Steelseries har i mange år leveret trådløse headsets til både PC, Xbox og Playstation. Disse har dog, selvom de nu har statet at de er trådløse, ikke altid været 100% trådløse. Steelseries Arctis serien har dog vendt det lidt på hovedet og har udgivet headset til PC og Playstation 4, som har været 100% trådløse. Dog aldrig til Xbox platformen.

Steelseries Arctis 9X bliver lanceret netop til Xbox Platformen som 100% trådløs. Vi har før stiftet bekendtskab med Steelseries 800X som Arctis 9X også havde surround sound og var et flagskib til fra Steelseries til Xbox One. Men med Arctis 9X tager de Turtle Beach Stealth 700X og Razer Thresher ultimate i hånden. Dog er det kun Turtle Beach Stealth 700X der deler måden de tilsluttes til Xbox One på. Men kan det sætte både Turtle Beach og Razer og dens egen forgænger til vægs?

Designet er som vi kender det fra Arctis serien, med den krakteriske skibrille headband og sin udtrækkelig mikrofon. Mikrofonen bruger Steelseries egen Clearcast, som fungere ganske fremragende. Dog skal man lige ind forbi Steelseries Engine 3 og forøge mikrofonens volumen, da den er sat lidt lav som standard. Men ellers er den som altid ganske fremragende.

Komforten ved Arctis 9X er som alle de andre headsets i Arctis serien helt fænomenal. Steelseries er kendt for deres komfort og her skuffer den bestemt heller ikke. Man kan bruge headsettet i lange spille sessioner uden at man hverken sveder eller føler ubehag. Så igen – topklasse som det plejer at være.

Mute funktionen sidder sammen med On og Off, Bluetooth og mastervolumen på den venstre øre-kop. Når man har slået mute funktionen til, så lyder mikrofonen rød. Dette er gennemgående ved alle Arctis modellerne, og vi elsker det.

Da Arctics 9X er udviklet specielt til Xbox One så er det her, at deres svendstykke begynder at tage form, hvis man er Xbox gamer. Headsettet tilsluttes som en controller tilsluttes og det er ganske enkelt og det virker fremragende. Som billedet ovenover viser så sidder der to knapper på højre øre-kop. Den ene tænder man for headsettet med og den anden er tilslutning til bluetooth.

Når Arctis 9X er tilsluttet, så er der en ret cool feature. Når både headset og konsollen er slukket, så kan man tænde begge af disse, når man tænder for headsettet. Altså lige som man kan på controlleren. Virkelig en lækker detalje.

Der er også 4 presets af EQ indstillinger på headsettet. Dem kan man scrolle igennem, ved at trykke en gang på power knapper, for hver EQ preset. Man også ændre disse presets inde i Engine 3 programmet. Der skal man dog lige tilsluttet headsette til sin PC, for at kunne ændre på disse.

Lyden i Arctis 9X er ganske enkelt fremragende. Med Windows Sonic som supplement, så er det hele bare krystalklart. Bassen er perfekt afstemt sammen med diskant og mellemtone. De 40 mm drivers leverer som de altid gør ved Arctis Serien.

Surround sound’en sammen med windows sonic er en fremragende duet. Det virker helt sublimt og i spil som Call of Duty, PUBG, Fortnite og Battlefield, er det en sand fornøjelse.

Man kan i Steelseries Engine 3, ændre på en masse indstillinger i forhold til diskant, mellemtoner og bass. Man kan som tidligere beskrevet også stille på mikrofonens lydstyrke samt at man kan forøge eller formindske, hvor meget man vil høre sig selv, når man snakker med sin medspillere.

Vi har alle dage været vilde med Steelseries og deres måde at lave headsets på. Det vil vi sige ikke er blevet mindre efter vi har haft Arctis 9X til test.

Man kan også nemt tilslutte Arctis 9X til sine mobile enheder via bluetooth og hvor Arctis 9x præstere ganske godt. Dog er det ikke her headsettet skinner igennem. Men skal/vil man se en film i toget eller høre musik i bussen. Ja så kan Arctis 9X også dette ganske godt.

Mikrofonen er udtrækkelig, så man kan sætte den helt tilbage i headsettet, og så skal man kende lidt til headsets for at vide, at der faktisk sidder en mikrofon i headsettet.

Når vi taler trådløse headsets skal man ikke glemme at batteritid, bestemt ikke er noget man skal undgå at kigge efter, når man køber disse. Her sætter den samtlige konkurrenter til vægs med hele 20 timers spilletid.

Hos undertegnede kan man slet ikke få armene ned over Steelseries Arctis 9X. Jeghar længe efterspurgt netop et produkt som Arctis 9X. Når Steelseries så kommer med produktet og virkelig sparker r**. Så bliver det modtaget med kyshånd.

Vi kan ikke andet end anbefale Steelseries Arctis 9X og til en pris på 1.500kr så er det bestemt ikke dyrt for et 100% trådløst headset, som på alle måder sætter sin forgænger til Xbox One til vægs og ikke mindst sine største konkurrenter, nemlig Turtle Beach Stealth 700X og Razer Thresher Ultimate.

Vi skal dog også huske at nævne at Steelseries Arctis 9X også er kompatibelt med Windows 10, hvorpå man også kan tilslutte headsettet trådløst men også via USB kablet, som medfølger i kassen.

Very well done Steelseries. I har endelig hørt en inkarneret Xbox One spillers bøn og har ført den ud i livet, til intet mindre end perfektion.

TL;DR
Steelseries Arctis 9X
Forrige indlægRazer Kraken X anmeldelse
Næste indlægThe Sinking City – Anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
steelseries-arctis-9x-anmeldelseVi kan ikke gøre andet end at give Steelseries Arctis 9X 5 ud af 5 stjerner. Arctis 9X er enhver Xbox One gamers våde drøm. Den præstere bare fuldt ud på alle parametre med en vidunderlig kvartet af Bass, mellemtone, diskant og surround sound. Prisen er endda også ret så fornuftig i forhold til hvad Arctis 9X står for.