Hvis man som gamer ikke har stiftet bekendtskab med firmaet Razer og deres produkter, uanset platform, så er det måske på tide. Razer har produceret rigtig mange kvalitets produkter i mange år til gamere på samtlige platforme. Vi har denne gang fået muligheden for at teste deres nyeste i Kraken serien, og vi må sige at vi er imponeret.

Vi er intet andet end imponeret over at man for så små penge, kan få så meget lækker lyd og ikke mindst 7.1 surround sound. Dog kunne headsettet dog godt have været bygget lidt mere solidt. Men Kraken serien fra Razer er jo heller ikke prissat som et high-end produkt. Men det burde det måske gøre i forhold til lyden.

Razer Kraken X bliver promoveret som et letvægtsheadset, og det må vi så sandelig også sige holder stik. Med en vægt på kun 250 gram, så kan det nærmest ikke veje mindre. Og igen må vi samle kæben op fra gulvet, fordi hvordan pakker men så lækker lyd med 40 mm drivers og surround sound ind i 250 gram. Det er intet andet end imponerende.

Med sin vægt på de famøse 250 gram, får man også øre-kopper pakket ind i læder med memory-skum. Dette er der dog to små minusser ved. Det ene minus opstår ved at ørerne bliver ved længere gaming sessioner ret varme og man begynder at svede. Det andet minus er at puderne, selvom det føles bløde når man trykker på dem, virker en smule hårde på siden af hovedet. Dette er en skam fordi øre-kopperne er dejligt store, og havde de været med stof. Ja så havde følelsen nok været lidt anderledes.

Bagerst på headsettet sidder Mute knappen og master volumen hjulet. Vi havde lidt svært ved at finde knappernes position når vi sad med det på og måtte tit tage det af for at justere. Dette var knap så handy under kampene i PUBG. Men det fungere som det skal. Vi havde dog nok foretrukket at Mute knappen var placeret på modsatte øre-kop.

På venstre side sidder mikrofonen og den er desværre ikke aftagelig. Så skulle man have lyst til at bruge headsettet i toget eller når man er nede at træne, er dette nok ikke det optimale. Lyden er ganske god ved musik og film, men når man går ud, så ser det knap så smart ud, med en mikrofon stikkende ud. Så vi hørte bare musik på kontoret i stedet.

Når vi nu har fat i mikrofonen, så er lyden i mikrofonen fremragende. Vi testede op i mod 3 high-end headset (Razer Thresher ultimate, Steelseries x9 og Steelseries x800) og der fejede det konkurrenterne af banen. Virkelig imponerende. Der var intet at sætte på mikrofonen der.

Indstillings mulighederne er også ganske fine og kan gøres i begge sider af headsettet. Selv når vi med vores ret så store hoveder skulle justere, så fik vi en ganske fin pasform. Så igen – well done Razer.

Vi skal også snakke lidt om lyden på dette headset, som jo er der hvor det virkelig sætter alle sine konkurrenter i samme prisklasse, fuldstændig til vægs. Vi vil faktisk sige at mange af de headsets i en langt højere prisklasse, giver det faktisk en lille kindhest.

Lyden i Razer Kraken X er ganske enkelt fremragende. Bassen sidder lige i skabet og diskanten sidder lige i skabet. Mellemtonerne fra de 40 mm neodynamiske drivere kæmpe en brav kamp og gør det faktisk rigtig fint. Vi bliver igen nødt til at nævne at det er ganske uhørt at finde 7.1 surround sound af den kvalitet, i et headset i den prisklasse.

Det skal dog nævnes at man får mest ud af den som PC gamer, da man kun får stereo på både Playstation 4 og Nintendo Switch. På Xbox One skal man enten bruge Microsoft’s stereo adapter, eller man kan tilslutte det direkte i controlleren, og bruge indstillingerne på Xbox’en. Her skal man huske at aktivere Windows Sonic, for at surround sound virker.

Headsettet tilsluttes med et 3,5 mm jack stik, hvor der dog til PC medfølger et adapter, til både Mikrofon og lyd. Man skal dog på PC og downloade et program til headsettet, for at aktivere surround sound. Der medfølger dog en kode og et link i kassen.

Razer Kraken X er kompatibel med PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch og mobile enheder som tablets og telefoner, som bruger 3,5 mm jack stick. Det kunne have fedt super gennemtænkt hvis man fik en adapter med til USB-C, da Huawei P30 pro f.eks bruger denne indgang til lyd.

Vi syntes ærlig talt at Razer har lavet en genistreg med det nye Kraken X. Lyden er topklasse og mikrofonen er fremragende. Hele oplevelse havde siddet lige i skabet hvis der var stof på øre-kopperne og at de var lidt blødere.

Udover det har vi ikke en finger at sætte på Razer Kraken X. Og med en pris på omkring de 500kr. Så er det virkelig et fund for de penge.

TL;DR
Razer Kraken X
Forrige indlægGod Eater 3 får Switch demo
Næste indlægSteelseries Arctis 9X anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: GentleBe4st Jeg spiller for det meste FPS, trejdeperson og -sportsspil. Jeg har en stor passion for gadgets og spiller for det meste PUBG.