matmm-f

Max and the Magic Marker er oprindeligt udviklet som WiiWare af danske Press Play i begyndelsen af 2010. Siden da er spillet udgivet til en lang række andre platforme bl.a. pc og Nintendo DS. Nu kan du også spille Max & the Magic Marker på PlayStation, da Press Play, med PAN VISION som udgiver, har fået Max på PSN til en pris på 75 kroner.

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=Ka7BxC0GDes

Max and the Magic Marker handler om drengen Max som får en magisk tusch med posten. (Stor overraskelse). Han tegner et monster som begynder at hærge alle de tegninger Max har lavet. Max tegner sig selv ind i en tegning og så går den vilde jagt. Mere historie behøver man faktisk ikke.

Det er et platformsspil hvor din opgave er at hjælpe Max gennem de 58 forskellige baner gennem 3 verdner. I et traditionelt platformsspil hopper, løber og skyder du dig gennem banerne. Det som adskiller Max fra de mange andre platformere er, at du skal tegne alle mulige ting for at hjælpe Max. Det står dig frit for at tegne hvad du har lyst til. Du skal være opmærksom på at fysikkens love virker på alt hvad du tegner. Derfor vil ting du tegner blive påvirket af tyngdekraft, vægtstangsprincip og alle andre naturlove. Det kræver, at du hele tiden skal tænke over hvordan du bringer Max sikkert frem med den mænge blæk du har.

matmm_03

Max understøtter både Move og traditionel kontroller. Mens jeg optager video har jeg brugt den almindelige kontroller, så tuschen er mere rolig på skærmen. Når det er sagt, så kommer spillet for alvor til sin ret med Move. Det er meget nøjagtigt og understøtter perfekt illusionen at du anvender en tusch. Press Play har gjort et glimrende job med at have en god og intuitiv styring. Der er tilstrækkelige med muligheder så spillet er underholdende uden at blive kompliceret. Du kan slette alt du har tegnet eller enkelte linjer, hoppe og skubbe til ting.

Der er også en pause funktion hvis Max pludseligt kommer i store problemer. Pause kaldes for sketch og den er let at genkende for grafikken skifter fra flot HD, til at minde om en malerbog. Det gør, at du har masser af tid til at tegne det helt rigtige, for at hjælpe Max hen til det forrevne hul i tegningen som bringer dig videre.

matmm_02

Denne udgivelse har fået undertitlen Gold Edition og der er en række elementer som gør det endnu sjovere at udforske de enkelte baner. Du skal samle blæk til din tusch, lyse glober og finde skjulte sorte glober. De sorte finder du svært tilgængelig steder eller ved at løse en opgave. Det kan være at score med en basket bold eller noget tilsvarende. Når du er fortrolig med en bane, så er der også en udfordring med at gennemfører under en given tid. Skal de yngste i husholdningen spille, er der også en muligheden for at have hjælpelinjer, som viser hvor du skal tegne. Jeg foretrækker at finde min helt egen vej.

Grafikken er flydende og både Max og de mange andre elementer er levende animeret. Selv når du pauser til sketch er grafikken flot. Jeg kunne faktisk godt tænke mig at kunne spille baner i denne tilstand. Lyden er er en rigtig ørehænger og effekterne er tilsvarende underholdende.

matmm_01

Max and the Magic Marker er en prisbillig titel rettet mod et yngre publikum. Det er et utrolig velfungerende platformsspil som også udfordrer og inspirerer til kreativitet. Voksne vil finde det ensformigt gennem længere tid og vi er heller ikke målgruppen. Max and the Magic Marker er i sandhed en Gold Edition og sammenlignet med andre PSN titler er vurderingen velfortjente 5 uf af 5 mulige. Rigtig god fornøjelse.

Underholdende platformsspil

Flot grafik og intuitiv styring

Kan spilles mange gange

Velfungerende Move integration

Kan virke ensformigt