Der findes agent film som James Bond og Mission Impossible – og så er der Kingsman filmene. Er man til virkelig over-the-top action, så er Kingsman: The Secret Service og Kingsman: The Golden Circle lige noget for dig. Begge film er spækket med fede karakterer, one liners og action sekvenser der får hr. 007 til at se doven ud. Lige nu kan man anskaffe Kingsman 2-Movie Collection på Blu-ray der indeholder begge film og vi har set dem!

Kingsman er en hemmelig agent organisation som end ikke kendes af CIA, FBI eller andre. De findes i al hemmelighed rundt om i hele Storbritannien og tager ud i verdenen hvor der skal bekæmpes skurke for at holde verden sikker. De er nogle classy herre og kvinder, der går i skudsikre jakkesæt og er trænet i håndtering af krisesituationer. Alle har de kodenavne der enten repræsentere navne fra Kong Arthur og ridderne om det runde bord eller hvis man er fra det amerikanske Statesman, alkoholiske drikkevare. Mere om sidst nævnte senere.

I ‘The Secret Service’ bliver vi introduceret for den unge fyr kaldet Eggsy (Taron Egerton). Han er en knægt der ofte kommer ud i rod og er på kant med loven forholdsvis ofte. Han har en mor der kommer sammen med en voldelig mand, bøller er konstant ude efter ham og livet er ikke helt let. Pludselig kommer Kingsman agenten Harry Hart med kodenavnet Galahad (Colin Firth) ind i Eggsys liv. Han bliver rekrutteret og pludselig står han midt i træningen sammen med andre unge håbefulde Kingsman rekrutter, om at blive deres nye agent. Alt imens er den excentriske entreprenør Valentine (Samuel Jackson) i færd med at planlægge et angreb på hele vores klode. Han har udviklet et simkort der giver gratis sms, taletid og internet til alle, via hans egne satellitter. Når simkortet er aktiveret, kan Valentine udsende et signal der gør at samtlige mennesker i besiddelse eller i nærheden af simkortet, bliver morderiske. Det er optil Kingsman at stoppe Valentine, inden det er for sent.

‘The Golden Circle’ fortsætter historien om Kingsman og deres kamp om fred på jorden. Denne gang står de overfor en ny udfordring, i form af den rige og ret så onde Poppy (Julianne More). Hun er verdens største narkobaron. Hun gemmer sig i junglen, hvor hun har et stort hovedkvarter fyldt med retro amerikanske butikker, services mm. Hun holder til i en diner, hvorfra hun styre hendes imperium. Hun er så rig, at hun nærmest kan gøre og tillade sig alt! Derfor har hun Elton John holdt som gidsel, for at underholde hende når hun synes. Men hendes planer er selvfølgelig verdensherredømmet. Via hendes nylige konstrueret narko, vil folk komme til at dø efter nogle dage. Hun har en modgift, men kun hvis præsidenten giver hende frit lejde og eneret over narkotika i hele verden. Kingsman må denne gang arbejde sammen med den amerikanske gren af organisationen, Statesman. Statesman er under ledelse af Champ (Jeff Bridges) der har agenterne Tequila (Channing Tatum) og Whiskey (Pedro Pascal) under sig.

Begge film byder på noget unikt, specielt hvad angår action sekvenser. I ‘The Secret Service’ er der en scene der så fed at se. Eggsy og Galahad befinder sig på en pup, lige efter de har mødt hinanden første gang. Pludselig braser nogle velkendte bøller ind, der vil have fat på Eggsy og give ham nogle ordentlige tæsk. Galahad vil blande sig udenom til at starte med, men én af bøllerne siger noget grimt til ham. Nu begynder det sjove. Efter at have låst puppen af, bruger Galahad alle sine Kingsman tricks og nedlægger dem én efter én. Det er en fantastisk fed scene.

Noget andet er de håndlangere skurkene har og andre agenter med specielle evner. I ‘The Secret Service’ har vi Gazelle (Sofia Boutella), som er udstyret med et par proteser som ben. Udover at være ekstrem atletisk, har hendes proteser også skarpe knive, der kan hugge en hånd eller en fuldvoksen mand midt over. Brutalt! ‘The Golden Circle’ byder også på en unik karakter i form af den lasso-svingende Whiskey (Pedro Pascal) fra Statesman afdelingen. Han er en rigtig cowboy og med hans lasso, kan han give folk stød og lave vanvittige stunts.

Det er helt klart ‘The Secret Service’ der er den bedste af de to. Scenerne harmonere, historien har en god fart og der er ikke særlig meget spild af hverken karakterer eller handling. ‘The Golden Circle’ derimod, har stadig en okay historie med mange mindeværdige scener, men meget rammer ved siden af. Filmen er fyldt med lidt for mange store skuespillere, der egentlig ikke gør det helt vilde for handlingen. Halle Berry, Channing Tatum og Elton John giver ikke rigtig meget til historien og det virker lidt som fyld. Specielt Elton John scenerne. Han er en sjov lille gimmick i filmen, men heller ikke mere end det. Han bryder endda den fjerde væg på et tidspunkt ala. Deadpool med at kigge ind i kameraet, hvilket virker malplaceret og lidt bizart.

Manden der står bag filmene er Matthew Vaughn. Han har bla. stået bag X-Men: First Class og Kick-Ass. Her falder Kingsman filmene tydelig ind i hans stil som instruktør, med farverig humoristisk action, som man også kan finde i hans andre film. Det bliver spændende at se hvad fremtiden bringer for instruktøren og kan vi forvente en Kingsman 3? Helt sikkert og bliver den i samme stil med The Secret Service, så er vi på!

Kingsman: The Secret Service og Kingsman: The Golden Circle er begge film man kan se på en doven søndag. Filmene byder på sjove skuespillere, nogle fede historier og actionscenerne er så godt sat sammen, at det er svært at kede sig. Selvom ‘The Golden Circle’ ikke er ligeså god som ‘The Secret Service’, er den stadig værd at se. Kingsman universet er spændende og er man til film om hemmelige agenter, så er de et kig værd.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNZXT udvider Kraken X serien med X72
Næste indlægSe den nye trailer for Walt Disneys Christopher Robin
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
anmeldelse-the-kingsman-2-movie-collectionKingsman: The Secret Service og Kingsman: The Golden Circle er begge film man kan se på en doven søndag. Filmene byder på sjove skuespillere, nogle fede historier og actionscenerne er så godt sat sammen, at det er svært at kede sig. Selvom 'The Golden Circle' ikke er ligeså god som 'The Secret Service', er den stadig værd at se. Kingsman universet er spændende og er man til film om hemmelige agenter, så er de et kig værd.