Det kan ikke komme bag på nogen at J. K. Rowling er en meget stor forfatterinde. Og nu er det tid til at se nærmere på hendes sidste værk nemlig filmen Fantastiske Væsner og Hvor de Findes.

Så snart man hører navnet J. K. Rowling, så tænker man jo med det samme Harry Potter, som er hendes mesterværk. Det skader hellere ikke at tænke på Harry Potter i denne sammenhæng. For Fantastiske Væsner og Hvor de Findes finder nemlig sted i samme univers, dog cirka 70 år før Harry Potter startede på Hogwarts.

Filmens plot er ret simpelt og lige til. I korte træk handler den om den verdens omrejsende troldmand Newt Scamander, som rejser verdenen tynd for at redde de magiske væsner.

Han kommer til New York, hvor der ses på magi med lidt andre øjne end der hvor han kommer fra. Der er man nemlig mest opsat på at udrydde alt der har med magi at gøre.

Det meste af filmen foregår i New York, hvor man følger Newt på han færd med at redde de magiske væsner i byen, som han mere eller mindre er skyld i er der. Men filmen udvikler sig så til så meget mere end bare det, men det vil vi lade jer selv finde ud af hvis I ser den.

Man er ikke i tvivl om at det er en J. K. Rowling filmatisering det her. For selvom filmen egentligt ikke har meget med Harry Potter at gøre, andet end den finder sted i samme univers (dog tidligere), så har man en tendens til at tro den er en del af serien. For ser man bort fra filmens skuespillere som intet har med hr. Potter at gøre, så er det univers så godt placeret, så man sagtens kunne kalde det en forgænger.

Filmens plot kan godt virke lidt sløjt når man ser filmen for første gang. For det virker lidt som filmen bare er lavet fordi man kan. Det kan godt gå hen og virke som om filmen ikke har det store formål end at det bare er lavet for at imponerer.

Men selvom det var det som var formålet, så formår filmen at få en til at spærre øjnene op en ekstra gang for hvert minut der går. Der er så mange herlige magiske væsener i denne film, og man må erkende at filmen er vildt godt lavet.

Der er tænkt over hver en lille detalje i dette magiske univers. Filmens univers overgår endnu en gang ens forventninger, og sørger for man får en magisk oplevelse man ikke havde regnet med. Det var med stor forventning denne film blev sat i afspilleren. Men selvom forventningerne var store, så formår filmen stadig at imponerer en meget.

Skal man se Fantastiske Væsner og Hvor de Findes, så behøver man ikke at have set Harry Potter eller andre lignende film. For filmen er 100 % i stand til at stå på egne ben, og sørge for man får en oplevelse man ikke lige glemmer. Filen er værd at eje bare for at have en film der skiller sig ud. Og er man fan af genren så er det en film der bare skal stå i ens samling.

J. K. Rowling har gjort det endnu en gang. Fantastiske Væsner og Hvor de Findes er et mesterværk som varmt kan anbefales til den krævende film entusiast.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægCall of Duty: World War II officielt annonceret; Trailer kommer d. 26 April
Næste indlægKingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
anmeldelse-fantastiske-skabninger-og-hvor-de-findesJ. K. Rowling har gjort det endnu en gang. Fantastiske Væsner og Hvor de Findes er et mesterværk som varmt kan anbefales til den krævende film entusiast.