Star Wars Battlefront er kommet i en ny udgave bygget over Battlefield fra DICE. Der har, som det sig hør og bør, både været adskillige imponerende trailere og en beta. Nu er det så endelige på gaden og dermed er der nu mulighed for at mindes de tre film der startede det hele for 38 år siden. Der er på alle områder kælet netop Star Wars nostalgien.

sw battlefront 03

Du tages med til det godes kamp mod det onde, uanset hvilken side du er på, gennem ikoniske scener på isplaneten Hoth, lavaplaneten Sullust, ørkenplaneten Tatooine og min favorit skovmånen Endor. Husker du ikke Sullust så er det fordi EA & DICE har skabt denne planet specielt til Star Wars Battlefront. De 4 grundbaner benyttes til at skabe de 12 baner som findes i de forskellige spiltyper. Der er på alle baner fine detaljer og baggrundslyde som gør det til en endnu mere indlevende Star Wars oplevelse. Endor er komplet med Ewoks, selvom de løber indenfor i deres boliger i kæmpetræerne inden du kan nå at skyde dem. Ja, jeg har prøvet. Jeg kan også fortælle at bevoksningen ikke giver nogen særlig form for dækning.

sw battlefront 04

Der er faktisk hele 9 meget forskellige spiltyper hvor ikke alle fungerer lige godt. Det store trækplaster er Supremacy, der også ligger tættest ved Battlefield. Her kæmper du 20 mod 20 på store baner hvor der både er mulighed for at anvende luft og land baserede fartøjer. I modsætningen til Battlefields faste stationer, så får du adgang til fartøjer ved at samle Tokens op på slagmarken. Så er det ellers bare om at give den gas i en AT-ST, Tie-Fighter, Snowspeeder eller en X-Wing. Selvom det er underholdende at flyve rundt giver det ikke den store taktiske fordel. Så er det bedre at sidde i en AT-ST eller benytte en af de faste forsvarsinstallationer der er spredt rundt på banerne. Det største er når du spiller så godt, at du får mulighed for at kan løbe næsten udødelig rundt og skabe skræk og rædsel som f.eks. Darth Vader, Han Solo, Luke Skywalker eller Palpatine. Det kræver en ekstra indsats så almindelige dødelige kan opleve det samme i spillelisten Hereos vs. Villains.

sw battlefront 05

Squadron er så muligheden for at deltage i luftkampe. Det foregår højt over de 4 baner og er det tætteste Battlefront kommer på de store episke Star Wars kampe i rummet. De andre spiltyper er Blast (Deathmatch), Drop Zone, Cargo, Droid Run, Hero Hunt og Walker Assault. Dermed skulle der være noget for enhver Star Wars fan uanset alder. Desværre er der ikke rigtigt det store i form af kampagne eller singleplayer. Der findes en række aktiviteter som du kan gennemføre alene eller sammen med en anden. Det er synd at der med de store mænge af forskellige helte, figurer og rekvisitter ikke er blevet plads til en kampagne. Det efterlader multiplayer som det område hvor der skal hentes værdi.

sw battlefront 02

Det skaber DICE gennem ernorme mængder af våben, udstyr og kosmetiske genstande som du skal låse op for. Det kræver både at du er højt nok level samtidig med at du skal have samlet nok af spillets møntfod sammen. Det sker så på bekostning af shooter oplevelsen. Selv med den autentiske Star Wars blaster lyd, så er der ikke meget forskel på de forskellige våben. Du kan ikke gøre dig gældende med de første våben, så målet er at nå op midt i listen. Herfra bliver det så noget der kun kan svare sig at låse op for, hvis du vil have alt til rådighed. Det er også lidt småt med det taktiske og bevægelsessystemet er rudimentært.

sw battlefront 06

Teknisk set så kan DICE bryste sig af en succes på multiplayer siden. Denne gang har det fungeret fra udgivelsen og selv med antallet af spiltyper finder du hurtigt et spil at deltage i. Grafikken på konsol med 900p på PlayStation 4 som jeg har spillet på og med kun 720p på Xbox One virker – uden at være imponerende. Spilmotoren er lavet til PC så figurer og animationer er ikke helt i den kvalitet jeg vil forvente. Det er dog småting for den ægte Star Wars fan.

sw battlefront 07

Star Wars Battlefront er en hyldest til Star Wars universet og en let tilgængelig shooter for Star Wars fans. Der er fokuseret mere på at genskabe det vi alle husker og elsker fra filmene, end at konkurrerer med andre shootere, inklusive DICE’s egen Battlefield. Star Wars Battlefront er en tro kopi af universet og dermed et godt bud på en underholdende og uforpligtende shooter.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below annonceret til PC.
Næste indlægAnimal Crossing: Amiibo Festival anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
star-wars-battlefront-anmeldelseStar Wars Battlefront er en hyldest til Star Wars universet. Hverken mere eller mindre. Det er en let tilgængelig shooter for Star Wars fans. Der er fokuseret mere på at genskabe det vi alle husker fra filmene, end at konkurrerer med andre shootere inklusive DICE’s egen Battlefield. Star Wars Battlefront er en tro kopi af universet og dermed et godt bud på en underholdende og uforpligtende shooter.