Housemarque har været på spil igen. Vi kender dem udmærket for kæmpe hittet Resogun, og senere hen var det Dead Nation som ikke hittede lige så meget, men alligevel en stor titel. Nu har de lige udgivet Alienation, og det vil vi se nærmere på i selskab med vores Playstation 4.

an1

Denne gang har Housemarque skiftet Zombier ud fra Dead Nation, og proppet spillet med aliens til den store guldmedalje. Byd stort velkommen til Alienation.

Når man får startet spillet op, så er man ikke i tvivl om at det er en Housemarque titel, for ved første øjekast kunne det godt lige en plagiat af Dead Nation. Men det finder vi hurtigt ud af, at det er det heldigvis ikke.

Vi kan med det samme sige, at folk der prøver kræfter med denne titel, ikke kommer til at ligge på den lade side. For lige meget hvilket niveau du spiller på, så er der overdrevet store horder af aliens der skal jævnes med jorden.

an3

Man har mulighed for at bekæmpe alle de aliens ene mand, og det er faktisk ikke umuligt, men kun ret svært. Men er man ikke til at være alene om alle de aliens, så er der råd for dette, for du har i hvilken som helst mission, mulighed for at vælge om du vil spille den selv, eller sammen med andre. Du har endda muligheden uden at du skulle gå ind i en multiplayer del.

Alienation er nemlig bygget op på den fede måde, at du starter et spil op, og under hver mission du tager, der har du mulighed for enten at starte den op selv, vælge om der skal andre med, eller hoppe ind i andres spil. Dette fungere utroligt godt, og det kan mange andre godt tage ved lære af, for vi elsker det.

Men når det så er sagt, så kan nogle af de nostalgiske spillere måske savne den lokale Co-Op i spillet, for den er ikke eksisterende. Men da man kan spille imod sine venner online syntes vi ikke det gør det store. Rygterne siger også at Housemarque arbejder på en patch hvor denne mulighed bliver en del af spillet.

an4

Under din færd med at ligge den ene alien ned efter den anden, har du selvfølgelig også mulighed for at opgradere dit udstyr. Når man spiller, så dropper der en masse våben, og lidt gadgets. Disse kan man så vælge at bruge. Og ikke nok med det, så er der også mulighed for at opgradere dem, med de materialer du får når du spiller.

Spillet er ikke ene i sin klasse, da meget af det som spillet har at byde på, er noget man har set før. Men det er ikke noget som der gør det vilde, for spillet er super godt sat sammen og det fungere lige til sidste alien er lagt ned.

Alienation er et meget flot spil, og man er betaget af det grafiske i spillet. Men en ting der er lidt trist kan godt være lyd delen af spillet. Det er ikke lyden af vilde eksplosioner eller aliens der er problemet, men derimod spilleren snak der genere.

an5

Når du spiller med de andre (eller selv), der er muligheden for at kommunikere med andre meget simpel. Du har 3 kommandoer du kan bruge, og de er følgende: ”Wait”, ”Over Here” og ”Nice”. Man bliver hurtigt træt af de 3 kommandoer, da man er nødt til at bruge dem for at få andres opmærksomhed.

Men når du er kommet dig over det, så kører det bare der ud af, og du tager hurtigt kontrollen over verdenen med din Dualshock 4. For spillet er meget tilgængeligt, og meget nemt at komme ind i med hensyn til styringen.

Alienation er ikke jordens længste spil, men taget i betragtning af, at spillet kan fås for sølle 149 på Playstation Storen, så er det valuta for pengene. Man kan ikke mærke at spillet ligger i den billige ende af skalaen, for det har så meget at byde på.

Der er et vælg af missioner at tage, og man kan tage dem på forskellige sværhedsgrader. Du har underholdning til meget lang tid her, for der åbner sig hele tiden nye veje du kan tage i spillet.

an2

Vi fik bekæmpet et utal af aliens, og er klar med dommen over spillet. Alienation er et spil i en klasse for sig selv. Housemarque har gjort det igen. De kommer til at få et kæmpe hit med denne titel. Vi er vilde med det.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRygte: Nye Crash Bandicoot tegn på genoplivelse?
Næste indlægHP Pro Slate 12 anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
alienation-anmeldelseVi fik bekæmpet et utal af aliens, og er klar med dommen over spillet. Alienation er et spil i en klasse for sig selv. Housemarque har gjort det igen. De kommer til at få et kæmpe hit med denne titel. Vi er vilde med det.