Blood Drive er ikke Bloddonorenes forsøg på at skaffe nye frivillige. I stedet lover spillet på omslaget ”Brains, Stains & Automobiles” og har selvfølgelig en PEGI 18 mærkning. Mærket tiltrækker sig øjeblikkelig min opmærksomhed sammen med billedet af en turboladet bil med en kæmpe gatlingkanon. Good clean family entertainment! Til både PS3 og Xbox.

Handlingen er sat som et tv program i spillebyen Las Ruleta efter en global katastrofe. Her skal du underholde masserne ved at slå zombier ihjel (igen) i en bil som er spækket med våben mens du kæmper mod andre racerkørere. Altså en kombination af Split Second, Dead Rising og Twisted Metal. Faktisk er Left 4 Dead også en kæmpe inspiration da 3 af de specielle zombier er direkte tyvstjålet, undskyld – jeg mener inspireret, af Boomer, Hunter og Tank. Grafisk ligner de også på en prik.

Blood_Drive_01

Du starter forsigtigt ud i kampagne delen med 3 forskellige løb som du skal vinde for at fortsætte. Banerne er meget sjovt designet, som udgaver af en ødelagt lufthavn, et stadion, et industri område og noget som minder om The Strip i Las Vegas. Der findes forskellige løb, hvor du enten skal dræbe så mange som muligt, nå en række kontrolpunkter eller holde fast på et kranie længst muligt tid. Det får du fat på ved at køre ind i den modstander som aktuelt har kraniet.

På alle baner er det forskellige power ups, altså dimser som giver et hastigheds boost, skifter dit våben eller reparerer din bil inden den falder helt fra hinanden. De bedste er ofte skjult så du skal bruge en rampe eller igennem en bygning for at finde dem. Ja det var så egentlig hvad der er at fortælle om gameplay. Nå ja det har en multiplayer del. Den har jeg endnu til gode at prøve, for jeg har ikke fundet andre online end mig.

Blood_Drive_02

Du vælger mellem forskellige kørere og deres køretøjer som alle har forskellige egenskaber. Det er min vurdering, at der ikke er nogen forskel på de enkelte biler andet end venderadius. Den forskel der måtte være kan du udligne ved at vælge en udstyrspakke inden løbet starter. Generelt har samtlige biler noget af den mest frustrerende håndtering jeg nogensinde har oplevet. Selv de løb hvor du skal styre præcist for at komme rundt på banen, er det held og ikke færdigheder som afgør om du slutter sidst eller næstsidst. Det er kun de løb hvor du skal smadre mest muligt hvor du næsten ikke kan andet end at vinde.

Det er langt fra den største årsag til frustration. Det er hvordan spillet gemmer. Du kan kun gemme når du er færdig med en løbs serie, som består af et antal heats. Det fungerer i starten hvor du kun skal køre 3 heats. Det er uudholdeligt når du kommer frem til de sidste turneringer, hvor du skal igennem 30 heats. Det er ikke muligt at starte forfra på et heat eller at køre et heat om for at forbedre din placering. Nej det er forfra på alle 30 heats. Da jeg sluttede nummer to i den næstsidste turnering lagde jeg spillet til side. Det rækker min tålmodighed ikke til.

Blood_Drive_04

Det er grafikken som er spillets bedste side, dog uden at være imponerende. Stemningen skabes ved at lade rigtigt meget foregå på skærmen på samme tid. Det giver så problemer med billedfrekvensen (frame rate) uden at det dog er noget alvorlig. Der er ikke meget at komme efter på lyd siden. Biler lyder som biler, eksplosioner som eksplosioner og zombier som øøhhhh, ja som sådan nogle nu skal lyde.

Blood Drive er en fantastiske idé. Set i lyset af antallet af titler som har succes med en eller anden kombination af zombier, selv Plants vs. Zombies, så kommer Blood Drive ikke rigtigt ud af start hullerne. Det ville have været mere egnet som et spil der kunne hentes fra Play Station Store eller Xbox LIVE Marketplace til omkring 100 kroner når det var færdigt. Som en sidste krølle giver spillet mulighed for at du kan springe din bil i luften hvis du sidder fast et sted. Det synes jeg mine modstandere benytter sig af alt for tit. Hvis spillet ikke engang gider spille sig selv, hvorfor skulle jeg så gide?

 

[box_info]Spillet er anmeldt på Xbox 360.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægLEGO Pirates of the Caribbean næste år
Næste indlægHalo Combat Evolved fra 343 Industries?
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
blood-driveBlood Drive er en fantastiske idé. Set i lyset af antallet af titler som har succes med en eller anden kombination af zombier, selv Plants vs. Zombies, så kommer Blood Drive ikke rigtigt ud af start hullerne. Det ville have været mere egnet som et spil der kunne hentes fra Play Station Store eller Xbox LIVE Marketplace til omkring 100 kroner når det var færdigt. Som en sidste krølle giver spillet mulighed for at du kan springe din bil i luften hvis du sidder fast et sted. Det synes jeg mine modstandere benytter sig af alt for tit. Hvis spillet ikke engang gider spille sig selv, hvorfor skulle jeg så gide?