mmb_01f

I denne måned går der fuldstændig inflation i antallet af Move udgivelser til PlayStation 3. Der kommer både helt nye titler, efterfølgere til gamle kendige og så en række af kompilationer, altså hvor flere tidligere udgivelser er samlet. I denne uge er det kompilationen ”Move Mind Benders” som indeholder Tumble, Lemmings og Echochome II.

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=SntRS60lRLA

Alle tre titler er tidligere udgivet på PlayStation Store og er valgt fordi de alle både er solgt i stort antal og er blevet meget rost. Spørgsmålet er om de tre titler er blevet overhalet af tiden og ikke længere er klassikere – bare gamle spil. Personligt faldt jeg over titlen fordi jeg kunne genkende de små søde lemmings. Det var et af de første opgave spil som appelerede til et bredere publikum. Husker du ikke helt tilbage til 1991 hvor spillet udkom til pc på 3,5 tommer floppydisk, tager jeg ikke det fortrydeligt op.

mmb_02

Lemmings er designet til at alene at kunne spilles med en mus med én knap. Ja hvor old school er det lige. Derfor klarer de små fyre med grønt hår sig glimrende til Move. Move er præcis og du skal blot huske at banen faktisk er større end det du ser. Derfor kan du scrolle op/ned eller højre/venstre alt efter hvad det er for en bane. Opgaven består i at få en eller flere lemmings flyttet til den udgang som findes et sted på banen. Det gøres ved at bruge forskellige evner som at grave, kravle, hakke og alt muligt andet. Denne udgave giver også mulighed for at samle nye evner op på banen. Opgaverne bliver selvfølgelig mere og mere vanskelige og det er opgaver hvor du bliver nød til at prøve dig frem. Ligesom i 1991 kræver det tålmodighed og udforskertrang. Lydsiden er den samme mens grafikken er blevet opdateret til HD.

mmb_03

Tumble er et spil som er enkelt og svært på samme tid. Du benytter Move til at manipulere forskelligt formede kasser. Kasserne skal stables så højt som muligt uden at de vælter. I nogle baner er opgaven blot at bruge alle de objekter som ligger eller ved hjælp af miner at få spredt din skyskraber over så stort et område som muligt. Det lyder jo som en simpel opgave som hurtigt løses. Det viser sig at være langt mere vanskeligt fordi kasserne opfører sig meget forskelligt. Med forskellig vægt, facon og overflade skal de stables i den rigtige orden og med lette kasser skal det gøres meget forsigtigt. Her viser Move sin styrke. Du flytter ubesværet kasserne helt præcist i alle dimensioner så du næsten kan føle dem gennem skærmen. Det er klar det spil af de tre som jeg synes er den bedste.

mmb_04

Echochome II er også et opgave spil. Du skal få en tændstikmand (M/K) til at komme igennem en bane. Det specielle er at manden kun er en skygge og banen er skygger af de elementer den er bygget af. Dermed fungerer Move som en lommelygte og ved at bevæge ”lygten” rundt skal du skabe en rute som bringer manden sikkert frem. Det bliver igen vanskeligere efterhånden som der bygges trampoliner, huller og andre spændende ting ind i hver bane. Echochome II giver dig også mulighed for at bygge dine egne baner og at del dine kreationer med andre PS3 spillere. Der er typisk kun én korrekt løsning og du kan i mange tilfælde løse opgave ved at flytte Move rundt til skyggerne passer. Det kan derfor virke lidt tilfældigt.

Tumble synes jeg er det bedste spil med fuld dansk tale og tekst, med Lemmings med danske tekster hvor der ikke er tale, mens Echochome II har engelsk tale og dansk tekst. Generelt synes jeg at disse kompilationer lige mangler at man kan afslutte ét spil og komme tilbage til en oversigt, i stedet for at skulle stoppe helt og genindlæse for at starte et af de to andre spil. Det er dog en mindre ting.

Move Mind Benders er en glimrende gave idé til at alle som elsker spil hvor der skal løses opgaver. Hvert spil er forskelligt og du får virkeligt vredet hjernen. Når det er sagt så kan hver spil findes på PlayStaion Store og det kan måske betale sig at købe dem enkeltvis. Foretrækker du en skive så det helt sikkert et godt køb som giver timers underholdning. Derfor er min samlede vurdering af pakken et flot stort 3tal. God fornøjelse.

Lemmings

Tumble

Echochome II

Alle findes på PlayStation Store

Ikke meget Move funktionalitet i Lemmings