Så er tredje udgave af en af de mest populære trådløse mus til eSport sluppet fri. Det er Razer Viper V3 Pro der opgraderingen af sidste års lancering Viper V3 HyperSpeed. Viper V3 Pro er Razer flagskib når vi taler om mus. Den kommer med den seneste Focus Pro 35K Optical Gen-2 sensor, tredje generation af Razer optiske kontakter og en kampvægt på kun 55 gram!

Den version vi har haft vores hånd på gennem det seneste stykke tid er den hvide udgave som i facon virker en smule større og højere. Samlet set så synes jeg det er en forbedring i forhold til V2. Det er selvfølgelig en smagssag. Den er i design symmetrisk selvom jeg vil kalde det en mus til højrehåndede fordi knapperne sidder på venstre side og dermed passer til tommelfingeren. Jeg vil gerne fremhæve de to store glideplader under bunden i PTFE (det kender du som Telfon men da det er et varemærke så bruges den kemiske betegnelse Polytetrafluoroethylene). Det helt nye er HyperPolling dongle som kan levere data med 8000 hz. Det koster så på batterilevetiden for så får du ”kun” omkring 17 timer mellem hver opladning. Sætter du polling til 1000 hz så holder Razer Viper V3 Pro omkring 100 timer på en fuld opladning. Uanset hvad du vælger så tænker jeg du er dækket ind.

Det skal bemærkes at den ikke har RGB belysning som du ellers finder på næsten alle Razer’s produkter. Ud over grebet som er noget individuelt så er følelsen af de to primære knapper vigtig. Det er som sagt Razer egne optiske kontakter som er tredje udgave. Jeg kigger jeg på hvor ensartet de opfører sig. Bevæger de sig sideværts? Er der vandring inden jeg mærker belastningen? Føles det ens over det meste af tasten? Har jeg en tydelig markering af hvornår tasten aktiverer? På alle punkter leverer Razer Viper V3 Pro varen. Det er vanskeligt at gøre bedre. Scroll-hjulet og knapperne på siden er også velfungerende og det eneste observationspunkt er at der er afstand mellem de to sideknapper. Alt efter hvad du bruger dem til så kan der være en tilvænningsperiode indtil du er tilbage i topform.

Der er selvfølgelig mulighed for at lave forskellige indstillinger via Razer Synapse. Her kan du indstille funktionen af knapperne. Om du vil anvende HyperShift der giver to funktioner pr. knap og hvordan du vil have DPI indstillet. Det gælder både DPI og hvor mange forskellige indstillinger du gerne vil have. Du skifter under bunden og kan tildele en farve til hver indstilling. Det er fint selvom jeg synes det måske ikke er lige det jeg går rundt og husker på.  Så er det lettere at have Razer Synape installeret så du kan se indstillingen på skærmen når du skifter.

Razer Viper V3 Pro er en af de letteste mus jeg har mellem hænderne. Kigger du efter noget nyt fra øverste hylde så er både teknik, materialer og funktionalitet i top. De sidste tekniske ting som jeg finder vigtige er at sensoren er midt i musen og dermed lige under din hånd og at begge primære knapper ikke er en del af skjoldet. Du får samlet set en høj ensartet ydelse med Razer Viper V3 Pro.

Tak til Razer og digitalPR for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAssassin’s Creed Shadows udkommer 15. november
Næste indlægVigor er nu ude til PC
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
razer-viper-v3-pro-anmeldelseRazer Viper V3 Pro er en af de letteste mus jeg har mellem hænderne. Kigger du efter noget nyt fra øverste hylde så er både teknik, materialer og funktionalitet i top. De sidste tekniske ting som jeg finder vigtige er at sensoren er midt i musen og dermed lige under din hånd og at begge primære knapper ikke er en del af skjoldet. Du får samlet set en høj ensartet ydelse med Razer Viper V3 Pro.