pga_00_590
Jeg følger boldens smukt kurvede bane over vandgraven og håber slaget ikke var for kraftigt. Hul 17 på TCP at Sawgrass er ikke helt traditionelt. Faktisk er det ikke så meget en vandgrav. Det er mere en sø hvor der er placeret en green. Bolden lander flot og triller mod flaget. Jeg tror der er en mulighed for en Birde på dette par 3 hul
.

 

Du har nok allerede regnet ud at jeg er i gang med at spille golf, og denne gang er det ”Tiger Woods PGA Tour 11” udgivet til Xbox 360, PS3 og Wii. Nu kan man sige meget om Hr. Woods og det vil jeg så lade være med. Jeg vil blot konstatere, at han i denne udgave af EAs succesfulde golfserie, deler forsiden af spillet med den unge fremadstormende irske spiller, Rory McIlroy. Det kan så være fordi der denne gang er inkluderet Ryder Cup’en, som jo er en kamp mellem amerikanske og europæiske golfspillere. Også den klassiske Ryder Cup bane, Celtic Manor’s Twenty Ten er med i spillet. Hmm jeg lader tvivlen komme tiltalte til gode.

pga_02

Der har aldrig været tradition for at de forskellige udgivelser i Tiger Woods PGA har tilført genren nye og originale elementer. Tværtimod er det en serie, du ved hvor du har. Lidt ligesom golf i sig selv. Det synes jeg så har ændret sig i denne udgivelse, med introduktionen af “True-Aim”. I True-Aim er styring uforandret. Du bruger stadig analog sticken til at svinge køllen. Der hvor du oplever forskellen er, at alle dine hjælpemidler pludseligt er borte. Du er efterladt med mulighed for få et helikopter perspektiv af banen, og en lille indikator som viser sigteretningen. Valg af kølle/jern, kompensation for vind og vejr, er helt op til dig! True-Aim giver efter min opfattelse en mere realistisk oplevelse. Det har også den effekt, at det gør spillet vanskeligere. Jeg vil opfordre dig til at prøve True-Aim, for den giver spillet mere realisme, og du kan jo altid vælge en lavere sværhedsgrad.

Du kan også vælge den traditionelle styring, hvor der er forslag til køllevalg, markering af det forventede landingsområde, og selvfølgelig mulighed for at benytte “Focus” til at slå længere eller være mere præcis. Focus er en ekstra energi du kan anvende fordelt over hele hullet. Hver gang du ikke bruger Focus på et slag, får du lidt Focus energi tilbage. Så det er med at bruge det når det virkelig gælder. Alle spillets forskellige muligheder både True-Aim, Focus og den enklere traditionelle styring, er glimrende forklaret i nogle få enkle lektioner. Her kan både nye såvel som rutinerede spillere være med, og får også muligheden for at stifte bekendtskab med True-Aim.

pga_03

Det vil være fristende bare at spille med Tiger Woods fordi hans evner i de forskellige områder som boldkontrol, slagstyrke og evnen til at læse greens er i top. Det betyder bare at du går glip af en af de andre store ændringer, nemlig det udmærkede XP (experience points eller erfaring point) system. Hvis du laver din egen spiller tjener du point hver gang du rammer fairway in regulations (FIR), green in regulations (GIR), vinder en kamp osv. Den XP du optjener, kan du så fordele på de forskellige færdigheder så du får din golfspiller på samme niveau som Tiger Woods. Golf er en udstyrs sport, så du kan også bruge dit optjente XP til at købe nyt udstyr for. Skulle du være for doven til at spille for at få XP, kan du købe XP på Xbox Marketplace eller PlayStation Store.

I Xbox udgaven, som er den jeg har spillet, er der desuden mulighed for at få dit eget ansigt på din virtuelle golfspiller. Det er samme princip som i Rainbow Six hvor du tager forskellige billeder med kameraet, og så lader konsollen klistre dette på din golf avatar. Meget sjov detalje at lege med. Den eneste ting som kan være en anelse belastende er, at du skal vælge et af 20 navne til din spiller. Det er fordi publikum skal komme med ”opmuntrende” tilråb. Synes selv det er lidt svært at koncentrere sig under et put når der bliver råbt ”Go Big Dog”. Heldigvis kan det slås fra. Det gælder utroligt mange ting. Det er stor set muligt at tilpasse hele spillet til den sværhedsgrad du ønsker, og med den opsætningen af golf regler, vind, vejr og baner, som giver dig størst muligt tilfredsstillelse.

pga_04

Vores egen Jesper Thuesen, har tidligere skrevet om EA Sports Online Pass her. Faktisk er ”Tiger Woods PGA Tour 11” det første spil som anvender dette. Det er i realiteten en kode du indtaster for at kunne spille online. Den findes på bagsiden af manualen, og når den er indtastet kan du faktisk spille online i kampe med op til 24 spillere. Der er selvfølgelig også turneringer, og så er der flere EA GamerNet udfordringer end nogensinde før. EA GamerNet udfordringer er standpunkter som andre spillere har opnået, og derefter lagt op som en udfordringer. Det kan f.eks. være længste drive, tættest ved flaget fra fairway, længste put og mange andre ting. Disse EA GamerNet udfordringer er også med til at give dig XP. Køber du spillet brugt eller har du lånt det af en ven kan du enten få 7 dages prøvetid, ellers må du købe et online pass.

800px-TournamentPlayersClub_Sawgrass17thHole

Grafikken er også blevet bedre selvom billedet ovenfor er et foto af hul 17 på TCP at Sawgrass. Du kan se bevægelse i spillerens tøj, og teksturene på banerne er bedre end i tidligere versioner. Samtidig er lydsiden velfungerende med de to kommentatorer som roser dit spil når det går godt, og er lige så hurtige til verbalt at ryste på hovedet over dine manglende evner. Alt i alt en solid præstation uden at være prangende. Der er ikke meget at tilføje på spille siden. Du har selvfølgelig masser af muligheder for at spille forskellige turneringer og konkurrencer både online og offline med regler som passer dig. Hvis du er til golf, er dette et spil som kan underholde i rigtigt mange timer. Fore!

Det er et godt golfspil

True-Aim giver meget realisme

17 baner og mere end 25 spillere fra virkeligheden

Det er et golfspil

En gang imellem mærkelige kameravinker