Efter lidt over 10 år, vender den berygtede og mystiske forfatter tilbage i et velkendt horror eventyr, skabt af Remedy Entertainment og udgivet i samarbejde med Epic Games. Alan Wake Remastered byder på helt samme historie og gameplay som du husker det, fra da den originalt udkom i 2010. Bare lidt pænere pakket ind og i 4K.

Alan Wake Remastered er fyldt med mystik, twists og spændende øjeblikke, og selvom vi nu skriver 2021, så har Alan Wake bestemt ikke mistet sin charme. Men holder spillet stadig på gameplay fronten? Eller er det her en Remaster vi godt kunne have undværet? Vi har indtaget Bright Falls med Alan Wake og Co. og det var spooky!

Det originale spil udkom tilbage i 2010 og blev lidt hen af en kultklassiker inden for spil i horror genren. Spillet gjorde sin debut på Xbox 360 og de efterfølgende år, udgav Remedy Entertainment den også på andre platforme. I år (2021) udgives den igen, blot i en ny Alan Wake Remastered udgave. Denne gang udkommer spillet også for første gang PlayStation. Denne udgave indeholder også de to ekstra episoder The Signal og The Writer.

Handlingens omdrejningspunkt er Alan Wake. En forfatter der på mystiskvis mister sin kone Alice i området kaldet Bright Falls. En tur der ellers skulle have været romantisk og bragt dem tættere sammen, er nu blevet til en desperat jagt og mareridt for Alan Wake. Hvor er Alice? Hvad er der sket? Alan bliver tvunget til at møde hans indre dæmoner, og hele hans søgen efter Alice er et kapløb mod tiden. De venner og fjender han møder undervejs, er måske heller ikke som de først ser ud til at være.

Side efter side, bliver hans virkelighed til et mareridt. Historien han oplever på tværs af Bright Falls, er en fortælling han endnu ikke har skrevet. Derudover indtager og besætter mørket de mennesker han møder, og Alan må tage kampen op, hvis han vil til bunds i hans historie og ikke mindst, finde Alice!

Hvis du ikke har spillet Alan Wake før, så kan du forvente en spændende historie og gameplay. Alan bekæmper fjender og mørket med pistol og lommelygte. På den måde fordriver han de skabninger der er udsprunget af hans fremtidige fortællinger. Der er masse af action øjeblikke, men hele oplevelsen ligger i spillets måde at gøre omgivelserne uhyggelige og spændende på.

Det er måden hvorpå mørket ligger henover de områder man befinder sig i og ikke mindst musikken der sammen med lydeffekter, er virkelig med til at sælge det uhyggelige og mystiske. Bright Falls er smuk om dagen, men virkelig ikke særlig rar når mørket falder på.

Hele spillet er opbygget af episoder, lidt ligesom en spændende tv-serie. Du får endda et kort resumé når der starter en ny episode. Alan Wake fortæller altid historien sådan som han fortolker de hændelser der sker omkring ham, hvilket virker ret godt på. Man vil hele tiden vide mere og se hvad der sker i næste episode, da de altid ender på en cliffhanger. Hvis man søger lidt rundt, kan man også finde radioer der måske fortæller noget af det du har oplevet eller fjernsyn, som bla. afspiller en fiktiv serie kaldet Night Springs. Alt bliver serveret på mystiske undertoner af horror, lidt henad Ondskabens Hotel, som Alan Wake selv referer til i spillet.

Atmosfæren er ikke at tage fejl af. Det er mørkt og dystert. Det kommer i den grad til udtryk i spillets grafiske side, som her i Alan Wake Remastered har fået en lille opdatering. Mange af spillets assets har fået forbedret tekstur, men selve spillets mennesker har fået det største løft. Her er helt nye 3d modeller, og den der nok er mest forandret, er Alan Wake selv.

Men at opleve spillet nu i 4K er noget helt for sig selv, og man kan virkelig påskønne de små detaljer som man måske ikke lagde så meget mærke til før. Men spillet har stadig sine lidt velkendte spøjse ansigts animationer, som alligevel minder en om at det er et spil af ældre dato. Der er dog alligevel sket meget siden Xbox 360 tiden.

Har man spillet den originale version af Alan Wake (2010), så kan man sikkert huske at der var en lille håndfuld produkt reklamer rundt om i spillet. F.eks. var Alan Wakes lommelygte af mærket Energizer. Man kunne også finde billboards med det Amerikanske telefonselvskab Verizon. Men alt det er væk her i Alan Wake Remastered, og det er vist også kun for det bedre. Var det noget man lagde mærke til før, ikke specielt. Så om Remedy har vurderet at det ikke gavner historien, så kommer vi bestemt heller ikke til at savne reklamerne.

Er man lidt interesseret i hvordan spil bliver udviklet, så har Remedy lavet et lydspor du kan tænde for, samtidig med at du spiller. Her fortæller to af studiets udviklere, om de design og udviklings valg der blev taget under tilblivelsen af spillet. Som noget helt nyt, er der også et andet lydspor hvor du får tankerne bag spillet af selveste Sam Lake, som er Alan Wakes forfatter og instruktør.

Alan Wake Remastered i den grad noget for både dem der har spillet originalen, såvel som nye der vil prøver kræfter med den. Remedy Entertainment er fascinerende gode til at fortælle fængslende historie. Senest har de udgivet Control, hvori Alan Wake også gør sin entré, og endda sætter hans historie op til noget der uden tvivl ville være fedt at opleve i en efterfølger. Jeg spillede Alan Wake da det udkom på Xbox 360 og det at man nu sidder med spillet på PlayStation 5 i 2021, er virkelig noget for sig. Alan Wake var utrolig fedt dengang, og endnu federe at spille nu i dag.

Alan Wake Remastered udkommer d. 5 Oktober, 2021 på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S og PC.

Spillet blev anmeldt på PlayStation 5.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægWorld of Warships Legends spreder uhygge i oktober
Næste indlægFIFA 22 er ude nu
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
alan-wake-remastered-anmeldelseAlan Wake Remastered er uhyggeligt godt! Thriller/horror mikset med action, i en spændende episodisk historie med mange twists. Alan Wakes verden ser endnu bedre ud, nu den er blevet bragt ind i nutiden, til trods for at visse animationer stadig kan se lidt spøjse ud. Men selve historien og måden hvorpå man bliver hvirvlet ind i de hændelser der sker for Alan Wake i Bright Falls, er i den grad nervepirrende og svær at slippe, når man først er kommet i gang.