcist, hvor lyden kommer fra og hvor modstanderen befinder sig, helt uden at se dem. Derudover giver den imponerende ydeevne i PlayStation 5’s næsten øjeblikkelige loading-tider, hvilket gør spillet til en livlig og visuel oplevelse i en hidtil uset grad.