I over et halvt år har Japan kunne nyde Nintendos seneste udgivelse i Animal Crossing-serien. Nu er det vestens tur til at blive suget ind i en magisk verden af skøn musik, nuttet grafik, menneskelignende dyr og vedvarende boliglån. Animal Crossing: New Leaf har ikke siddet i maskinen i mange minutter før jeg første gang må trække på smilebåndene. Efter en humoristisk togsamtale med en overdimensioneret lilla kat, ankommer jeg til min nye by, hvis farverige indbyggere uden tøven indsætter mig som borgmester. Herfra begynder et nyt liv i den idylliske landsby, hvis daglige gøremål består af fiskeri, gartneri, insektfangst og hvad man ellers måtte have lyst til.AC (2)

I Animal Crossing: New Leaf er det nemlig, traditionen tro, helt op til spilleren hvad han eller hun vil have ud af oplevelsen. Der er ingen egentlige missioner eller opgaver der skal udføres, ingen drager der skal hugges ned eller prinsesser der skal reddes. Istedet er der et hus der skal indrettes, en have der skal plejes og førnævnte boliglån der skal betales af på – hvis du altså gider. Du bestemmer helt selv i hvor høj grad du vil investere i den magiske verden, der er ingen tvang eller deadlines, kun en uimodståelig charme der trækker i dig, selv når maskinen er slukket. Som tidligere kapitler i serien er Animal Crossing: New Leaf synkroniseret med 3DS’ens kalender og ur, og spillets omstændigheder og begivenheder afhænger derfor af omverdenens; mystiske gæster kommer på besøg, fester afholdes, butikker åbner og lukker og så videre.AC (3)

Som noget nyt har spilleren også, i kraft af sin rolle som borgmester, mulighed for at ændre på byen som helhed, fremfor bare egen hus og have. Gennem forskellige reformer kan der bygges nye butikker, de nuværendes åbningstider kan ændres og broer, bænke eller lygtepæle kan blive opstillet rundt omkring i byen. Spilleren kan også i langt højere grad skræddersy sit udseende, borgmesterboligens indretning og byens overordnede struktur. Sammen giver de mange nye tiltag en langt større frihed end tidligere udgivelser, dog uden nogensinde at blive afskrækkende eller unødigt kompliceret. Hvad mere er at spilleren også kan deltage i forskellige lege og konkurrencer med sine venner via Nintendo Network.

AC (4)

De mange muligheder og den evigt omskiftelige og dynamiske verden giver en spiloplevelse der ikke bare er suværent overlegen tidligere udgivelser i serien, men som også svær at lægge fra sig. Det bliver heller ikke nemmere af at spillet oser af ren magi. Med en charme som kun kan komme fra Nintendos hånd, er det en fornøjelse for såvel øjne som ører, at færdes i den lille landsby. Med sine runde former og pastelfarvede landskaber tager spillet sig enormt pænt ud på 3DS’en, omend grafikken ikke er overvældende og 3D-effekten ikke tjener noget større formål. Ligeledes harmonerer den idylliske baggrundsmusik, de muntre lydeffekter og indbyggernes besynderlige pludren perfekt med den nuttede grafik og spillets overordnede positive stemning.AC (5)

Animal Crossing: New Leaf er muligvis seriens stærkeste kapitel og entréen til 3DS’en er særdeles vellykket. Spillet er en tidskrævende, men engagerende oplevelse som ikke bare passer perfekt til sommerens bilferier og rejser, men også en titel som tæller blandt konsollens hidtil bedste. Et nyt blad er blevet vendt i serien og resultatet er et spil der er lige så rekreativt, som det er tidsfordriv.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFremtidens digitale by præsenteret af Ubisoft’s Watch_Dogs WeareData
Næste indlægRo på bagsædet med Ramasjang fra iTunes og Google Play
Jeg er skribent hos GamersLounge, med særlig interesse for halvgamle rollespil og andre titler, hvis salgsdato forlængst er udløbet. I det mere eller mindre virkelige liv læser jeg filosofi på universitetet. Jeg nærer stor kærlighed til tegneserier og lægger især vægt på historien i spil, men når indholdet bliver for teksttungt eller trægt, er jeg altid frisk på et slag Super Smash Bros. eller Halo.
animal-crossing-new-leaf-anmeldelseAnimal Crossing: New Leaf er muligvis seriens stærkeste kapitel og entréen til 3DS’en er særdeles vellykket. Spillet er en tidskrævende, men engagerende oplevelse som ikke bare passer perfekt til sommerens bilferier og rejser, men også en titel som tæller blandt konsollens hidtil bedste. Et nyt blad er blevet vendt i serien og resultatet er et spil der er lige så rekreativt, som det er tidsfordriv.