sleeping_dogs_00

August måned er notorisk sløv når det kommer til spiludgivelser. For nogle betyder det til gengæld færre konkurrenter i spotlightet og flere købesultne gamere. I år har vi hele to meget forskellige titler at vælge imellem. Den ene er Sleeping Dogs fra United Front Games – er det så her du skal ligge pengene?

Du sættes i kinaskoene på Wei Shen – en undercover betjent som netop er vendt tilbage fra Amerika til sin fødeby, med en masse erfaringer i bagagen. Wei’s fortid gør det let for ham at komme tilbage i flokken af gamle barndomskammerater, som har vendt sig mod et liv med, mere eller mindre, organiseret kriminalitet. Wei’s ”can do” attitude fører ham hurtigt op i rækkerne og tættere på endemålet: At få has på Hong Kong’s frygtede triader. Men det er ikke let at gøre begge lejre tilfredse og da Wei indlemmes i banden som en del af familien, bliver det hurtigt svært at holde styr på grænserne.

sleep_d_01

Sleeping Dogs er et ganske traditionelt open world spil, som for eksempel Grand Theft Auto. Punktum. Man løser opgaver efter behag for henholdsvis politi, ”familien” og tilfældige mennesker som er landet i en eller anden knibe. Det hele foregår i en storby som er opdelt i 3 områder, der kan udforskes til lands og til vands, krydret med små sidespor i form af for eksempel karaoke, gaderæs eller fightclubs. Det havde måske været lige til at glemme, men Sleeping Dogs rammer rigtigt på nogle vigtige områder. Først og fremmest er Hong Kong en farvestrålende og levende baggrund med masser at se og lave. Men også historien er dybfølt, med skæve, sjove og troværdige personligheder, som bliver bragt til live af et helt kompagni af kendte skuespillere. Vigtigst af alt, så er gameplayet velimplementeret og underholdende.

sleep_d_03

Det er let at sammenligne hånd til hånd kampsystemet med det Rocksteady introducerede i Arkham Asylum, bare uden hele ”Batman dræber ikke” mentaliteten. Wei flækker knogler, purerer ansigter, løber folk ind i mure og stikker med knive så blodet sprøjter – og med ganske tilfredsstillende visuelt flair. Efter et par upgrades og lidt tilvænning ender de taktiske muligheder, samt flowet mellem ens moves, næsten på højde med kildematerialet. Der er selvfølgelig også blevet plads til skydevåben og et udmærket cover system, med dertil hørende langsom gengivelse når man hopper over ting. Der er parkour med løbeture over hustage, hvor timingen af ens tryk har betydning for hvor hurtigt man kommer over forhindringer. Samtidigt har alt fra opgraderinger til tøj og spiselige ting en brugbar effekt på dine evner, og det er forfriskende.

sleep_d_02

United Front Games forstår sig på bilspil og styringen i Sleeping Dogs er et godt mix mellem arkade og semi-realisme. Der er mærkbar forskel på følingen mellem bilerne og da man er tvunget til at købe dem for at have dem til rådighed i garagen, får beslutningen om hvilke man skal vælge mere vægt end sædvanligt.

Spillet er ingen visuel åbenbaring på min Xbox360 og man skal kunne tåle pop-ups i horisonten og enkelte irriterende bugs, hvor man for eksempel sidder fast i omgivelserne. Kameraet når man kører bil, er lige ledes til at blive ganske hidsig over, hvis man skal se andre steder end lige ud. Det samlede indtryk bliver dog løftet af en flot farvepalette, udmærkede animationer, masser af liv og en fornuftig kunstig intelligens.

sleep_d_04

Intet spil er perfekt og formlen i Sleeping Dogs er bestemt set før. Forskellene skal findes i dets evne til at sammenflette forskellige gameplay systemer, næsten uden at gå på kompromis med dybden og kvaliteten af de enkelte dele. Det ville være at strække den at kalde historien original, men man føler med flere af personerne undervejs og er rigtig godt underholdt i et sted mellem 15-30 timer. Er du til open world genren eller leder efter et godt sted at springe på, så er dette en no-brainer!

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDust 514 beta åbner for PlayStation Plus
Næste indlægResident Evil Net
Gamer lige nu: DmC, Bioshock Infinite, Spelunky (XBLA) Ser frem til: GTA5 og ny hardware!!
anmeldelse-sleeping-dogsIntet spil er perfekt og formlen i Sleeping Dogs er bestemt set før. Forskellene skal findes i dets evne til at sammenflette forskellige gameplay systemer, næsten uden at gå på kompromis med dybden og kvaliteten af de enkelte dele. Det ville være at strække den at kalde historien original, men man føler med flere af personerne undervejs og er rigtig godt underholdt i et sted mellem 15-30 timer. Er du til open world genren eller leder efter et godt sted at springe på, så er dette en no-brainer! Et stort 4-tal.