Hvis man skal tænke på en af de helt store kanoner inden for Free to Play gengren, så er det umuligt at komme uden om World of Tanks. Spillet har sat sig utroligt godt på spil markedet. World of Tanks kan fejre deres 10 års jubilæum nu. Så mon ikke det er på tide at se om spillet lever endnu.

Lige siden vi så den første Free to Play titel har der været stor kamp om at få folket til at spille deres spil. Mange af dem har levet på Pay to Win metoden med mikrotransaktioner hvor folk betaler sig til at blive bedre end andre.

I World of Tanks er der også mulighed for at købe sig til bedre udstyr og køretøjer. Men dette gør faktisk ikke en uovervindelig. Så Wargaming som står bag spillet har fundet en opskrift der bare holder.

Jeg har selv spillet World of Tanks sådan lidt af og på siden spillet udkom i 2010. Og jeg må nok erkende at jeg er en lille nærrigrøv hvis der skal spilles en gratis titel. Så kan jeg slippe uden om at bruge penge i et spil gør jeg det.

Og det er faktisk muligt at klare sig fint i World of Tanks uden at bruge en eneste mønt. Man kan stadig godt slå de helt store inde i spillet. Men man skal dog spille mere taktisk. Men det er faktisk muligt. Så det beviser bare at vedholdenhed betaler sig.

Her på GamersLounge fik vi muligheden for at prøve hvordan det er ”på den anden” side. Så vi fik en fin pakke af Wargaming – Europe. Den indeholdte en lækker Premium mulighed, en masse guld og en fed kampvogn. Så nu var der mulighed for at mærke forskellen.

Og ja jeg må indrømme at det gør spillet meget lettere at komme igennem en kamp når der er betalt for det. Men syntes ikke mine skills i spillet bliver bedre af denne grund. Så konklusionen er at det gør det meget nemmere at bruge lidt mønt på spillet. Men det kan stadig lade sig gøre at være en nærrigrøv som jeg har været.

Wargaming har sørget for at opdatere spillet løbende. Dette er en af grundende til at spillet stadig lever i bedste velgående i 2020. Men ikke nok med det, så har de spredt deres spil ud på alle mulige tænkelige platforme.

Jeg har i den samme omgang set lidt nærmere på ”light” versionen af World of Tanks. Spillet hedder World of Tanks Blitz, og det er ude til til både mobil, Nintendo Switch og blandt andet PC.

Blitz er en lettere udgave af spillet. Det er bare som jeg vil kalde det lettere tilgængeligt på de mindre platforme. Spillet har stort set hvad vi finder i selve World of Tanks universet. Bare i en mindre skala.

Dette er lavet for der nu skal lukkes op for flere spillere i World of Tanks universet. Denne version er selvfølgelig med understøttelse af Cross Platform. Dette sikre at der altid er nogen at spille med.

Og jeg må erkende at selvom jeg spiller et spil/koncept der er 10 år gammel, så mærker man det ikke. Det er stadig som det var at spille i starten. Der er en masse aktivitet i spillet, så man kan altid finde nogen at spille imod.

Spillet har for at sige det groft ikke ændret sig meget siden det udkom. Men igen hvorfor også lave om på noget der faktisk virker. Der man kan mærke forskellen er uden tvivl hvor mange forskellige køretøjer og muligheder der er i spillet. Det er bare spillet der bliver ved med at give.

Og ja hvis du spiller det, eller har lysten til at prøve det igen, så er det nu du skal gøre det. For der er nemlig en masse lækkerier at få fingrene i på grund af deres 10 års jubilæum. Wargaming er nemlig i gavehumør. Og inde på deres hjemmeside kan man se alle de dejlige muligheder for gaver der er.

Nogle af gaverne skal man yde for at nyde, men sådan er det jo altid. Men det er tiden værd at gøre det. Det store gaveræs via Wargamings hjemmeside stopper først den 12. oktober. Så der er rig mulighed for at nå det.

Vi takker Wargaming – Europe for at give os muligheden for at genopfriske spilglæden med World of Tanks.