Det er blevet tid til et gensyn med en titel der har det med at vende tilbage i ny udgave. Byd velkommen til Spelunker Party!, som vi har smidt i anmelder maskinen på Nintendo Switch.

De gamere der har en del år på bagen som jeg, kender uden tvivl til Atari hittet Spelunker som blev udgivet tilbage i 1983. Det sidste vi har hørt til dette spil var Spelunker World som vi så får et par år siden.

Spelunker Party! er mere eller mindre en ny udgave af denne Free to Play titel (Spelunker World). Og det er ikke hvilken som helst udgave vi taler om her, for der er blandt andet Co-Op i denne udgave hvilket vi tager imod med kyshånd.

Og med et spil som dette, så regner man med Co-Op delen er lokalt kun, men der tager man fejl. For spillets Co-Op mulighed er både lokalt og online. Så da jeg havde spillet Spelunker Party! lidt så var jeg mere end klar til at spille banerne igennem online sammen med den store verden der ude.

Men glæden varede dog ikke længe, for lige meget hvilken bane der var tale om, så var det umuligt at finde andre at spille med, selvom spillet har været ude et par uger nu. Men derfor skal det ikke være skidt det hele, for så er det bare at få fat i vennerne og inviterer dem hjem. For spillet byder på en masse sofasjov sammen med dine nærmeste.

Spillets gameplay bygget meget på den originale titel fra 1983, men alligevel har den rykket sig milevidt fra originalen. Så her er der tale om en kvalitets platformer af den bedste kaliber. Man er underholdt fra man starter spillet op til det er gennemført.

Når man er i færd med at gennemføre den pallette af baner der er i spillet, kan man dog blive en anelse irriteret. For der skal ingen ting til man dør. Man kan hoppe få centimeter for langt ned så er det slut.

Men dette kan jo også ses på den positive måde, for det gør spillet betydeligt mere udfordrende end det ellers kunne have været. Så jeg tror sådan set at der er en mening med galskaben, og det faktisk er meningen det her.

Der bliver også kompenseret for dette senere hen i spillet, for man har mulighed for at få nyt ”gear” i spillet. Og med det udstyr der kan ”fås” så hjælper det en hel del på oplevelsen og sværhedsgraden.

Ud over man får nyt udstyr, så når man spiller, så bliver dette stille og roligt bedre. For spillet har som så mange andre spil et level system. Så ud over du får nyt level på din karakter, så bliver dit udstyr også det bedre, hvilket der kan give nye power ups blandt andet.

Spelunker Party! er super sjovt og ret vanedannende. Hvis man er vild med retro spil (som originalen), så vil man elske Spelunker Party!.

Spillet har ikke evig levetid, for når man først kommer i gang med det, så kan det være svært at slippe igen, hvilket jo tynder ud i det antal baner der nu er tilbage at gennemføre. Men spillet er uden tvivl en platformer der burde stå i en hver fans samling.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægXenoblade Chronicles 2 Direct afholdes på Tirsdag
Næste indlægRazer Basilisk anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
anmeldelse-spelunker-partySpelunker Party! er super sjovt og ret vanedannende. Hvis man er vild med retro spil (som originalen), så vil man elske Spelunker Party!.