madden_nfl_arcade

Madden NFL Arcade er et spil, der passer til alle som er interesseret i football og måske ikke har den nødvendige tid, til at nærstudere spillet. Det er arcade, sjovt, uretfærdigt og underholdende at spille og det passer lige ind i en half-time.


Reglerne i Madden NFL Arcade er simple og lige til at gå til. Man har 5 mand på banen og det er selvfølgelig de 5 bedste fra det NFL-hold du har valgt. Hvert hold har altså de 5 bedste defense og 5 bedste offense med. Når du får bolden har du 4 forsøg til at lave et touchdown, hvis ikke det klares får modstanderen bolden – et såkaldt turnover. Der er ingen timelimit og man spiller til 30 point.

madden_nfl_arcade_5

EA har så tilført et sidste krydderi som hedder gamechangers. Ved hvert plays start bliver der tilfældigt udtrukket gamechangers. Nogle gange får du dem i massevis, andre gange får du dem overhovedet ikke. Det er helt tilfældigt, men det kan i sidste ende være dem der afgører kampen. Der er i alt 13 gamechangers og for, at du kan få et begreb om hvordan de påvirker gameplayet, så får du et par stykker forklaret her:

  • Fumblitis – Din modstander vil fumble bolden (tabe bolden), som om deres hænder var lavet af sæbe.
  • Frostbite – Fryser en af dine modspillere.
  • Entourage – Giver dig 5 ekstra mand på banen. (Effektivt i forsvar)
  • Flip Flop – Bytter om på scoren. Hvis du fører 13-0 og din modstander bruger denne gamechanger, kommer du altså bagud.

madden_nfl_arcade_3

Flip Flop er den mest irriterende gamechanger og hvis jeg kunne slå den fra og bruge de andre gamechangers, så ville jeg gøre det. Det kan man bare ikke, så man er tvunget til enten at spille helt uden gamechangers eller slå dem til og så finde sig i, at Flip Flop en gang imellem hænder.

Det er utroligt irriterende at spille en kamp online, som man fører 27-0, hvor modstanderen har bolden og så får flip flop i red zone. (Red zone er det sidste stykke før endzone/mål) Så kan man meget hurtigt tabe en kamp, som man ellers havde fuldstændig styr på. Det har fået mig til at bande og svovle, men det er til gengæld også den eneste irritation i dette spil.

madden_nfl_arcade_7

Arcade er et rigtigt godt navn til dette spil. For det er helt klart hvad det er. Det er et casual football-spil, hvor du ikke skal tænke så meget over hvordan reglerne er i virkeligheden. Ikke noget pass-interference, ingen time-outs og du behøver ikke engang tænke specielt meget over, hvilket play du skal forsøge dig med næste gang.

De forskellige plays finder spillet selv frem til og du skal kun koncentrere dig om det skal være et run, quick pass, medium pass eller long pass play du vil spille. Det fungerer overraskende godt og selvom de forskellige plays nogle gange ligner hinanden, så ødelægger det ikke morskaben ved spillet. For din modstander skal lukke ned for dig og hvis din modstander formår det, så kræver det en masse kreativitet for at du kan få et play til at lykkedes.

madden_nfl_arcade_4

Madden NFL Arcade er ikke en stor titel, men et lille sjovt football-spil, som man kan være nogle stykker om. Der er ikke nogen singleplayer-del og det er helt klart et spil der er lavet til flere. Det kan være god øvelse, at spille mod computeren, men mere er det heller ikke. Spillet koster 99,95,- eller  1200  og er efter min mening ikke de store penge, at kaste efter sådan en lille titel som denne.

Kan du godt lide football og har ikke tiden til at sætte dig ind i forskellige plays i det normale Madden NFL, så er Madden NFL Arcade måske løsningen for dig. Hvis du er en haj til det normale Madden, så er det her måske en spiltitel du skal anskaffe dig, til når vennerne kommer på besøg – så kan de også være med.

4/5