R.U.S.E.TOP

Lad det være sagt med det samme. Jeg har aldrig været den store RTS fan og jeg faldt af Command & Conquer bølgen ved ankomsten af Tiberian Sun. Det blev for komplekst, stort og uoverskueligt for mig. R.U.S.E. har vist sig at være anderledes.

Dels er banerne mindre og ressource delen i spillet spiller en meget mindre rolle og dels er zoomfunktionen i R.U.S.E. meget nem og intuitiv og gør det rigtigt nemt at få et overblik over tropperne.

R.U.S.E. handler mest om militær strategi og taktik og ikke så meget om udvinding af ressourcer. Der er lagt vægt på krigen, materiellet og på ”ruses” – frit oversat til dansk ”list”. Man får gennem spillet adgang til at bruge disse ruses (camouflage, spionage, falske bygninger og enheder, osv.) på kortets forskellige sektorer. Og de er med til at give spilet en overraskende dybde og gør det måske også mere realistisk.

Setup’et er også lidt anderledes. Man kan spille 1v1v1 og 2v2v2 som giver mulighed for at tre hold af 1-2 spillere, spiller mod hinanden. Man kan spille co-op mode op til 4V4. Til betatesten var det dog kun muligt med 1v1 og 2v2. Ligeledes var singleplayer-delen ikke tilgængelig. Det ville være rart at have haft muligheden for, at kunne vurdere styrken af AI’en.

Rusescreen001

Det var en fornøjelse at komme i gang med spillet som, selv uden tutorial og singleplayermode, var utroligt lige til at lære og meget nemt at overskue. Dette kan måske skræmme hardcore RTS-fans væk, men det ville være synd, for R.U.S.E. har nemlig også andet at byde på, end et almindeligt RTS-spil. Det er hurtige runder og spilletid på betaen er fastsat til 25 minutter, hvilket passer meget godt med at ressourcerne ikke alle når at udtømmes. Der er rigtig god hastighed og flow i spillet, der ud over de første 2 minutter, hvor man skal have ressourcerne til at køre, byder på flot og nemt tilgængeligt gameplay.
Man får adgang til 6 factions: Tyskland, USA, USSR, Frankrig, Italien og England. Hvert land har deres specifikke våben som var tilgængelige under 2. Verdenskrig. Spillet kan samtidigt spilles i enten 1939, 1942 eller 1945, hvilket giver et enormt forskelligt udbud af maskinel. Det gør tilsammen at der er mange ting at udforske, strategier at udtænke og systemer at udvikle og kombinerer du det med dine ”RUSE’s” er der timevis af underholdning. Samtidigt gør den store valgfrihed at man pludseligt kan blive overrasket af en modstander der nedkæmper dig totalt på 15 minutter, selvom du bruger din ynglings strategi, der plejer at virke hver gang.

Lyden er, indtil videre, halvkedelig og byder desværre ikke på noget ud over det forventede. Til gengæld er grafikken lækker og man har mulighed for at zoome helt ud så man kan se det ”war-room” man kommanderer tropperne fra, og helt ned så du kan se om mændene har skæl. Det kræver et heftigt grafikkort, men det problem vil konsol ejerne selvfølgelig smyge sig let og elegant udenom.

Jeg må erkende at jeg er lidt hooked og nok kommer til at tilbringe et par aftener (og formiddage) med tyskerhjelmen på!