lego_batman2_00f

Siden 2005 hvor Traveller’s Tales første gang udgav LEGO Star Wars har skabelonen stort set været uændret. Denne gang er turet kommet til LEGO Batman 2 DC Super Heroes. Derfor har jeg igen været i gang med at finde og samle klodser af forskellige type, ødelægge og bygge på nyt mens jeg løser forskelige opgaver. Hvor virker det så denne gang?

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=w1CKLRXyF4g

Hver gang jeg anmelder en fortsættelse leder jeg typisk efter det nye som er tilført enten genren eller serien. Det er der ikke meget grund til med LEGO Batman 2, for Traveller’s Tales virker som om de allerede i 2005 med LEGO Star Wars har knækket koden til at lave spil med en stor underholdningsværdi. Derfor leverer LEGO Batman 2 også det velkendte og elskede gameplay, som er alle samleres paradis. Du har 250 guld klodser som skal samles, masser af røde klodser som låser op snyde koder samtidig med at du skal finde nogle af de mere end 50 nye figurer.

lego_batman_2_06

Der er også tradition for at fortælle en historie, og her er det lige før at LEGO Batman 2 sprænger rammerne. Vi møder Bruce Wayne og Lex Luthor, som vil være Amerikas næste præsident, til ceremonien hvor Året Mand skal kåres. Bruce vinder selvfølgelig og netop som pokalen skal overrækkes røver Jokeren, sammen med masser af skurke, alle de tilstedeværende. Lex synes at Jokerens gas har muligheder og sammen går de i gang med at lægge onde planer. Dermed er en ny og underholdende historie skudt i gang.

lego_batman_2_02

Det er også her du finder en af de store nye elementer. Tidligere LEGO spil har alle været stumme og alene benyttet mimik, som altid har været morsom, til at fortælle historien. Denne gang har alle figurerne stemmer og Vicky Vale binder historien sammen med rapporter fra tv-studiet. Det er stadig med et glimt i øjet, og selvom det er noget som kan dele fans i to lejre, synes jeg det er velfungerende. Jeg bliver aldrig træt af Robin’s fanboy fascination af Superman og Batman’s ønske om at arbejde alene. Traveller’s Tales får dialogen til at blive hysterisk grinagtigt når Batman for, jeg ved ikke hvilken gang, sammenbidt vridser ”We’re not calling Superman”. Det virker og jeg er overbevist om at mange forældre har det lettere, og er mere trygge, ved en historien som fortælles på traditionelt vis. Stemmeskuespillet er overbevisende og kunne ønske at der også havde været på dansk.

lego_batman_2_03

Der er også de sædvanlige tilføjelser af nye dragter med specielle funktioner til både Batman og Robin. Der er også masser af forskellige køretøjer selvom fysikken bag kan laves mere præcis. Det samme gør sig gældende for Superman, som selvfølgelig kan flyve. Det er vigtigt at styring ikke bliver lavet alt for kompliceret fordi det går direkte mod formålet med at underholde. Det er sådan set også enkelt nok at flyve, jeg ønsker mig bare lidt mere præcis kontrol. Det kunne f.eks. være ved at styrer flyvehøjden trinløst, i stedet for de lidt for staccato hop.

lego_batman_2_04

Der skal selvfølgelig også være lidt unyttig paratviden, så du kan imponerer alle med din viden om LEGO og specielt LEGO Batman 2. Det er f.eks. første gang at den originale titel melodi fra Superman filmene bliver anvendt i et spil. Så noget du skal prøve er i free play, at vælge Superman og flyve rundt i Gotham mens temaet drøner ud af højtalerne. Når du rammer skurke og de går i stykker, så ser du aldrig en løs arm. Det er fordi de rigtige LEGO figurer ikke er designet til at få armene taget af og sat på. Det slider figuren og derfor vil LEGO gerne udgå at vise dette, så du ikke får ødelagt dine figurer.

lego_batman_2_05

LEGO Batman 2 DC Super Heroes er endnu et elskeligt spil som leverer masser af timers underholdning. Du kan gennemfører de 15 kapitler i historien på en 8-9 timer alt efter hvor meget du smadre løs. Det åbner op for endnu mere og jeg tør slet ikke tænke på hvor mange timer du kan bruge på at finde alt og se alle de mange ting Traveller’s Tales har skjult i Gotham. LEGO Batman 2 DC Super Heroes lander i toppen af skalaen med et overbevisende fire-tal. Rigtig god fornøjelse.

LEGO spil som vi kender dem

Mange timers underholdning

Talen giver mere dybde i historien

Savner dansk tale

Styring af Superman og køretøjer