Jo ældre man bliver, jo mere nostalgisk bliver man over ting som man havde som barn. I dag er absolut ikke nogen undtagelse. For nu vil vi tage jer med til et sted, hvor den gode gamle racerbane får vildt baghjul.

ankigames

Lad os byde stort velkommen til Anki Overdrive som en ny spiller på markedet. Folkene bag denne racerbane vil gøre at vores syn på racerbane, slet ikke er det samme som det altid har været. Vi vil nu se nærmere på denne nye gadget, og se om den holder hvad den lover.

Lad os først forklare hvad Anki Overdrive er for en størrelse. Det er i bund og grund ”bare en racerbane”, men man finder hurtigt ud af man kan meget mere end bare at køre imod hinanden. For man kan både opgraderer bilerne man har med våben og diverse power ups til at vinde over modstanderen. Men dem vender vi tilbage til senere i anmeldelsen.

Nu sidder I måske og tænker over, at hvis det er så teknisk, om det så er vildt svært at finde ud af. Vi kan med det samme sige, at det er lige til at gå til for alle. Det er næsten lige så nemt at sætte op for første gang, som det er at smører en ostemad.

Som I kan se på billedet her, så er det lavet med et magnet system hvor det er lige til at klikke sammen. Vores første tur med denne herlige bane, tog os få minutter så var vi allerede var godt kørende. Bilerne der er med er genopladelige, så man bare skal sætte dem på lade stationen der er medfølgende. Det tager under 10 minutter at lade dem op, og så kan de kører i 20 minutter cirka.

ankiskinner

Når bilerne skal styres, så bruger man sin smartphone til alt der har med bilerne at gøre. Programmet til at styre biler og så videre med, kan downloades både til Android og iOS. Men nu da vi lige er ved de 2 styresystemer programmet skal downloades på, så har vi et lille øv. Vi oplede desværre store problemer med at hvis man er flere der spiller sammen, og man ikke har samme styresystem på mobilen, så kan det godt være svært at se hinandens spil.

Den ene gang vi prøvede hvor vi spillede med 2 stk. Samsung Galaxy S7 Edge og 1 IPhone 5S, der gik det helt galt. Man skal normalt bare sørge for at Bluetooth er tændt, og er man på forskellige styresystem, så skal man være på samme Wifi netværk. Men i det tilfælde kunne vi der var på Android kun se hinanden. Man kunne slet ikke komme i kontakt med iPhone. Men vi er sikre på at dette løses i en kommende opdatering.

Når man ellers spiller imod hinanden er det meget nemt at komme i gang med, for det er lige til at sætte op. Skal man have nye biler, så sætter man dem bare i lade stationen, og så opdaterer den firmware på bilen og så er du klar. Og man finder meget nemt hinandens spil, og der er ikke noget som helst bøvl med det.

ankismart

Når man kører der ud af, så er spillet bygget op om et XP (level) system som man kender fra mange spil nu om dage. Så når man vinder, eller løser små ”opgaver”, så får man XP og derved en masse bonus i spillet. De bonus man får, er nye våben til bilerne, og en masse andre godter, som eksempelvis kan være boost, der gør du kører hurtigere end din modstander.

Dette lyder måske lidt for vildt til at være sandt, at man kan skyde og alt muligt på racerbanen, men det virker faktisk ret fabelagtigt. Det er lavet på den måde, at når du skyder så har bilerne et lys der indikerer det. Og dræner man alt ens modstanders energi, så bliver den deaktiveret et øjeblik, så du selv kan køre fra den.

Der er også forskel på hvilke biler man har. For hver bil (eller lastbil) er unik. Der er nemlig forskel på hvilke våben eller power ups de har. Og man kan faktisk godt mærke den forskel når man spiller imod nogen man kender, eller vælger at tage kampen op imod racerbanen.

ankibilerne

Vi må nok erkende, at vi er helt oppe og ringe over denne nye form for racerbane. For den tager racerbanen til et helt nyt niveau. For det er jo nærmere en gadget der er ment som et spil, og ikke et legetøj. For i samarbejde med din smartphone, så virker det som et spil, og ikke ”bare” en racerbane.

En anden ting der kan fremhæves er at du faktisk ikke behøver at have andre at kører imod. For det er så vildt lavet, at du faktisk kan køre imod racerbanen. I den app der bruges til Anki Overdrive, der er der blandt andet missioner, hvor du skal kæmpe imod forskellige AI, som er af forskellig sværhedsgrad. Du har også mulighed for at køre de normale løb imod banen. Begge dele fungerer utroligt godt, og banen er faktisk ret selvtænkende og ikke lige til at forudse.

Når man køber Anki Overdrive, så køber man som altid et startsæt. Når man normalt får et startsæt, kan det virke en smule skrabet, men det er ikke tilfældet her. Man får alt hvad man skal bruge til mange timers underholdning, og det er uden tvivl prisen værd. Du har mange forskellige muligheder for at bygge varierede baner, med de skinner der følger med i start pakken.

ankistartpakke

En fed ting er, at du har mulighed for at købe flere biler, og endda 2 lastbiler til denne bane. Og ikke nok med det, så er der selvfølgelig mulighed for flyvehop, broer, rækkeværk og meget andet. Så det er kun fantasien (eller pengepungen) der sætter grænser her.

Efter noget tid med Anki Overdrive, der er vi stadig helt oppe og ringe. Vi må med det samme sige, at dette er en gadget til manden eller kvinden der har alt. Lige meget om du er ung eller gammel, så er Anki Overdrive helt sikkert en racerbane der burde stå i hjemmet.

Vil I vide mere om denne herlige gadget, så kan I klikke her for at hoppe ind på den officielle Anki Overdrive hjemmeside.

Vi takker PR Nordic for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægCapcom mener Street Fighter V kan køre indtil 2020
Næste indlægXtorm Power Bank XB102 anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
anki-overdrive-anmeldelseEfter noget tid med Anki Overdrive, der er vi stadig helt oppe og ringe. Vi må med det samme sige, at dette er en gadget til manden eller kvinden der har alt. Lige meget om du er ung eller gammel, så er Anki Overdrive helt sikkert en racerbane der burde stå i hjemmet.