Marvel’s Avengers udkommer imorgen og det bliver en stor udgivelses dag. Spillet har allerede fået masser af ros under de seneste weekenders åben beta og de der havde forudbestilt spillets deluxe udgave, er allerede igang. Dette er det første helt store Avengers spil, men det kunne meget vel have været anderledes.

THQ’s aflyste The Avengers gameplay

Da filmen The Avengers udkom i 2012, var det meningen der skulle have været et spil der kunne hænge sammen med filmen, men den kom bare aldrig. Det var THQ Studios Australia der stod for udviklingen mellem 2009 – 2011. Men grundet økonomiske problemer, så fik spillet aldrig set dagens lys. End heller ikke nogen officiel annoncering.

CNET er gået i dybden med historien bagved spillet The Avengers, som skulle have været udgivet på Xbox 360 og PS3. Det var netop THQ Studios Australia der skulle stå for udviklingen, da de havde ekspertise i at lave spil bygget på licenser såsom Avatar: The Last Airbender.

Men noget af det der var lidt en showstopper, var også at Marvel universet ikke var super populært og ligeså meget fremme som det er den dag i dag. Udviklerne havde ingen indsigt i hverken filmens detaljer eller historie.

Noget af det der stod som et stort håb for spillet, var den massive succes som Batman: Arkham Asylum havde. The Avengers spillet ændrede stil og tone nogle gange. Den gik fra at være et singleplayer, tredje-person til at blive første-person og med co-op. En del af folkene der stod for lyd design og det grafiske blev opsagt og det samme skete også for lederen af studiet Steve Middleton.

Selve projektet havde meget imod sig og som man kan læse i artiklen, var der ikke mange lyse punkter. Et af de helt store problemer var den økonomiske krise der ramte kloden og som havde stor påvirkning på THQ Studios Australia i mange år og frem til nedlukningen af studiet i 2011.

The Avengers blev aflyst i August 2011. Et af de store søm i kisten, var at licensen til spillet, var ekstremt dyrt. For at den skulle blive en succes og udvikleren skulle kunne dække udgifterne, skulle spillet indtjene 6 millioner. Men da ingen havde set filmen eller havde nogen idé om, hvor stor Marvel universet ville blive, så var spillet The Avengers efterladt i mørket.

Du kan læse hele artiklen over på CNET.COM.

Nu er vi i 2020 og udgivelsen af Marvel’s Avengers sker imorgen den 4 September. Spillet er rigtig stort, med singleplayer/co-op multiplayer, masser af superhelte og hvad der ellers høre til et superhelte spil.